onkiel Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam, mam takie małe pytanie, czy redukcja od przerzutek shimano pasuje do przerzutek Sram? Ja mam rame 31.8 a bardzo dużo przerzutek jest na 34.9 ( mam na myśli używki na allegro ) i nigdzie nie widziałem redukcji do nich. Może ktoś już robił taki mix Sram z shimano i wie czy pasuje.
Eryk87 Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Kiedyś znajomy miał manetkę Shimano, i przednią przerzutkę SRAM. Chyba na przód można, tył już nie
paweloko Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Kiedyś znajomy miał manetkę Shimano, i przednią przerzutkę SRAM. Chyba na przód można, tył już nie Tylko autorowi zupełnie o co innego chodziło. O redukcje mocowania przerzutki, a nie oKompatybilność z manetką
Crazyk Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie możesz wyciąć ze starej dętki paska, który będzie robił za redukcję? Możesz go nawet przykleić do przerzutki kropelką..
kubek20 Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Tylko dętkę ściśnie i będzie się przesuwać. Na pewno działa jakaś stara obejma do lampki/odblasku na rower odpowiednio docięta- kumpel jeździ tak już pół roku i nic sie z tym nie dzieje
Crazyk Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja u siebie kiedyś dałem dętkę, kawałek jakiejś blaszki i nie było problemu, nic się nie przesuwało
onkiel Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 A w ogóle sa jakies redukcje Srama. shimano widzialem na allegro ale sram juz nie.
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Da sie zaadaptować redukcje z shimano, inna sprawa ze wraz z x-5 dostałem redukcje na 31,8mm (gdzies sie jeszcze lezy na warsztacie) Ja na swojego sram`a X-5 podkleiłem na taśmie dwustronnej (aby w czasie montażu sie nie przemieszczała) redukcje z shimano z jakiegos budzetowego modelu. Podkleiłem na obejmie sam element redukcyjny bez elementu który redukcje mocował na obejmie shimano. Z tym ze ja redukowałem sie na 28,6mm Pozdro
onkiel Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 czyli można wykombinować sobie redukcje z shimano. no to jestem wdzięczny za podpowiedzi. teraz nic tylko znaleźć dobra ofertę na allegro. A powiedzcie mi bo gdzieś wyczytałem że x-gen ma węższy wózek od x-9 i ciężko go wyregulować. ile w tym prawdy? Pytam bo mam zamiar zmienić moją przerzutkę TY....coś tam na x-9 lub podobną.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.