zakrecony Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Napisano 18 Stycznia 2012 Jeździłem na tym widelcu i układ działał, jednak wg mnie jest zbędny - to samo można zrobić za pomocą linki i normalnej manetki jaka występuje np w widelcach rs, a koszt mechanizmu i jego komplikacja nieporównywalnie mniejsza. Nie wiem czy się rozumiemy, chcę mierzyć różne parametry ( nawet to że za chwilę rower spadnie z dużej wysokości po skoku) i przydało by się (albo i nie) zmienić Rebound że dobrze zgasił uderzenie. To ma zadziałać automatycznie.
Basiq Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Obawiam się że, systemy takie jak w tym lexusie w przypadku kolarstwa to raczej science fiction (z akcentem na fiction)... rower musiał by posiadać jakąś centralną jednostkę sterującą bardzo mocno analizującą pracę zawieszenia, być może ciśnienia w oponach, nacisku na osie, prędkości roweru itp. Do tego dochodzi ciężka i często awaryjna elektropneumatyka... Ale nie takie pomysły udało się zrealizować
enkoder Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 tobo ale dałeś do pieca, pierwsze widzę takie cosik, żeby w rowerach tak było... ...idę umyć rower
tobo Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Chodzi o zawieszenie firmy bose? No ja wiem, pomarzyć można, to nie boli. Wg mnie po części tak pracuje tłumik cc ad serii od 5 do 12. Na pewno w kwestii kontroli przy pokonywaniu większych przeszkód które łyka o niebo lepiej niż klasyczne dampery.
Gość Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Nie wiem co wkleil Tobo, bo w pracy mi nie wyswietla, ale byl system z automatycznym dozowaniem tlumienia, zarowno w damperze z tylu , jak i pantografowym z przodu i bylo to K2 z systemem Smart, stare czasy... http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://i189.photobucket.com/albums/z216/NuttyProfessorPS/TheGrail.jpg&imgrefurl=http://www.cyclingforums.com/t/444830/k2-smart-shock&usg=__iKEqao9uQgfxNaTzpulza5Id1X0=&h=768&w=1024&sz=125&hl=pl&start=7&zoom=1&tbnid=gZznr0w75jvNMM:&tbnh=113&tbnw=150&ei=ElwXT5ejKIS2hQf8iYWOAw&prev=/search%3Fq%3Dk2%2Bsmart%26hl%3Dpl%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1
tobo Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Nie wiem czy się rozumiemy, chcę mierzyć różne parametry ( nawet to że za chwilę rower spadnie z dużej wysokości po skoku) i przydało by się (albo i nie) zmienić Rebound że dobrze zgasił uderzenie. To ma zadziałać automatycznie. Żeby osiągnąć coś takiego nie potrzeba elektroniki. Wystarczy osobna regulacja tłumienia powrotu dla dużych i małych ugięć. System nazywa się dual flow adjust w widelcach rs. Podobny układ posiada cane creek double barrel, damper zjazdowy. W podobny sposób reaguje posiadany przeze mnie cane creek ad 5, mimo że nie posiada jako takiego regulowanego tłumienia powrotu. Amortyzator pracuje bardzo szybko przy drobnych nierównościach za to przy pokonywaniu większej przeszkody wraca wolniej, co daje fenomenalną kontrolę nad tym co się dzieje pod kołami. Zawieszenie sprawia wrażenie jakby miało dużo więcej skoku niż w rzeczywistości i to niezależnie od tego czy skok ten to 90 czy 140 mm (mam porównianie dla scotta octane i mojego ibisa mojo). Takiej charakterystyki nie byłem w stanie uzyskać za pomocą żadnego innego amortyzatora ani jego ustawień, a miałem ich sporo, lepszych i gorszych.
eloo Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Jak pisałem w przeszłości były trzy amortyzatory sterowane elektronicznie: klasyczny teleskopowy noleen, drugi tej samej firmy o konstrukcji pantografowej, gdzie centralnie umieszczony amortyzator był sterowany układem elektronicznym. Widziałem test tego drugiego - na grafikach przedstawiajacych krzywe pracy tłumienia wyglądało że elektronika w jakimś tam stopniu ingerowała w pracę amortyzatora, był to jednak bardziej gadżet niż wydajny system. Firma noleen już nie istnieje. Oprócz tego do użytku wprowadziła elektroniczną blokadę widelca firma cannondale w modelu lefty. Elektroniczny układ zasilał blokadę widelca i był obsługiwany włącznikiem na kierownicy. Jeździłem na tym widelcu i układ działał, jednak wg mnie jest zbędny - to samo można zrobić za pomocą linki i normalnej manetki jaka występuje np w widelcach rs, a koszt mechanizmu i jego komplikacja nieporównywalnie mniejsza. jest już od jakiegoś czasu grupa shimano nexave (di2 ??) gdzie komputer steruje zawieszeniem i napędem.
Grzegonz Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 Nie wiem czy się rozumiemy, chcę mierzyć różne parametry ( nawet to że za chwilę rower spadnie z dużej wysokości po skoku) i przydało by się (albo i nie) zmienić Rebound że dobrze zgasił uderzenie. To ma zadziałać automatycznie. Co masz na myśli "spadnie z dużej wysokości"? 10cm, 50cm?
luminox Napisano 21 Stycznia 2012 Napisano 21 Stycznia 2012 ....jesli moge wtracic swoje dwa grosze to ostatnio szukalem czegos lekkiego i dla mnie patrzac z punktu wiedzenia wagi ten amor jest interesujacy...i nie wiem czy sie na niego nie skusze...a po przeczytaniu tego wszystkiego o czym piszecie (i tak polowy nie kumam ),to moze dla co niektorych z Was ten model bylby rozwiazaniem??? http://r2-bike.com/DT-Swiss-Federgabel-XRC-100-Race-remote
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.