Skocz do zawartości

[Maratony] ŚLR 2012

Franio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pamiętam jak bodaj 2 lata temu robiliśmy oficjalny objazd trasy maratonu w Daleszycach. Wtedy pół roku nie trenowałem i na podjazdach miałem wyraz twarzy ruskiego sztangisty w martwym ciągu. Na szczęście Bóg zesłał mi awarię (pęknięta sprężyna od wózka przerzutki) i mogłem z czystym sumieniem wrócić do domu :-)

A teraz już nie mogę doczekać się tego wyścigu ;-)

• Mod Team
Napisano

Oczywiście, że Master :icon_cool:

To dlaczego wszędzie prócz Daleszyc zapisałeś się na dystans... Family? :P

Napisano

Hehe, rejestrowałem się przez Google Chrome i w tej przeglądarce występują błędy. Nawet dostałem mail od Admina; dystans już poprawiony ;-)

Napisano

witam, ktoś mógł by mi w skrócie powiedzieć jak org zachowuje sie w stosunku do osób które przejechały dystans family. a dokładniej chodzi mi o to że zamierzem wystawiac młodszą siostre na tą właśnie trase i chcial bym wiedziec czy na koneic również ta trasa ma dekoracje itp. czy poprostu zapominają o tych z 'krótkiego' i całkowicie zajmują sie hardcorami?

• Mod Team
Napisano

Nie, dzieciaki (i nie tylko) z Family również mają swoją dekorację. Pucharów chyba nie dostają, tylko jakieś krążki i dyplomy, ale zawsze coś. Z tego co pamiętam to na filmiku (zamieszczonym na yt) z ubiegłorocznego finału ŚLR w Kielcach bardzo dobrze widać dekorację Family ;)

Napisano

Jeśli już,to Sandomierz-jazda u siebie by była :) Niestety,w zeszłym roku odpuściłem przez maturę,w tym też nie wiem jak będzie,bo z powodu I roku na studiach,strasznie mało jeżdżę poprzez rozłąkę z moim sprzętem :bye2: i boję się o formę.Oprócz tego w planie wymiana amortyzatora i nie wiem,czy sie wyrobię do tego czasu. Jeśli nie wśród Was, na starcie,to na widowni być może się zjawię.

Napisano

A czy ktoś mógł by mi podpowiedzieć gdzie mogę z najść mapy maratonów z zeszłego roku? Nie pogardził bym też wynikami:D

Napisano

Kiedys wyniki i trasy były dostępne w archiwum, ale teraz już tego nie ma

Trzeba by w tej sprawie napisać do organizatorów, może się podzielą tym :))

• Mod Team
Napisano

Ja jestem za. Byłoby miło mieć możliwość przejrzenia tras i wyników z kilku poprzednich lat.

PS. Forum ŚLR już działa :)

• Mod Team
Napisano

Są już trasy i przewyższenia z Daleszyc. Mam pytanie do osób, które w ubiegłym roku jechały tam Mastera. Trasa jest taka (lub podobna) jak w zeszłym roku?

• Mod Team
Napisano

W ubiegłym roku w Daleszycach jechałem swój pierwszy maraton, tyle że na Fanie. Teraz mam zamiar zadebiutować na Masterze. B)

Napisano

Mam do Was takie pytanie. Czy jeśli jadę jako opiekun siostry na trasie Family Ona płaci 30zł a ja 10zł. I czy ja tez muszę się formalnie zarejestrowawszy teraz? I czy przy dokonywaniu przelewu mogę wpisać łącznie 40zł czy muszę osobno? Chciałem uzyskać te info ze źródła ale e-mail nie odpowiada a jak zadzwoniłem pod wskazane numery to usłyszałem " weź pan poczytaj albo zadzwoń gdzie indziej.. " no to trochę podminowany dzwonie na drugi numer i usłyszałem " nie ma takiego numeru" .

• 4 tygodnie później...
Napisano

Zamierzam wystartować w tym roku na ŚLR, nigdy nie uczestniczyłem w tym cyklu, dlatego mam pytania do "stałych bywalców".

Jak oceniacie ten cykl pod względem oznaczenia trasy? Nie ma z tym problemu, nikt się nie gubi?

Słyszałem też o problemach z pomiarem czasu, to są sporadyczne przypadki czy tyczy się to większości zawodników?

Napisano

w zeszłorocznych Nowinach w jednym miejscu taśmą zaznaczona była jakaś hopka czy coś takiego. na trasie zaznaczone były w ten sposób różne groźne dla rowerzystów pniaki, dziury. tu taśma niby zagradzała ścieżkę :huh:

w Pińczowie 2010 strzałkę na asfalcie ktoś namalował nie przed nim a już na jednej z dróg. troche dziwne posunięcie.

kilka razy pojechałem za grupką w której lider przegapił oznaczenie. kilka razy sam myliłem trasę.

ogólnie trzeba być czujnym.

jakoś sobie radzę ale kolega z czołówki Fan często mocno pobłądził.

w tym roku poza Daleszycami raczej w ŚLR nie wystartuję.

planuję sześć startów w Powerade. tu trasy są bardziej intuicyjne. się jedzie nie patrząc czy gdzieś w krzakach nie trzeba skręcić.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki, Franio :-)

Nogi dobrze podawały. Moje wrażenia jak zwykle na blogu. W gruncie rzeczy wszystko było super. Może oprócz tego, że trzeba było długo czekać na weryfikację wyników po skróceniu trasy przez kilku zawodników. Dlatego myślałem, że jestem 8 Open, w SMS-ie byłem 12 (sic!), a na koniec wreszcie okazało się, że dojechałem 6 Open i 4 w M2. Dobry wynik, trzeba walczyć dalej :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...