Skocz do zawartości

[rogi] do 200zł

koxygen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

AEST za stówkę raptem 48g albo Pro z wagą ok 60g za 60 parę złotych. Ani jedne ani drugie nie są wygodne. Tylko profilowane grubsze rogi przykręcane od dołu kierownicy zapewnią dobry chwyt i wygodę.

Czyli rogi przykrecane od dolu sa lepsze?Zalezy mi na wygodnym rogu

Napisano

Czyli rogi przykrecane od dolu sa lepsze?Zalezy mi na wygodnym rogu

Te lekkie rogi (tj do 70g) nie mają żadnej ergonomii chwytu. To proste i krótkie rurki, niewygodne zwłaszcza przy samej kierownicy, gdzie czasem kładzie się dłonie. Są lekkie (nawet dwukrotnie od wygodnych rogów z karbonową powłoką), ale o wygodzie nie ma mowy. Jeśli tylko sporadycznie miałyby być w użytku, to jeszcze okey. Ale jeśli służyłyby do częstego rozpędzania i jeżdżenia pod górkę, to szczerze odradzam. Po prostu dla tych 50g zysku nie warto sobie uprzykrzać życia :)

Napisano

Te lekkie rogi (tj do 70g) nie mają żadnej ergonomii chwytu. To proste i krótkie rurki, niewygodne zwłaszcza przy samej kierownicy, gdzie czasem kładzie się dłonie. Są lekkie (nawet dwukrotnie od wygodnych rogów z karbonową powłoką), ale o wygodzie nie ma mowy. Jeśli tylko sporadycznie miałyby być w użytku, to jeszcze okey. Ale jeśli służyłyby do częstego rozpędzania i jeżdżenia pod górkę, to szczerze odradzam. Po prostu dla tych 50g zysku nie warto sobie uprzykrzać życia :)

No to które wkoncu sa wygodne?cos takiego?http://allegro.pl/rogi-progress-pg-501-carbon-jak-ritchey-wcs-i2274519946.htmlPytam sie. bo myslalem juz nad tymi, ale jak one nie sa wygodne? :/http://allegro.pl/rogi-tune-rh1-srebrne-promocja-od-poison-bikes-i2300350298.html

Napisano

liczysz że to co dla kogoś było wygodne będzie takim dla Ciebie??

ja np z wygody boplighta byłem zadowolony. nawet je skróciłem o kilka mm. zmieniłem bo były zbyt pospolite...

Napisano

Ja od siebie polecam boplighta, fajnei wyglądają, a zarazem nie są ciężkie. KCNC też ma fajne rogi jeszcze lżejsze od boplight'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...