Kosma Napisano 25 Listopada 2011 Napisano 25 Listopada 2011 Tu chodzi o cene przede wszystkim ,im wiecej przesylek tym lepsze warunki ,jak masz jakiegos znajomego co wysyla to sie pod niego podczep i bedziesz mial od razu lepsza oferte.
BUBUs Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Wysyłał ktoś może rower lub ramę ? Mam do wysłania ramę zapakowaną w karton po TV 37 cali. Paczka takiej wielkości to 80-100 zł. Trochę drogo, biorąc pod uwagę, że ta rama ma później do mnie wrócić drogą pocztową. Spróbuję złożyć jakiś karton, który by był mniejszy. Zawsze to niższe koszta Ktoś może podać kuriera, który wyśle to taniej ? Wiem, że kolega ostatnio, kupując rower płacił za przesyłkę 50 zł. Tylko, że nie wie jaki to kurier.
eloo Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Ramy zawsze wysyłałem pocztą - koszt 20-30zł teraz podrożało ale niewiele. Sprawdź też platformy do wysyłki typu kurjerzy.pl wysyłajtaniej.pl tani-kurier.pl. Jest tam wycena internetowa
BUBUs Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 eloo, dzięki za informacje. A w jaki sposób pakowałeś te ramy? Moja jest carbonowa, więc wolę, aby była porządnie zapakowana.
eloo Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 Ze sklepu meblowego brałem sporo kartonów i konstruowałem jakieś w miare dopasowane pudło. Resztę wrzucałem do środka żeby wypełnić puste miejsce.
BUBUs Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 No właśnie zabierałem się za konstruowanie takiego opakowania Dzięki jeszcze raz! Pozdrawiam.
Tomas1982 Napisano 16 Stycznia 2012 Napisano 16 Stycznia 2012 ... Ale chyba najlepsza jest UPS i DHL (wkurza mnie tylko w tych ostatnich to, że zostawiają przesyłki u kogo się da np u sąsiadów, bez wcześniejszego uzgodnienia ) Wszystko ma plusy i minusy, prawie dwa lata temu Ciotka kupowała przez internet z dużego sklepu RTV telewizor plazmowy 42", przesylka kurierska dotarla w umowionym terminie, problem byl jednak w kolorze telewizora, zamawiala srebrny a przyslano jej czarny. Zrobila reklamacje, rozpatrzono ja pozytywnie, umowiono nowa dostawe podczas ktorej kurier mial odebrac pierwszy zapakowany telewizor. Wszystko czekalo, tv czekal i Ona czekala w pracy caly dzien na telefon. Nikt nie zadzwonil, wkurzona jechala do domu z mysla ze znow bedzie patrzyla na pusta polke. Zajezdza pod dom, otwiera brame i nagle sasiad drze morde przez plot ze ma dla niej paczke. Polazla zdzwiona i okazalo sie ze tv kurier zostawil u niego. Problem w tym ze nie odebral tego pierwszego ... Probowala sprawe wyjasnic w sklepie na ich infolinii jednak wmawiano mi ze u nich jest wszystko ok, kupila, zaplacila, towar otrzymala, finito. Gdyby byla w domu pewnie z kurierem dociekalby rozwiazania i finalnie wydala mu ten telewizor jako paczke zwrotna do adresata, nie bylo szans wiec do dzis ma dwa tv w cenie jednego ... na szczescie miala miejsce na zagospodarowanie obu sztuk :-) Jak ktos nie wierzy to ogolnie rzecz ujmujac; mam to w d*pie, wiem ze historia jest nieprawdopodobna i do dzisiaj robi za anegdote na wielu imprezach ...w totka ludzie tez wygrywaja a to wiekszy fart niz burdel w papierach jakiegos tam sklepu ... Od siebie sugeruje poczte polska, wyjdzie najtaniej, jako przedsiebiorca mozna podpisac umowe, byc obslugiwanym indywidualnie (bez kolejek), do tego jedna firma (najtansza) dla wymagajacych klientow i to powinno wystarczyc* * Sorry za brak PL znaczkow ale pisze z telefonu ...
kaapeo Napisano 24 Stycznia 2012 Napisano 24 Stycznia 2012 Mogę powiedzieć doświadczenie co do kurierów na Lubelszczyźnie. Osobiście najlepiej cenie sobie firmę UPS, najszybciej i najbezpieczniej oraz dobry monitoring na stronie... Najgorsza to GLS ponieważ nie raz zamawiałem paczki i: kurierzy rzucają paczką przed nos odbiorcy, czepiają się podpisu, nie odbierają telefonów, ciężko w ogóle o kontakt, raz zdarzyło się gdy zamawiałem koła była dziura w pudle... a w środku wszystkie dodatkowe części z pudełek latały. Dla mnie w porządku jest jeszcze DPD,
BUBUs Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Ramę wysłałem kurierem UPS. Zapłaciłem 53 zł za ubezpieczoną paczkę, co jest o prawie 30 zł taniej niż na poczcie. Po 24h była już na miejscu, a to ponad pół Polski. Także mogę jak najbardziej polecić UPS.
