Skocz do zawartości

[do 2800 zł] B'twin rockrider czy jakis Cube, Kross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Popieram przedmówcę, RR 8.1 ... co do malowania, jak widziałem go na zdjęciach też miałem mieszane uczucia, jak zobaczyłem go na żywo stwierdziłem, że jest piękny :)

Napisano

Witam, tak jak w temacie proszę o doradzenie mi w wyborze roweru do mtb xc. Najważniejsza dla mnie jest wytrzymałość i osprzęt.Jeżdżę głównie po wąwozach.Zastanawiałem sie nad rockriderem 8.1 Decathlon - rowery rower górski B'TWIN - 8.1 2011 B'TWIN - dla kolarzy mających praktykę w każdym terenie i poszukujących roweru, który pozwoli na poprawę osiąganych rezultatów. i Cube attention Allegro . dzis znalazlem meride matts tfs 500d. zastanawiam sie nad rr lub merida

Z góry dziękuję.

Jeszcze małe pytanie czy ten rockrider ma amor powietrzny? bo podobno sa recony powietrzne i nie tak wyczytalem na innym forum

Napisano

Hej, też od dłuższego czasu przyglądam się mtb w tym zakresie cenowym i bardzo spodobała mi sie specyfikacja RR. Mam tylko jedno pytanie. Jak wygląda geometria tej ramy ogólnie i w porównianiu np do krossa A6. Wydaje mnie sie, ze jest mniej sportowa. Czy zmiana mostka, na taki z mniejszym katem pomoglaby tu mocno?

Napisano

Dzięki. Troche mało sie orientuje w temacie i stąd te pytanie. Chyba L byłby dobry. Jest on rzeczywiscie mniej sportowy od A6, czy tylko mi sie tak wydaje? Chodzi mi glownie o to, jak mocno będzie pochylona sylwetka.

Napisano

L, czyli 19? U Krossa to M. I tak, RR ma górną rurę krótszą o 6mm, bazę kół mniejszą o 8mm i główkę niższą o 25mm, tyle, że stery zewnętrzne, więc tu pewnie to będzie praktycznie żadna różnica. Oraz kąt podsiodłówki większy o 0,5*. Drobne różnice, dla początkującego nie do odczucia. A pozycja jak najbardziej sportowa.

Napisano

Dodam tylko od siebie iz jestem posiadaczem rr8.1 co prawda wczesniejszej serii na torze i hayes ale od czasu zakupu sprzet trzyma swoja klase. Jedynie co to za jakis czas zmienil bym rame na rr ale z serii 2012 gdyz moje czarne malunki juz sie znudzily. :wub:

Wysłane z Playbooka

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Tez jezdżę na RR 8.1 model 2010 (na RS Tora, Sram X7 bez telewizorków, opony Michelin Wild Racer, kolor czarno-czewrony)

tą nową specyfikację oglądam za każdym razem i myślę, że to dobre zmiany ze strony decathlona.

nowy RR 8.1 ma lepsze hamulce (Elixiry ?) i amora - recona.

ja u siebie wlasnie najchętniej wymieniłbym Torę.... a to jednak spory koszt.

opony ?? pierwszego michelina załatwiłem na kamieniach w lesie po ok. 400km przebiegu. czyli żadna korzyśc.

koła ?? te moje to "cholerawieco". fakt, na moje 85kg wagi sztywne i trwałe (zero problemów, łożyska maszynowe, waga nieznana :) ) wymieniłbym chętnie:)

za te pieniądze nie kupisz nic lepszego....

ja jakbym jeszcze raz kupował to .... odłożyłbym jeszcze ze 2 tysie do scotta scale :) rama tego scotta mnie zauroczyła :)

ta rama w RR w rozmiarze XL wydaje się być ciutke "nerwowa". super sunie po prostych scieżkach w lesie, ale jak się pojawiają emocję to na RR moje emocje są dwa razy większe :)

pochwal się co kupiłeś!

Napisano

E tam juz nie przesadzajmy na moje jazdy rr mi starczy ale zgadzam sie Tore wypadalo by wymienic tym bardziej ze wazy dosyc sporo a amortyzacja juz nie ta. co do kolek i hamulcow to kolka sa calkiem mocne nadal na nich jezdze jako wymienne natomiast niedawno zainwestowalwm w novateki ktore wydaja sie byc bardziwj sztywne gdyz te z rr maja dwie maszynowki natomiast drugie 4 efekt brak dzwonienia tarcz na mocnych zakretach na moich hayes trail :)

Wysłane z Playbooka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...