andpgud Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 AEST za stówkę raptem 48g albo Pro z wagą ok 60g za 60 parę złotych. Ani jedne ani drugie nie są wygodne. Tylko profilowane grubsze rogi przykręcane od dołu kierownicy zapewnią dobry chwyt i wygodę. Czyli rogi przykrecane od dolu sa lepsze?Zalezy mi na wygodnym rogu
Lumperator Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Czyli rogi przykrecane od dolu sa lepsze?Zalezy mi na wygodnym rogu Te lekkie rogi (tj do 70g) nie mają żadnej ergonomii chwytu. To proste i krótkie rurki, niewygodne zwłaszcza przy samej kierownicy, gdzie czasem kładzie się dłonie. Są lekkie (nawet dwukrotnie od wygodnych rogów z karbonową powłoką), ale o wygodzie nie ma mowy. Jeśli tylko sporadycznie miałyby być w użytku, to jeszcze okey. Ale jeśli służyłyby do częstego rozpędzania i jeżdżenia pod górkę, to szczerze odradzam. Po prostu dla tych 50g zysku nie warto sobie uprzykrzać życia
andpgud Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Te lekkie rogi (tj do 70g) nie mają żadnej ergonomii chwytu. To proste i krótkie rurki, niewygodne zwłaszcza przy samej kierownicy, gdzie czasem kładzie się dłonie. Są lekkie (nawet dwukrotnie od wygodnych rogów z karbonową powłoką), ale o wygodzie nie ma mowy. Jeśli tylko sporadycznie miałyby być w użytku, to jeszcze okey. Ale jeśli służyłyby do częstego rozpędzania i jeżdżenia pod górkę, to szczerze odradzam. Po prostu dla tych 50g zysku nie warto sobie uprzykrzać życia No to które wkoncu sa wygodne?cos takiego?http://allegro.pl/rogi-progress-pg-501-carbon-jak-ritchey-wcs-i2274519946.htmlPytam sie. bo myslalem juz nad tymi, ale jak one nie sa wygodne? :/http://allegro.pl/rogi-tune-rh1-srebrne-promocja-od-poison-bikes-i2300350298.html
marsman Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 liczysz że to co dla kogoś było wygodne będzie takim dla Ciebie?? ja np z wygody boplighta byłem zadowolony. nawet je skróciłem o kilka mm. zmieniłem bo były zbyt pospolite...
Dworniok Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Ja od siebie polecam boplighta, fajnei wyglądają, a zarazem nie są ciężkie. KCNC też ma fajne rogi jeszcze lżejsze od boplight'a.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.