Gość Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 czy nie powinniśmy wrócić do pisma obrazkowego... hehehe dobre ! Racja w 100% Co do manetek polecam działa, klik wyczuwalny, zabieg jak się wie co i jak zajmuje ok 15 min. Dzięki Andrew ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel13 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 bardzo fajny pomysł 200 zł oszczędności jedynie poczucie ze ma się xt zamiast xtr ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 A jak z manetkami Deore? Patent działa także? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Nie, z deore nie działa. W przeciwnym wypadku bym to opisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 a wie ktoś może jak zlikwidować luzy na dzwigniach xt ,szczególnie na górnej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhostRider Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 http://forums.mtbr.com/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/how-convert-new-770-xt-shifters-into-%93multi-release%94%85easily-who-needs-xtr-549266.html pod powyższym linkiem jest podobny temat z innego forum. Tam zalecają również poszerzenie otworu, w którym porusza się dźwignia. Ktoś z Was sprawdzał czy rzeczywiście warto? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 12 Marca 2013 Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 a czy manetki sl-r440 tez mozna tak przerobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 przerobiłem sl 770, bajecznie łatwe, super działanie po przeróbce, ogólnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Marca 2013 Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Kupiłem już przerobione i po założeniu powiem tylko jedno słowo - świetne. Każdy bieg jest wyczuwalny, nawet w zimowych rękawiczkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek85 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Potwierdzam przeróbkę na modelu SL-M770-A. Robiłem ją jakiś czas temu i z tego co pamiętam, to bez obudowy w jedną stronę mogłem zrzucić aż o 3 przełożenia (chyba pchając kciukiem). Po założeniu obudowy wszystko wróciło do normy, czyli do 2 przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 elegancko, dzięki ciekawe jak sprawdzi się w trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spascmar Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Coś takiego, tylko działające w druga stronę jest dostępne (bez modyfikacji) w manetkach Shimano SL-M310 3x8. Sprawdziłem i jednym ruchem dźwigienki możemy wrzucić bieg o 2 nr wyżej. Tez działa super przy podjazdach Manetki wyglądają tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2013 wrzucić bieg o 2 nr wyżej. Ideą tej modyfikacji jest zrzucenie o 2 biegi. Odwrotnie nie ma problemu - 3x w górę. Chyba coś przeoczyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Września 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Odwrotnie nie ma problemu - 3x w górę. A nawet o 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszXXX Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Również przerobiłem swoje 770, zaraz po zdjęciu obudowy popstrykałem i coś przeskoczyło, szybko to naprawiłem. Efekt - rewelacja. A jeżeli ktoś nie potrafi wyczuć drugiej zmiany (która jest bardzo wyraźna) i przez przypadek zmienia o 2 to oznacza, że ciśnie manetkę jak laskę kiełbasy. Dzięki za poradnik ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ja na początku zapomniałem o tej zmianie i ani razu nie przeskoczyło mi o 2, więc nie ma mowy o przypadkowym przeskoczeniu dwóch przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4ttle Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Tutaj film jak to zrobić : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airm Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Ponoc w m780 z 2014 sie juz nie da :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Po co miałoby się dać jak to już jest wprowadzone? Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airm Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 O fakt, nawet tego nie zauwazylem. Za lekko naciskalem i jakos nigdy przez przypadek nie zaskoczylo dwa na raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Mistrz Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Nie zawsze wiesz, co masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Czy komukolwiek wiadomo nt. takiego apgrejdu z manetkami m660? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 http://forums.mtbr.com/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/how-convert-new-770-xt-shifters-into-%93multi-release%94%85easily-who-needs-xtr-549266.html pod powyższym linkiem jest podobny temat z innego forum. Tam zalecają również poszerzenie otworu, w którym porusza się dźwignia. Ktoś z Was sprawdzał czy rzeczywiście warto? pozdrawiam Witam. Nie trzeba poszerzać otworu. Jest tam tyle miejsca na dźwignie ile być powinno. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyroniok Napisano 31 Października 2014 Udostępnij Napisano 31 Października 2014 jakie sa wszystkie róznice między SL-M980 a SL-M780 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.