jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Witam , mam hexagona v6 2011 zakupionego 26 . 06 . 2012 r wczoraj popsuł mi się ten orginalny pancerz kross'a , wymieniłem więc na nowy pancerz Jagwire. Przed wymianą przy hamowaniu przednim hamplem byłem nie raz stawiany na przednie koło a wyhamowanie z 40km/h nie zajmowało dużo czasu. Problem w tym iż po wymianie pancerza oraz linki na nowe hamulec kiepsko hamuje a do tego przy hamowaniu gdy prędkość zmaleje do ok 10km/h zaczyna piszczeć coś podobnego jak pociąg. Hamulce : BR-M416 z okładzinami żywicznymi linkę naciągałem na różne sposoby i nic nie pomogło. Przypadkowo mogłem zatłuścić klocki smarem w sprayu gdy pryskałem go pod uszczelki , czy klocki żywiczne mogę także wypalać tak jak metaliczne ? Czy jednak czeka mnie tylko wymiana klocków? Rower ma zrobione ok 180km
delmariano Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Spróbuj zamienić klocki przód z tyłem, to będziesz miał odpowiedź czy to klocki. Ale przedtem przetrzyj tarczę preparatem do tego przeznaczonym żeby ją odtłuścić.
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 Zrobiłem szlif klocków papierem 80 oraz tarcz także papierem 80. Pomogło . Ale znowu jest problem z rozwalającym się pancerzem , wygląda to tak jak izolacja pancerza została zsuwana z drucików pancerza , ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ? To już 4 pancerz
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2012 Mod Team Napisano 2 Lipca 2012 Pokaż jak to wygląda, pancerze z drucikami sa do przerzutek, pancerz hamulcowy jest zwijany w okręgi z takiej jak by stalowej spręzyny.
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 nie zbyt ostre ale wiadomo o co chodzi. widać ze guma jest podwinięta a te druki wchodza do klamki.
Rulez Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Może masz problem z gniazdem linki w klamce, otwór jest za duży i linka pod wpływem nacisku przeciska się przez końcówkę.
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 To może być to , mam jutro dwie śruby baryłkowe z podróbki klamki fr5 firmy deone więc przełożę i zobaczę . Co dziwne w hamulcu tylnym to nie występuje.
Mathiu Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Jasiek na 100% masz badziewne końcówki pancerza lub co gorsze założyłeś te same co były wcześniej. Kup jakieś dobre Clarks lub te
Tomek10 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Kup w pierwszym lepszym serwisie dociety na wymiar zestaw linka i pancerz ale Shimano np i bedziesz mial z glowy.koszt jakies 15zl max Wez tez koncowki nowe. Jagi podstawowe modele nie nadaja sie do niczego jak troche podzialaja to zaraz sie zatra. A piszczenie i nie hamowanie jest spowodowane na 100% tlusta tarcza i klocki tez trzeba odtluscic.
jasinski21444 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Mateusz końcówek nie przekładałem tylko zakładałem nowe , kupiłem dziś linkę w pancerzu 1m oraz podmieniłem nakrętkę baryłkową w klamce i na razie jest ok ale dam jeszcze znaćwieczorem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.