czaj Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie uszkodzi ale na pewno upośledzi Taki zestaw założyłbym do roweru miejskiego lub trekkinga. W rowerze górskim, a tym bardziej w fullu nie ma to sensu. Zależy co kto lubi. Przy dobrych bateriech taki zestaw (http://www.maxev.pl/p52,zestaw-do-konwersji-roweru-na-tylne-kolo-48v-1000w-bestmotor.html) rozpędzi rower do 50 km/h, więc i w terenie może dać wiele frajdy. Zestaw Oxygene są dedykowane do rowerów miejskich - max 25 km/h
Cubexms20 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Napisano 8 Czerwca 2012 właśnie jeśli chodzi o o napęd elektryczny to ile trzeba zainwestować żeby kręciło do 50km/h i miało zasięg ok 60km. i czy w ogóle jest to możliwe w takich napędach
severian Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Dżizas,na takie coś to już musiałbyś mieć prawo jazdy kategorii A1.Załóż oddzielny temat bo off top jest taki,że za chwilę dostaniemy po dychaczu od moderatorów.
tobo Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Ale to jego temat więc chyba może pisać nawet o napędzie gąsiennicowym... Mnie cały czas zastanawia (bez)sensowność kupna napędu elektrycznego do użytkowania ROWERU MTB do JAZDY MTB. Dwukółki z napędem do jazdy w terenie to motocykle.
hammurabi Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 @tobo Popieram w całej rozciągłości. Dodatkowo zastanawiam się jaką ramę musiałby mieć ten rower żeby jazda z takim dodatkowym obciążeniem miała jakikolwiek sens. W terenie rower podskakuje na korzeniach, wybojach itd. Dodatkowo podejrzewam że takie "dociążone" koło może uszkodzić damper w przypadku wybicia tylnego koła na przeszkodzie. Ludzie kombinują jak tu zrobić aby rower nie był za ciężki i sprawiał więcej frajdy w terenie a autor chce go jeszcze dociążać silnikiem i baterią
Cubexms20 Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Napisano 28 Czerwca 2012 Wracając do tematu damper po ponad miesiącu oczekiań wkońcu go naprawili a przynajmniej mam taką nadzieję otrzymałem go 27.06.2012r. ile obstawiacie 30 dni że podtrzyma jak do tej pory trzyma 1 dzień powinienem się cieszyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.