Trystul Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam posiadam ową przerzutke lecz po zahaczeniu o znaczny kamień wykrzywił mi się wózek mozna go prostować? jeśli tak to jak na siłe czy jest na to jakiś "sprytny" sposób?
lyndowss Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Na siłę, albo podgrzać i próbować w miarę naprostować. Pamiętaj jednak, że musisz poświęcić na to trochę czasu, bo musi być prawie idealnie prosto. Metoda i tak nie daje Ci pewności, że to będzie działało wystarczająco, żeby na tym jeździć.
Trystul Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 Hmmm. przejechalem juz na tym jakies 200-300 km... i jakoś działa ale denerwuje mnie walor wizualny. wrzuce zaraz fotke to sami ocenicie, Na siłę, albo podgrzać i próbować w miarę naprostować. Pamiętaj jednak, że musisz poświęcić na to trochę czasu, bo musi być prawie idealnie prosto. Metoda i tak nie daje Ci pewności, że to będzie działało wystarczająco, żeby na tym jeździć. Po prostowaniu prezentuje się tak ? Co o tym sądzisz?? użyto kombinerek i odrobiny siły ; > http://i39.tinypic.com/1zou4o9.jpg Bałem sie troche tego robić, jeszcze troszke jest przekrzywiony starać sie to bardziej prostować czy nie bedzie to w stylu " nie rob za dobrze bo wyjdzie źle" ?
tobo Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Jeśli przerzutka zmienia biegi bez zastrzeżeń to zostaw to tak jak jest. Chyba że w czasie jazdy często patrzysz między nogi i denerwuje cię to że majta ci się na dole coś krzywego
Mod Team safian Napisano 2 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 2 Kwietnia 2012 Najważniejsze, żeby górne kółko było dobrze, reszta może być minimalnie krzywa, tylko sprawdź dokładnie odległość wózka od koła przy skrajnym położeniu (-: Chyba że w czasie jazdy często patrzysz między nogi i denerwuje cię to że majta ci się na dole coś krzywego ekhm...
Trystul Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 Chyba że w czasie jazdy często patrzysz między nogi i denerwuje cię to że majta ci się na dole coś krzywego Jak patrze miedzy nogi to widze co innego, ale mniejsza: ) przy skrajnej pozycji nawet pryz poprzednim stanie nie zawadzalo o szprychy poza tym zmienia dobrze biegi czasem sie zdarzy ze cos przeskoczy ale inwazyjne razej to nie jest; ) Dzieki chyba trzeba zamknac temat; )
tobo Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Jeszcze coś: przerzutka krzywa może pod obciążeniem poddać się bardziej i zawadzić o szprychy.
Trystul Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 NO dobrze ale jezeli byla w gorszym stanie i przejechalem okolo 200-300 km na niej i nie zawadzila to chyba teraz tym bardziej nie powinienem się o to obawiać.
tobo Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja bym nie był tego taki pewien, zależy od tego jak mocno była krzywa czyli jak ten "uraz" wpłynął na materiał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.