Skocz do zawartości

[1700]Rower MTB dla zagubionej dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 18 lat, 170 cm i 53 kg.

Zgadzam sie, że Unibiki mają długie górne rury, więc może to być problem dla kobiety, dlatego najpierw przymierzyłbym się w miarę możliwości do rowerków, które cię interesują i brał tego, którego geometria najlepiej ci pasuje :thumbsup:

Napisano

Ile czytania mi przybyło ;) Czyli podsumowując, to zerknę sobie na rowery takie w których rama będzie najlepsza pod mą nie-męską budowę ;) Spróbuję się dorwać do tego Cube'a. A co do rozmiaru, to lepszy byłby 16' czy 18'? Bo na początku siądę i mi się wyda że któryś rozmiar jest ok, a po kilku dniach jazdy będę przeklinać dzień w którym kupiłam zły rozmiar. ;)

Napisano

Też tak myślałam ;) To najważniejsza rzecz załatwiona. Wiem, czego szukać. Oczywiście jak tylko nabędę rowerek [ czyli najbliższe 2, no góra 3 tyg] to się pochwalę.

Dziękuję za pomoc :)

Napisano

170cm i 18" ? hmmm.. chyba nie bardzo.

Ja mam 178cm i 18"

Moja Kasia ma 164cm i 16" ale rama była za długa i ma bardzo krótki mostek.

W związku z powyższym jednak proponowałbym 16"

Napisano
... kijem przegoni

Chyba Ciebie :P

Żaden rozsądny sprzedawca nie ma nic przeciwko mierzeniu, Większość jest jeżdżących, potrafi doradzić oraz ustawić rower pod kupującego.

Jest taka zasada

jeden zadowolony klient przyprowadzi drugiego

Jeden niezadowolony zniechęci dziesięciu

Niestety ale tak buduje się opinię danego sklepu.

Napisano

Rower zakupiony i powinien przyjść jutro. Byłam w kilku sklepach, wymierzyłam i zdecydowałam się na 18. W sumie w 3 mi ją doradzili, mimo iż mieli też 16. Przez 5 minut myślałam na Kellysem Viperem 6.0, ale mi przeszło. Teraz chciałabym kupić jakieś światełka i rękawiczki do mojego nowego cuda. tutaj to kompletnie nie wiem jak się odnaleźć bo rozpiętość cenowa jest ogromna. Chciałabym się zmieścić z tym wszystkim w kwocie 200 zł. Nie chcę zakładać nowego tematu, a tak będzie wiadomo, do jakiego roweru ma to pasować. A to baaardzo ważne :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...