kubala1985 Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Witam Po ostatniej jeździe zerwał mi się łańcuch. Okazało się że jest już sporo rozciągnięty więc kupiłem nowe dwa łańcuchy i przy okazji zmieniłem sobie korbę i tarcze (miałem nowe tylko czasu nie było na wymianę). Po założeniu nowego łańcucha niestety coś przepuszcza. Znalazłem opinie że to wina kasety ale ja nie potrafię ocenić czy jest już zużyta. Wklejam zdjęcia i proszę o pomoc fachowców. Słyszałem kiedyś że jak lepsze kasety to jeszcze można naprawiać. Dodam jeszcze że złożyłem jeszcze do kupy stary łańcuch i na nim jest prawie wszystko ok jedynie na większych podjazdach przepuszcza.
afly Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Zadziorki się porobiły na niektórych przełożeniach, nie daje za dużych szans że nowy łańcuch się przyjmie, ale z niektórymi kasetami dzieją się "cuda". Możesz spróbować wyrównać pilnikiem zadziorki od 4 przełożenia w góre (4/5/6/7/8/9).
Mod Team Puklus Napisano 28 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2012 Da sie naprawić, można zrobić szlif
marcingrychtol Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Można zrobić szlif, ale biegi 5,6,7 już nie pociągną długo. O ile w ogóle da się jechać bez przeskakiwania łańcucha. Łańcuch chyba był za rzadko wymieniany.
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2012 Po szlifie z dobrym łańcuchem daje jej 5000km dziś robiłem szlif kasecie w duzo gorszym stanie, i nieźle wysżło myśle ze tez ok 5000 jeszcze pociągnie.
djwiocha Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Widać że pierwsze 4/5 najmniejszych koronek jest już mocno sfatygowanych. Teraz wątpię że przyjmą łańcuch ale po szlifowaniu musi działać
kubala1985 Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 czyli jeszcze jest nadzieja - chciałbym jeszcze do końca sezonu pociągnąć na tej kasecie w przyszłym roku na pewno wymiana a myślę że zrobię jeszcze jakieś 3-4tyś. Teraz kwestia jak to przeszlifować - czy jest jakaś zasada czy po prostu jechać delikatnie po każdym ząbku od dołu do góry
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2012 Jeżeli kasete nie ejst w pełni rozbieralna - jest zanitowana to potrzebujesz: - wiertarke - kamień szlifierski o średnicy ok 9mm - imadło - browar - troche a nawet troche wiecej czasu. Jeżeli kasete można rozebrać - zamiast nitów jest śruba, to wystarczy: - imadło - okrągły pilnik ja używałem 5mm ale dla początkującego 8 lub 9mm - browar - czas jest to proste ale trzba być ostrożnym bo jak sie spiłuje za dużo nie ma ctrl+z http://rowery.zbooy.pl/szlif.html ja sie za 1 razem tym sugerowałem.
kubala1985 Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 prawie wszystkie potrzebne rzeczy mam. Więc jadę do sklepu po browar i biorę się do roboty - jak się nie uda no cóż będzie trzeba zmienić na nową i tyle
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2012 I tak musisz zmienić wiec nie ma nad czym płakać a moize być tylko lepiej. CO do kamienia mam rade, tak cienkiego nie kupisz, kup dowolny okrągły i jak masz szlifierke to stocz ten kamien na ok 9mm będzie sie pyliło ... no ale jakieś poświecenie musi być przyciskac nie za mocno co chwile sprawdzając. Jako przyrząd pomiarowy wyciąg z łańcucha to kółeczko, ta rolke, ona ciągnie kasetę i ona ma tam pasować.
kubala1985 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Napisano 30 Czerwca 2012 No więc tak. Wczoraj rozebrałem kasetę na czynniki pierwsze i pierwsze pięć koronek przeszlifowałem przy reszcie pousuwałem tylko zadziorki. Dziś rano złożyłem do kupy lekka poprawa była ale nadal łańcuch przeskakiwał, Najprawdopodobniej zrobiłem to zbyt delikatnie w końcu to był mój pierwszy raz (o szlifowaniu kasety mówię). Rozebrałem jeszcze raz i już się nie pierniczyłem szlifowałem równo ale rozważnie - wóz albo przewóz i tak trza nową kupić. Efekt taki iż zrobiłem dzisiaj 50km głównie po terenach leśnych i ani razu nic się nie ześlizgnęło. Prawie jak w szwajcarskim zegarku. Na dwóch najmniejszych koronkach jest odczuwalna różnica przy jeździe ale w końcu to zużycie materiału. Mam nadzieje że przez wakacje mi jeszcze posłuży. Dzięki wszystkim za pomoc i cenne porady. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 30 Czerwca 2012 A wiesz ze do szlifowanej kasety musisz złożyć nowy lancuch bo inaczej o kant du... robotę rozbić?
