tom1223 Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Witam Szukam cichego jednorzędowego wolnobiegu (takiego który nie "cyka"). Do tej pory widziałem tylko zwykłe wolnobiegi z zapadką, które cykaja jak sie nie kręci pedałami. Czy ktoś produkuje ciche wolnobiegi? Gdzie takie coś mogę znaleźć?
tobike Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Można taki wolnobieg wyciszyć, dając troszkę smaru pod pieski i na zapadkę
Mod Team sznib Napisano 10 Maja 2012 Mod Team Napisano 10 Maja 2012 Tylko musi to być płynny smar, zwykły może zlepić zapadki i będzie lipa. Miałem tak wyciszoną piastę Shimano i była bezgłośna.
zekker Napisano 10 Maja 2012 Napisano 10 Maja 2012 Ewentualnie piasty z hamulcem "w nogach", one przeważnie nie mają zapadek.
tom1223 Napisano 10 Maja 2012 Autor Napisano 10 Maja 2012 Ewentualnie piasty z hamulcem "w nogach", one przeważnie nie mają zapadek. Szukam wolnobiegu, ponieważ zależy mi na swobodnym kreceniu w drugą stronę. Poczekam jeszcze może ktoś o czymś słyszał, a jak nie to zastanowię się na smarem..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.