KolosalnyKlon Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Czaję sie na zakup roweru dla narzecoznej, który jest wyposażony w przerzutkę SRAM S7. Mój kolega który miał do czynienia z taką przerzutką twierdzi, że jej dużym minusem jest to, że żeby przerzucić bieg, należy przestać pedałować. Czy on ma zepsutą tą S7 czy to prawda ? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam Paweł
kadargo Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Możesz zmieniać nawet pod obciążeniem pedałując pod górę. Edit. Nie zauważyłem że to ta wbudowana w piastę. To już tak na 100% pewny nie jestem.
Schwefel Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Jeździłem trochę na rowerze z tą piastą (wypożyczony) i gość z wypożyczalni powiedział żeby "dawać na luz" jak się zmienia bieg, bo piasta długo nie pociągnie przy zmianie pod obciążeniem. Nie wiem na ile w tym prawdy ale tak stawałem się robić, choć i z obciążeniem zmieniała bez problemu biegi.
gandw1 Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Moja mama ma przerzutkę w piaście Sram (niestety nie wiem jaki model) i faktycznie jest jak piszesz. Jak pedałujesz to cały jedzie na 'poprzednim' biegu, dopiero jak odpuścisz to przerzuca i znów można deptać. W rowerze miejskim nie jest to chyba aż taka wada - trzeba się troszkę przyzwyczaić - dla mnie kwestia 2-3km.
KolosalnyKlon Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 Pokopałem głębiej, i wychodzi na to, że faktycznie te przerzutki wymagają co najmniej zluzowania siły pedałowania, ogólnie raczej są nie polecane: http://forums.mtbr.com/internal-gear-hubs/sram-s7-problems-482347.html Pozdro i dzięki za odpowiedzi. Paweł
zekker Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Mam doświadczenia z Shimanowską Inter8. Najlepiej nie pedałować, ale da się i pedałując z wyczuciem. Unikam zmiany biegu pod dużym obciążeniem, ale czasami się trafi. Przy zrzucaniu na lżejszy po prostu nie wchodzi + głośniejsza praca i lekki opór. Wrzucając na szybszy czuć opór na manetce i efekty przypominające niedociśnięte sprzęgło przy zmianie biegu w samochodzie Z jednej strony to wada, że wypada odpuścić. Z drugiej stojąc w miejscu można dowolnie żonglować przełożeniami.
kadargo Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Więc jednak się myliłem. Niniejszym przepraszam za zamieszanie.
KolosalnyKlon Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 Więc jednak się myliłem. Niniejszym przepraszam za zamieszanie. Dzięki, że w ogóle ktoś stara się pomóc, założyłem jeszcze wątek http://www.forumrowerowe.org/topic/113645-do-800-zl-trekking-damski-do-miasta-i-na-lesne-drogi/page__fromsearch__1 ale tam raczej nikt się nie kwapi doradzić, więc jestem pod wrażeniem szybkiej pomocy w tym temacie. Pozdro Paweł
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2012 To coś mniej wiecej jak zmian biegów bez sprzęgła, tam nie skacze lancuch z koła na koło tylko koła zębate zahaczają o inne koła zębate kręcące sie z inną prędkością i o ile w rowerze to i siły i prędkości nie są jakieś wielkie darcie biegów na chama pewnie zedrze zęby i przestanie działać. Mnie w cale nie dziwi luz przy zmianie biegu, ja tak staram sie nawet robić redukując u siebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.