adamnn Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 witam, mam problem z przerzutką tył shimano deore. przerzutka "nie trzyma" swojej normalnej pozycji, pantograf w górze, wózek składa się do tyłu, odkręcałem śrubę mocującą przerzutkę z hakiem/ramą i to się stało. czy ktoś spotkał się z czymś takim, jak to naprawić, czy uda mi się to wogóle naprawić proszę o Waszą pomoc ... serdecznie dziękuję
lyndowss Napisano 21 Czerwca 2012 Napisano 21 Czerwca 2012 Czy wygląda to tak? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/SRAM_3.0_rear_derailleur.jpg/220px-SRAM_3.0_rear_derailleur.jpg Jeżeli tak to normalne, że się tak zrobiło. Jak przykręcisz z powrotem i założysz łańcuch to będzie normalnie. Czego Ty się spodziewałeś jak odkręcasz przerzutkę od haka?
adamnn Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Napisano 22 Czerwca 2012 Czy wygląda to tak? http://upload.wikime..._derailleur.jpg Jeżeli tak to normalne, że się tak zrobiło. Jak przykręcisz z powrotem i założysz łańcuch to będzie normalnie. Czego Ty się spodziewałeś jak odkręcasz przerzutkę od haka? cześć, prawie wygląda to tak jak na zdjęciu, ale przykręciłem i niestety przerzutka nie działa jak należy wczoraj spędziłem sporo czasu aby zlokalizować błąd, ale nie wiem co tam nie działa tak jak należy. Sprężyna wygląda wporządku, naprawdę nie wiem. Może ktoś miał coś podobnego? dziękuję
ElDiablo Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 ale.... co znaczy nie działa jak należy po założeniu łańcucha? Wstaw zdjęcie. Może ociera? - wstaw fotę i opisz co znaczy nie działa jak należy, inaczej to skrajne gdybanie.....
Mod Team Puklus Napisano 22 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 22 Czerwca 2012 cześć, prawie wygląda to tak jak na zdjęciu, ale przykręciłem i niestety przerzutka nie działa jak należy No i fajnie ... zamiast sie smucić to daj człowiekowi zobaczyć coś tam naplątał i coś sie wymyśli
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.