stpman Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 Przymierzam się do kupna nowej korby. Przeznaczenie XC, enduro - lekki freeride. Cena koło 400zł, waga możliwie najniższa. Jedna koronka plus rockling, bo nie posiadam przerzutki z przodu, a rockling uważam, za rzecz przydatną. Skłaniam się do kupna Shimano SLX z dwoma blatami i rocklingiem, z jednoczesnym usunięciem najmniejszej zębatki. Pytanie do was: co byście mi innego polecili? Czy SLX nada się na moje potrzeby? Za wszelkie rady z góry dziękuję P.S Dodam może jeszcze, że oczywiście zamierzam kupić korbę z suportem, obecnie mam Truvativa Hussefelta.
tobik2010 Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 http://allegro.pl/race-face-ride-dh-nowa-mega-okazja-i2060662754.html + zębatka + rockring wyjdzie trochę powyżej twojego budżetu ale zależy też od tego jaki rockring i zębatkę wybierzesz
olomaster Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 RACE FACE Ride DH nowa mega okazja (2060662754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Stawiam, że skoro korba do dh to lekka nie będzie SLX jest na tyle mocny, że przy lżejszych riderach (<80 kg) ogarnia wytrzymałością DH. Także do enduro możesz brać spokojnie nie bojąc się o nią ;d
Mod Team sznib Napisano 19 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2012 Tylko SLX. Ten RF będzie cięższy, a do Twoich potrzeb SLX wystarczy aż nadto. Przygotuj się tylko na to że oryginalny suport Shimano dość szybko padnie, takie już są. Warto wtedy kupić zamiennik np. Accenta czy Tokena, a potem to już tylko wymieniasz same łożyska, bo do zamienników podchodzą standardowe .
stpman Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Napisano 19 Stycznia 2012 Więc chyba nie będę kombinował, bo nic lepszego nie wymyślę, a ważę około 75kg, może coś schudnę to będzie ok:) A w moim Hussefelcie powolutku pada suport i nie wiem czy ma sens go wymieniać, bo przekroczy to wartość korby;]
Mod Team sznib Napisano 19 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 19 Stycznia 2012 Miałem Hussefelta, zamieniłem na Deorkę HT2 i jestem z tej zmiany bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.