barylardm Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie tej konfiguracji, jaka powinna być ilość ogniw tego łańcucha aby dobrze współpracował z kasetą?
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2012 Ilość ogniw nie dobiera się do kasety. Dajesz z przodu na największą zębatkę i z tyłu też największą, wózek tylnej przerzutki powinien być na max. wyciągnięty do przodu. Na taką długość skracasz.
Pr5Rider Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Bardzo mylne pojęcie regulacji. Kto w trakcie by wsadził na takie przełożenie ? Weź z przodu największy blat z tyłu powiedzmy jak masz 9biegową kastę wbij na 2/3 i skróć łańcuch. Zawsze kilka gramów mniej. A co do zgrania, powinno być okej, chociaż deore też nie jest złe. pozdrawiam
Raffal72 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja znam taki sposób aby ustawić łańcuch z przodu na trójce , z tyłu na na jedynce dodać jedno pełne ogniwo i zakuć.
lyndowss Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Bardzo mylne pojęcie regulacji. Kto w trakcie by wsadził na takie przełożenie sznib ma racje. I tutaj nie chodzi o to, że kto by takie przełożenie dał tylko tak ma być, bo wtedy przerzutki działają sprawnie. Oczywiście jeżeli masz manie lekkości to można zrobić jak Ty, ale dla mnie to już przesada. Takich maniaków nie rozumiem.
barylardm Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Swoją drogą, czy łańcuch deore(HG53) będzie miał zauważalne różnice w porównaniu do XT? Możecie zaproponować jakieś alternatywy od SRAM? Bo do tego SRAM'a który mam teraz kaseta Deore okazała się zbyt "miękka".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.