Skocz do zawartości

[ filmy ] na czym ostatnio byliście w kinie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Też oglądałam niedawno Życie Pi. Film przyjemny, świetne zdjęcia i genialna muzyka, jednak całość jakaś taka.. nijaka? Bardzo dziwna historia, ten film to byłaby dobra bajka dla dzieci - ale może taki jest właśne target:)

Poza tym ostatnio oglądałam też Hobbita. Zdaniem wielu jest przesadnie wydłużony, ale mi się podobał. Czytałam kiedyś książkę i może jedynie wątek krasnoludów zbyt rozbudowany. Tylko nie rozumiem jednego - czemu te orły nie mogły całej drużyny przetransportować do samotnego szczytu:P?

Napisano

Ostatni Egzorcyzm 2 - tragedii aż takiej nie było, ale mogłem iść na Drogówkę :)

Edyta: "Tylko nie rozumiem jednego - czemu te orły nie mogły całej drużyny przetransportować do samotnego szczytu:P" 

Otóż w Tolkienowskim świecie, Orły są wolną jakby nacją, mogą pomóc, jednak same decydują na czym ich pomoc się kończy. Podobnie masz np. we Władcy Pierścieni, jak ratują Gandalfa z Isengardu czy Froda z Mordoru. Ale pytanie dobre ;)

Napisano

Imagine* - moim zdaniem bardzo fajny i ciekawy film. Świetnie przedstawiony problem osób niewidomych. Efekty dźwiękowe wspaniałe, myślę że warto zobaczyć (czyt.posłuchać) ten film raz jeszcze ale już z zasłoniętymi oczami.

*Nie jest to film dla osób lubiących dynamiczną akcję, mordobicie i wylewającą się hektolitrami krew.

Napisano

Sugar Man - polecam bardzo! najlepszy film jaki widziałem przynajmniej od roku. Oraz chyba najlepszy dokument ever. Historia jest naprawdę nieprawdopodobna. 

Napisano

Ja byłem na Układ Zamknięty - Polecam, film bez problemu może konkurować z produkcjami zagranicznymi o większym budżecie.
Film typowo logiczny że tak to ujmę. Nie żałuję ani złotówki z wydanych 19 na bilet, naprawdę, dawno tak dobrego filmu nie widziałme.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wczoraj bylem na "Stoker". Hmm. Mrs Kidman ostatnimi czasy lubuje sie w rolach niezrownowazonej neurotyczki. Co do samego filmu, ciezko ocenic ten psychodeliczny klimat.

Sent from my 20hpuo3.jpg using wrxb2d.jpg

Napisano

Układ Zamknięty - Polecam, film bez problemu może konkurować z produkcjami zagranicznymi o większym budżecie.

Byłem i moim zdaniem warto. 

Napisano

Może nie kino, bo teatr ale dziś zobaczyłem oblatany już chyba musical Jesus Christ Superstar i zmiotło mnie na kolana. Znam Dżem i Balcara, zresztą moim zdaniem to najlepszy wokalista tej kapeli. W zeszłym roku trafiłem pierwszy raz w życiu na koncert Janusza Radka i też padłem z wrażenia. Całość spektaklu zapiera dech w piersiach. Wspaniała sprawa. Zdecydowanie polecam :) A wszystko to dzięki jednej osobie....

Napisano

Przedwczoraj "Iron Man 3"... audycja zawierała lokowanie produktu, tyle z filmu zapamiętałem. ;)

W mojej opinii najslabsza z trylogii.

Wysłane z mojego 15rl18j.jpg za pomocą wrxb2d.jpg

Napisano

Tydzień temu byłem na nocy Iron Mana w Multikinie, czyli zaczyna się o 22 i kończy o .. 8 rano :) 
Filmy:

Iron Man 1 - chyba najciekawszy

Iron Man 2 - średni, takie wrażenie przedłużenia części pierwszej, mało nowego

Avengers w 3D- Nie znałem praktycznie żadnych bohaterów poza Iron Manem - końcówka fajna 

Iron Man 3 w 3D - fajny, 3D praktycznie niewykorzystane - podobnie jak w Avengers - bez 3D by się podobnie oglądało - trochę drzemałem  :closedeyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...