Piotrekpl1985 Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Jak w temacie wcieło mi gdzieś jedną kulkę i nie mogę jej znaleźć... Rozkręcałem piasty w celu wyczyszczenia i ponowengo nasmarowiania (odziwo sporo tam było syfu). Co mnie zaskoczyło to, że możysko nie jest w obręczach tylko kulki są wstawione... luzem. No i się zorientowałem za późno...
Grand231 Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Możesz kupić w każdym rowerowym. Koszt chyba 4zł.
zekker Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 A jesteś pewny, że wcięło? Kulki nie mają być włożone na wcisk jak sardynki.
lyndowss Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Ma być ich 9. Możesz kupić w rowerowym, albo w jakimś sklepie z łożyskami. Co w tym dziwnego, że nie były w wianuszku? Ja osobiście tylko raz takie piasty widziałem. Zazwyczaj są własnie luzem. Jak długo jeździłeś, albo w bardzo trudnych warunkach to się nie dziw, że syf tam jest. Ja w każdych ciężkich warunkach jeżdżę i serwisuje raz na rok i jakiegoś syfu nie zauważyłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.