Skocz do zawartości

[przerzutka tył] shimano deore - problem z ustawieniem

adamnn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam problem z przerzutką tył shimano deore. przerzutka "nie trzyma" swojej normalnej pozycji, pantograf w górze, wózek składa się do tyłu, odkręcałem śrubę mocującą przerzutkę z hakiem/ramą i to się stało. czy ktoś spotkał się z czymś takim, jak to naprawić, czy uda mi się to wogóle naprawić :( proszę o Waszą pomoc ... serdecznie dziękuję

Napisano

Czy wygląda to tak? http://upload.wikime..._derailleur.jpg

Jeżeli tak to normalne, że się tak zrobiło. Jak przykręcisz z powrotem i założysz łańcuch to będzie normalnie. Czego Ty się spodziewałeś jak odkręcasz przerzutkę od haka? :D

cześć, prawie wygląda to tak jak na zdjęciu, ale przykręciłem i niestety przerzutka nie działa jak należy :( wczoraj spędziłem sporo czasu aby zlokalizować błąd, ale nie wiem co tam nie działa tak jak należy. Sprężyna wygląda wporządku, naprawdę nie wiem. Może ktoś miał coś podobnego? dziękuję

Napisano

ale.... co znaczy nie działa jak należy po założeniu łańcucha? Wstaw zdjęcie.

Może ociera? - wstaw fotę i opisz co znaczy nie działa jak należy, inaczej to skrajne gdybanie.....

• Mod Team
Napisano

cześć, prawie wygląda to tak jak na zdjęciu, ale przykręciłem i niestety przerzutka nie działa jak należy :(

No i fajnie ... zamiast sie smucić to daj człowiekowi zobaczyć coś tam naplątał i coś sie wymyśli :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...