kubala1985 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Napisano 30 Czerwca 2012 A wiesz ze do szlifowanej kasety musisz złożyć nowy lancuch bo inaczej o kant du... robotę rozbić? tak też zrobiłem założyłem nowy łańcuch a jak w przyszłości kupie nową kasetę to i dokupie nowy łańcuch i będę jeździł na 2
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Napisano 1 Lipca 2012 No to dobrze, na początku w zależności od jakości szlifiu i powierzchni jaką tam zostawiłeś napęd będzie głośny, będzie terkotało troche zanim powierzchnia zębów sie nie ułoży do łańcucha ale później powinno pracować jak na nowej. Z czasem zauważyłem u siebie już dość znaczny zanik precyzji działania napędu z racji ze ponad 60% zębów zniknęło. Ale to już wykracza poza parametry jakie posiada kaseta wiec nie ma cie co dziwić. Ja wiem tyle ze kupiłem kasetę XT za 20zł zrobiłem szlif i ma teraz ok 10 000 po szlifie i jeszcze działa Ta wiec nowej w życiu nie kupie
kubala1985 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Napisano 1 Lipca 2012 W sumie bardzo dobry patent. Wbrew pozorom szlifowanie nie jest takie trudne a można zaoszczędzić wiele pieniążków. Zobaczymy ile dam rade przejechać na tej mojej. Jak wynik będzie imponujący pewnie też tak będę robił a zaoszczędzone pieniądze włożę w części których się nie da zregenerować.
marcingrychtol Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 No to dobrze, na początku w zależności od jakości szlifiu i powierzchni jaką tam zostawiłeś napęd będzie głośny, będzie terkotało troche zanim powierzchnia zębów sie nie ułoży do łańcucha ale później powinno pracować jak na nowej. Z czasem zauważyłem u siebie już dość znaczny zanik precyzji działania napędu z racji ze ponad 60% zębów zniknęło. Ale to już wykracza poza parametry jakie posiada kaseta wiec nie ma cie co dziwić. Ja wiem tyle ze kupiłem kasetę XT za 20zł zrobiłem szlif i ma teraz ok 10 000 po szlifie i jeszcze działa Ta wiec nowej w życiu nie kupie Stosuję tę samą taktykę i ostatnio zaopatrzyłem się w komplet kaset na ładne kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, za łącznie chyba 40zł z przesyłkami.
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Napisano 1 Lipca 2012 No to coś tak jak ja zanim dojade wszystkie moje XTki to będe dziadkiem
Druid Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Podpinam się pod temat Wymieniłem hg-93 na connexa i przerzutka nie może sobie poradzić ze zmianą przełożenia z 5 na 6 i 6 na 7 dotyczy również w drugą stronę, reszta przełożeń jest ok. Kaseta posiada lekkie oznaki zużycia i stąd zaczynam się zastanawiać czy wystarczy regulacja czy czeka mnie wymiany kasety albo przerzutki XT. Z racji zmęczenia regulacją zajmę się jutro ale może ktoś jest mądrzejszy i bogatszy w doświadczenie i pomoże
beskid Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Przerzutka nie ma tu nic do rzeczy. Oczywiście mówię o pracy bo być morze jest żle wyregulowana. Co do kasety to jest to osobna kwestia. Napisz z czym nie możesz sobie konkretnie poradzić. Łańcuch się ślizga czy żle są zmieniane przełożenia??
Druid Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie chce zmienić położenia a dokładnie to nie może zahaczyć o ząb niższego przełożenia ( dotyczy 5, 6, 7 przełożenia).
Druid Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Wszystko gra, za cale zamieszanie był winny lekko wygięty hak
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.