Skocz do zawartości

[Wagant] Czarna magia.

micik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! W Googlach natknąłem się na kilka rodzai Wagantów 1.0, 2.0 i 3.0, wygląda że właściwie mam, wiem że na tym się jeździ, ale nic o tym nie wiem i tak naprawdę nawet nie wiem który z tych modeli mam.

Wytłumaczcie mi, co znaczą te cyferki i czym one się różnią?

Powiedzcie mi, na obecne czasy jakiej klasy jest to rower i co to tak naprawdę jest wart?

Czy do waganta można podstawić jakieś widełki z amortyzatorem, żeby pasowały to tego koła jakie tam jest?

Pozdrawiam

Napisano
W Googlach natknąłem się na kilka rodzai Wagantów 1.0, 2.0 i 3.0,

Waganty współczesne to rowery trekkingowe na wycieczki.Modele 1,2 i 3 różnią się osprzętem.Wersja 3 jest najlepiej wyposażona i najdroższa.

Ty masz pewnie wersję z PRL lub z lat dziewięćdziesiątych?

Napisano

Rozumiem, zostawię tak jak jest. W wczoraj przyszła paczka z siodełkiem na sprężynach, ale z tych tańszych, więc wybrałem się na przejażdżkę, potem zaczęło lać i zmokłem jak kura. Trafiłem w wczoraj w sieci na siodełka za 1200zł i wąskie jak stringi, nigdy nie siedziałam na takim siodełku, ale powiedzcie mi tak szczerze, czy takie stringi są wygodne, bo to aż wierzyć się nie chce żeby na takiej wąskiej rurce wygodnie się siedziało. Druga sprawa: tego materiału o połowę mniej, więc co w nim takiego drogiego?

Korci mnie nadal siodełko brokersa, dookoła o sprężynowane.

Napisano

wagant to rower turystyczny - dziś z zagraniczna nazywany trekkingowy

koła ma w prawdzie wąskie ale to po to by lżej jechać.

wszystkie siodła tzw trekingowe lub górsko-trekingowe do niego pasują.

ale takie wąskie - sportowe już mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...