TylkoSkladak Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 No czyli UPS górą Zgadzam się w 100%. Ja dalej twardo śledzę tematy i powiem że tyle negatywnych opinii co się naczytałem na temat siódemki, gls'u, dpd to moje hehe. Ogólnie to samo, dhl, ups najlepsze opinię. Ale powiem wszystkim tym którzy mają dziwne obawy przed wysyłaniem pośrednikami (też miałem ) - korzystajcie z ich usług bez zastanowienia.. serio. Ja teraz wszystko puszczam pośrednikami (a że dużo wysyłam to sporo kasy zaoszczędziłem) również międzynarodowe wysyłki robię. Ja ślę polfastem, kumpel przez wyslijtaniej i obydwoje jestesmy zadowoleni (chociaz ja zdecydowanie wole polfast). Pośredników jest mnóstwo i sie nie spotkalem na necie z opinia zła o jakimś (być moze konkurencja robi swoje). Pozdro i jeszcze raz dziekuje za zaangażowanie w temacie bo na innych forach tez pytalem i lipa byla rowerki:)
dawidszew Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Ja też często kożystam z tzw. brokerów kurierskich czyli pośredników, kiedyś wysłałem jedną paczke poprzez "dwiepaczki" - wszystko było ok. Teraz przesiadłem się na "ActivPost" mają lepszą oferte w niższej cenie, wysyłają K-EX'em(Kolpolter), wszystko jest ok, jak dotąd wszystkie paczki dotarły na drugi dzień bez najmniejszych problemów . Może brzmi to jak reklama ale nie mam nic wspulnego z żadną frmą, ja tylko wyrażam swoja opinie. Pozdrawiam
ziz Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Sluzbowo korzystam z UPS, branza nierowerowa. Jestem zadowolony, na razie najbardziej z posrod kilku firm z ktorcy uslug korzystalem. Kolega sklep rowerowy prowadzi i tez korzysta z UPS. Wysyla miedzy innymi cale rowery. Rowniez zadowolony.
wiew Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 No dobra... DPD obsługuje tylko firmy, nie zamówisz u nich kuriera jeśli jesteś osobą prywatną-stąd dobra jakość. UPS,DHL,GLS - totalne dno, sprzedawałem dwa rowery na allegro, i każdy z nich czekał ponad 2 tyg na odbiór. Jak by nie to że pracowałem w zaprzyjaźnionej firmie, szef postraszył kuriera że jak nie odbierze paczki to wyleci z firmy to bym nigdy tych rowerów nie sprzedał. W koncu UPS wysłałem paczke. Cena mi latała koło nosa już wtedy,klient wściekły. W centrali mają to gdzieś, tragedia. Jeśli chodzi o wysyłke to tylko poczta polska. Odbiór- siódemka dociera na zadupia/wsie - wg mnie dobrze sobie radzi, jest tania i ryba mi czym mi przywiozą, zawsze złomem fakt. Z resztą jak z lotkiem raz masz 24zł za trójkę a raz nic i tyle...
arroyo Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Otrzymywałem paczki od różnych firm kurierskich, sporo kurierów to nieźli narwańcy - chyba specyfika pracy, więcej przesyłek to więcej kasy. Niestety to już jest kwestia czynnika ludzkiego oraz kontroli wewnętrznych przeprowadzanych przez firmę kurierską. Jak ktoś ma gdzieś politykę firmy i robi na odpier... to niestety efekty widać w powyższych komentarzach. U mnie największą renomą cieszą się firmy: DHL - moja firma ma z nimi umowę, bez zastrzeżeń UPS - bardzo prosty system śledzenia przesyłki, chociaż zdarzyło mi się, że na stronie paczka widniało jako "w sortowni" (czy jakoś tak) a do drzwi już pukał kurier dostarczali mi 2 lub 3 rowery, kurier dzwonił przed doręczeniem informując o przesyłce. Najczęściej korzystam jednak z ofert poczty polskiej - placówka w każdym mieście, natomiast jeśli paczka jest awizowana to przynajmniej można ją odebrać w swoim mieście a nie jak w przypadku kuriera w najbliższej rozdzielni, najczęściej w mieście wojewódzkim... czyli jakieś 30-100 km od domu.
