Skocz do zawartości

[Amortyzator]Epicon - nieszczelność?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Super. Naprawdę extra że pisałeś o lewej goleni, zwłaszcza że mowa jest o prawej i zawartej w niej blokadzie owego Epicona.

Z tym XCM chodziło o przybliżenie budowy obu amorów i występujących w nich problemach, więc się już tak nie spinaj. :bye2:

Napisano

Właśnie, część osób od samego początku niezbyt dokładnie czyta. "Problemem" nie jest wydobywanie się powietrza z komory, bo to BYŁOBY EWIDENTNE USZKODZENIE, a jedynie wydobywanie się powietrza z goleni prawej, w której jest jedynie tłumik. Olejowy. Nie-powietrzny. Olej nie wycieka. Tak ma być. Mojego Epicona oglądał serwisant ze sporym doświadczeniem i jak na razie od jakichś 700km nie mam z nim żadnych problemów. Powietrze trzyma idealnie, pracuje świetnie.

Napisano

Sorry.

Ja pisałem w pierwszym poście do pierwszej części tematu, czyli do wydobywania się bąbelków powietrza z pod kurka na prawej goleni. Nie zwróciłem uwagi że tyle czasu już minęło od ostatniego postu w tamtej sprawie. ;x

Za nie dogodności Przepraszam, mój błąd.

Napisano

Co do blokady w Epiconie to przy braku powietrza ona nie dziala;)

powietrze ja w pewnym sensie "wspomaga", tak od 50psi zaczyna blokowac amor.

Napisano

Właśnie sprawdziłem mojego epicona. Mam to samo. Powietrze wydobywające się z prawej goleni. Kupiłem go jakoś pod koniec stycznia, model na 2011 rok.

Wysyłał ktoś na gwarancję to? Udało się naprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...