r0w3r3k Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 Siema !!! Mam dylemat co kupic Dual Control LX czy oddzielnie same manetki LX i do tego klamki Avid Digit 7 ?? czy moze w ogole cos innego w tym przedziale cenowym ??? Dzieki za odpowiedz z gory
Schwefel Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 To zależy czy planujesz założyć hydrauliki, bo jeżeli tak do DC odpadają. Dodatkowo w DC nie da się równocześnie hamować i redukować biegu. Ja jestem za gripami+klamki i nikt mnie do DC czy Rapidfire nie przekona, ale wybór manetek to bardzo indywidualna sprawa.
r0w3r3k Napisano 5 Marca 2006 Autor Napisano 5 Marca 2006 To zależy czy planujesz założyć hydrauliki, bo jeżeli tak do DC odpadają. Dodatkowo w DC nie da się równocześnie hamować i redukować biegu. Ja jestem za gripami+klamki i nikt mnie do DC czy Rapidfire nie przekona, ale wybór manetek to bardzo indywidualna sprawa. mam hamulce LX 2005 i nie bede na razie montowal hydrauliki
Wilku Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 Pewnie 90% ludzi w tym ja stwierdzi że DC odpadają.Tak jak napisał kolega wcześniej nie da się redukowac biegów podczas hamowania.2 rzecz i tak się źle zmienia biegi.100 razy lepsze będą klami avida i manetki lx!a poza tym nie lepiej zmienić na Srama?
szuruburuman Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 i ja jestem przeciw dual control, wedłóg mnie to jest ogólnie kiepski wynalazek
deathmount Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 osobno. w razie jakbys chcial zmienic hamulce lub przejsc na srama to odpada drogi zakup nowej calosci. Poza tym jak np. uszkodzisz klamke to zakup nowej bedzie o wiele tanszy niz wymiana calego DC. Klamki avida fajna sprawa, polecam.
Jacke Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Klamki lx`a (te bez duala ) to wg mnie najlepsza rzecz z calej grupy Osobiscie nie popieram duala. Jednak bawilem sie nim tylko w sklepie i zeby sie wypowiadac musialbym zaliczyc jakas trase. Moze nie taki zly diabel jak go maluja? Poki co duale migruja do nizszych grup co swiadczy chyba o tym ze sie sprzedaja... Tam pracuja wieksze marketingowe mozgi niz my Do tego klamki avida 7 sa wysmienite Bardzo lekkie i fajna regulacje skoku maja. Szczerze polecam !
Kaska Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Tez sie zastanawialam nad DC, ale po przejechaniu sie na rowerze z nimi, zerezygnowalam i zostaje przy standardowych Rapid Fire'ach. Jakos nie zachwycila mnie koncepcja DC, wiec zdecydowanie polecam manetki LX'a i klamki Avida.
majstermod Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Ja jestem za gripami+klamki i nikt mnie do DC czy Rapidfire nie przekona, ale wybór manetek to bardzo indywidualna sprawa. Jak Ci się redukuje podczas hamowania gripami? Jakoś trudno mi sobie wyobrazić obrót ręki wokół kierownicy podczas gdy palce ciągną za klamkę. Zastanawiam się nad kupnem gripów, tylko ta kwestia trochę mnie powstrzymuje i skłania ku trigerom.
Jarod Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Co wy chcecie od DC, mam LXa zrobiłem 2kkm i jakoś można hamować i zmieniać biegi i jest to bardzo intuicyjne i wygodne. I dlaczego Schwefel piszesz, że do hydrauliki DC odpadają? Ja tak mam i nie narzekam
von Lauenberg Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Zgadzam się, jest całkowicie wykonalne hamowanie i redukcja jednocześnie. Dual Control i przerzutka Top Normal to ciekawa i pomocna kompozycja.
czaja188 Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 A dla mnie DC to zbendny bajer.... wole osbno klamke i osobno manetke. Nie wiem dla czego ale na DC źle mi sie jedzi, a pozatym taniej jest miec klamke i manetke osobno.
Schwefel Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 Jak Ci się redukuje podczas hamowania gripami? Bez problemu nawet o 3 biegi redukuje. Kwestia długich palców i trochę wprawy. I dlaczego Schwefel piszesz, że do hydrauliki DC odpadają? Ja tak mam i nie narzekam Dlatego pisze, bo gość chce kupić DC pod v'ki jeżeli później by zdecydował się na hydrauliki to manetki do wymiany i strata kasy. Po za tym nawet DC pod hydraulikę będą działać dobrze tylko z hamplami SH, a nie każdy chce je mieć. Center lock i specjalne piasty to też dodatkowe koszty.
MarcinN Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 Zastanawiam się skąd wziął się ten mit, że w DC nie można hamować i redukować jednocześnie:/. Osobiście mam DC, ale muszę zmienić na oddzielne i także oddzielne polecam. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.