Tomash Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Zdecydowanie nie polecam K-EX - takiej porażki kurierskiej jeszcze nie widziałem i mam nadzieję, że nigdy nie zobaczę. Trzy razy paczka lądowała u obcych ludzi, w różnych regionach Polski bo nie potrafili sobie jej poprawnie oznaczyć - dobrze, że przesyłka była za pobraniem bo ktoś by się cieszył darmowymi słuchawkami Denona za duże pieniądze. Zgadzał się tylko numer telefonu do mnie i dzięki temu, po MIESIĄCU paczka wreszcie dotarła, na szczęście w dobrym stanie. Niestety DHL ma manię pozostawiania paczek u sąsiadów i nie dzwonienia do klienta - tylko w ostatnim miesiącu odebrałem od tej firmy 4 paczki i ani razu kurier nie zadzwonił, a na niektórych z paczek sprzedający wyraźnie pisał - proszę o kontakt z adresatem przed dostawą. Wiele oczywiście zależy też od człowieka, jak mówią "są ludzie i ludziska". Najbardziej widać to na poczcie. Tam nie ma chyba żadnych procedur kontroli nad "dręczycielami", w związku z czym u mnie listonosz PERMANENTNIE wrzuca cudze listy do złej skrzynki, awiza już kilkakrotnie w ogóle nie zostawił (dopiero otrzymywałem ponowne wezwanie, albo sam szedłem na pocztę dowiadywać się), albo z lenistwa (mieszkam na 3 piętrze) nie sprawdza, czy jest ktoś w domu, tylko w ciemno wrzuca awizo i "olewa" sprawę. Dodam, że żadna forma interwencji w tych sprawach na poczcie nie przyniosła żadnego skutku.
Piotrek111 Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Tylko i wyłącznie UPS. Z GLS nie miłe wspomnienia a DHL ujdzie w tłoku. Polacam UPS.
szewczykluk Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 ostatnio bardzo mila wspolpraca z DPD - zawsze dzwonia przed przyjazdem, uprzedzaja o ktorej beda - szok;)
TPD Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 Witam,osobiście polecam 1Miejsce : DPD 2Miejsce : UPS 3Miejsce : GLS 4Miejsce : Siódemka
RafalB Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Polecam uslugi brokerow kurierskich, na dziendobry przesylka do 30kg ok 19zl brutto. Brokerzy najczesciej korzystaja z UPS'a
Mod Team mrmorty Napisano 25 Marca 2012 Mod Team Napisano 25 Marca 2012 Teraz walczę z Siódemką o prostą rzecz - chciałbym usłyszeć od nich zwykłe przepraszam. Firma wysyłająca mi ramę na moją prośbę podała dwa numery telefonu. Przesyłka pobraniowa. Kurier nie raczył zadzwonić, a po przyjeździe gdy okazało się że nikt z domowników nie miał przy sobie wystarczającej sumy opieprzył wszystkich od stóp do głów i kazał czekać na siebie następnego dnia ok 15:30. Urwałem się z pracy, czekałem do 18 a gdy już miałem wyjeżdżać zjawił się ten jegomość, wziął ode mnie podpis, kasę, postawił paczkę i czmychnął. Kopara opadła. Biorę się za paczkę - jest otwarta(tak sprytnie ją ustawił że nie było widać), patrzę z drugiej strony - dziura. Rama nie została uszkodzona tylko dzięki starannemu zapakowaniu przez sklep. Napisałem do firmy i dostałem info że przekazują sprawę do oddziału w Olsztynie. Od tej chwili nic. No nic, czekam do Świąt a jak nadal nie będzie "nic" to co najmniej dwie firmy(bo zazwyczaj korzystam z grzeczności kolegów którzy mają stałe umowy z firmami kurierskimi) zmienią dostawców
Grand231 Napisano 26 Marca 2012 Napisano 26 Marca 2012 Przecież Siódemka to najgorsza firma kurierska - ja osobiście byłem świadkiem pewnego zdarzenia kiedy to kurier siódemki dostarczył paczkę po czym zapomniał sobie zamknąć drzwi od auta i jakby nigdy nic wyjechał na drogę, prawie wszystkie paczki wyleciały mu na zakręcie a on kapnął się dopiero jakieś 200 m dalej. Więc kolego mrmorty nie dziw się że twoja paczka tak wyglądała .
jataman12 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Ja korzystam z usług wysylamytaniej.pl . Korzystam u nich już bardzo długo i muszę przyznać że to bardzo zaufana firma.
Beskidek Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Niestety, tylko to, co zaoferuje sklep, a najczęściej jest to DPD
TylkoSkladak Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Napisano 25 Kwietnia 2012 Wow jestem pod wrażeniem jak wiele negatywnych opinii ma 7 To aż zalatuje czarnym PR'em ale aż tyle tego przeczytałem że raczej musieli by mi dopłacić żeby skorzystac z ich usług
Mod Team mrmorty Napisano 25 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2012 Nikt tu nie pisze ze złośliwości a czystą prawdę. Ja dostałem ramę w otwartym kartonie a na dodatek karton miał dość dużą dziurę na wylot. Na szczęście sklep owinął dodatkowo rurki ramy kartonami i folią i nic nie zostało uszkodzone. Paczkę kurier na pewno otworzył po to by dziurę jakoś zatkać czy jak... Paczkę odebrała żona (uprzedziła mnie) i myślała że tak ma być. Czekałem też na odpowiedź z centrali i dostałem lakoniczną odpowiedź że przekazują sprawę do olsztyńskiej filii. Od tej chwili cisza. Ja nie chcę robić nikomu czarnego PR ale dwa razy na nich się przejechałem i odradzę każdemu kto zapyta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.