Mod Team Odi Napisano 25 Marca 2014 Mod Team Napisano 25 Marca 2014 Shiryu - możliwe że masz rację, a ja mam zakodowaną w głowie inną definicję smartfona E51 to był dla mnie po prostu telefon. Bardzo funkcjonalny i prosty, gdzie jedną ręką w 15 sekund można było zrobić wszystko co trzeba. A do tego dotykalskiego cholerstwa lepiej się nie zbliżać nie mając wolnych obu rąk O wykonaniu czegokolwiek podczas jazdy rowerem nawet nie mówię. No ale coś za coś
marcin_ostrów Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 No ja mam podobnie. Po latach z Nokią ( 6310, e51,e52 ) przyszedł czas na coś dotykowego. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Xperii Compact. Fajne toto , da się przyzwyczaić M
michalMtBXcT Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Htc one s jako obecny smartfon .poprzednik to wyslużony już lg gt 540 swift .HOS bardzo dobry telefon w obsłudze ,czekam juz tylko na aktualizacje do nowszego androida ale o niej nic nie słychać na razie.
drutes Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 @up Raczej się nie doczekasz aktualizacji gdyż HTC zakończyło już wsparcie dla Twojego modelu. Niestety kasa musi się zgadzać i trzeba zarabiać na nowych słuchawkach. Wysłano z Xperi T ^ω^
michalMtBXcT Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 No to muszę czekać na koniec gwarancji a potem coś mozna wgrac a jeszcze 16 miesięcy gwarancji
MKarol89 Napisano 26 Marca 2014 Napisano 26 Marca 2014 Lenovo p780, i powiem... Nie ma nic lepszego. :-) Wysłane z mojego Lenovo P780 przy użyciu Tapatalka
Perzon Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 od zawsze miałem Sony Ericssony, teraz używam pierszego dotykowego i pierwszego z Androidem w mojej kolekcji - Sony Ericsson Live With WalkmanTelefon zakupiłem jakoś rok temu, przekonała mnie wysoka jakość dzwięku jaką prezentuje za rozsądnę pieniądze. Telefon został zakutualizowany do androida ICS, zrootowany i pokasowałem wszystkie zbędne aplikacje typu facebook, youtube a nawet google play Od tej pory ani razu się nie zawiesił, wszystko działa jak należy no i bateria trzyma dużo dłużej
ziom41 Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 HTC 8S, wersja szaro żółta. Nigdy więcej Androsh*ta, po męczarni z Sensation ten to rakieta, ale co się dziwić jak Nokia 500 jest szybsza niż te robociki. Tapatalk - HTC 8S.
rzezniol Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 pokasowałem wszystkie zbędne aplikacje typu facebook, youtube a nawet google play Pozostaje tylko odpowiedź na pytanie : Po co ? Dla mnie podstawowym powodem dla którego zdecydowałem się na telefon z systemem to właśnie swobodny dostęp do mnogosci aplikacji. Rower masz bez łańcucha albo korby ? ;D po męczarni z Sensation ten to rakieta, Jakoś specjalnie mnie to nie dziwi ze 8S chodzi szybciej od Sensation. Podejrzewam że podobne odczucia do 8S miałbyś nawet gdyby był z... Androidem. Miedzy SoC w Sensation i 8S jest zwyczajnie kilkudziesięcio procentowa przepaść w wydajności. Pozdro
Perzon Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 ozostaje tylko odpowiedź na pytanie : Po co ? Ściągnąłem te które potrzebuje i wywaliłem, bo zawsze odpala się gdzieś w tle tak samo jak google maps czy fejsbuk i przez to dużo szybciej bateria leci A w razie jak coś potrzebuje ściągnąć to są sposoby na pobieranie z google play na PC
ziom41 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisałem że nawet Nokia 500 mi szybciej chodziła więc bez porównania. A 8S chodzi mi szybciej niż SIII czy S4 kolegów. Next też odpada. Teraz chcę zmienić na Lumie 1520, bo 8S ma dla mnie za mały ekran. Tapatalk - HTC 8S.
rzezniol Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 bo zawsze odpala się gdzieś w tle Hmm... ciekawe ja tam mam kilka niepotrzebnych aplikacji w menadżerze zaznaczone jako "wyłączone" i nic się nie odpala w tle a z tego co pamiętam ICS też to miało ... Jakoś te twoje tłumaczenie do mnie nie trafia Pozdro
Perzon Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Większośc telefonów z ICS ma opcję ustalenia limitów w tle albo zdalnego wyłączenia danej apki, ale niestety w LWW ta opcja kuleje i większośc nadal się odpala Wiadomo co kto lubi, niektórzy maja odpalone w tle nie wiadomo co i nie zwracają uwagi, ale po wyłączeniu / skasowaniu jest róźnica w "żywotności" na jednym ładowaniu
dziobolek Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Tym, którzy chcą wydłużyć czas pracy baterii polecam program Greenify
Mod Team Pixon Napisano 14 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2014 Greenify Zainstalowałem i przetestuje jak to działa. Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że telefon znacznie przyspieszył. Poleci ktoś jakiegoś sensownego roota do S3, która zaczyna zamulać? (Premiera S5 jakoś trzeba klientów nagarniać... Mam konto na forum android, ale tam są tacy znawcy tematu i generalnie mają tyle wersji, że nie bardzo chce mi się teraz przekopywać i sprawdzać która byłaby ok.
rzezniol Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 CyanogenMod chyba należy do najbardziej sprawdzonych i popularnych dystrybucji nieoficjalnych. Co do samego "odmulenia" telefonu ... poczytaj o TRIM`owaniu pamięci flash. Wiele urządzeń nie ma tego załączonego i zaczynają się jaja. Bo normalnie pamięć flash zanim zostanie zapisana musi zostać skasowana jak funkcja jest załączoną dzieje się to tuż po "usunięciu" danych z bloku pamięci w innym przypadku przed jej ponownym zapisem i to powoduje "zamulenie" telefonu. Z tego co pamiętam jest programik który to potrafi robić nazywa się chyba LagFix . Jest jeszcze opcja z wyłączeniem animacji przejść w opcjach programistycznych. Pozdro
ziom41 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Windows Phone 8.1 taki tam zrzut pulpitu: https://onedrive.live.com/redir?resid=8DC767E74D077BD2!249&authkey=!AKooyn476jBdwrM&v=3&ithint=photo%2c.png https://onedrive.live.com/redir?resid=8DC767E74D077BD2!250&authkey=!ABBb1x3KSTCcTbM&v=3&ithint=photo%2c.png Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
ziom41 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 W sumie to o nic. Nowy układ kafli. Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Shiryu Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Widzę, że WP 8.1 już wyciekł. To beta, czy już stabilna wersja?
ziom41 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Preview for developers Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk
Matief Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Ja posiadam S2 i chyba sobie go zrootuje. A w wakacje chyba sobie kupie coś większego (ekran ok 5)
Shiryu Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 Im prędzej tym lepiej Duuuużo wtedy zyskuje.
Mod Team Maniak Napisano 18 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 18 Kwietnia 2014 Rootować i się nie zastanawiać! Ja cierpię z kitkatem na którego jeszcze niema roota ale oby już niedługo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.