Skocz do zawartości

[obręcze] Dwa mavic-i.Który?

GIZMO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niechcialbym wydawac zaduzo na obrecz (bo obecnie niemam funduszy:))a potrzebuje zlozyc kolo tylne najlepiej na jakiejs z tych dwoch obreczy Mavic xm317 lub xm117 Ktora lepsza do spokojniejszej jazdy lekkiego Xc

Napisano

a do spokojnej jazdy xm117 wystarczy, klega ma w rowerze z przodu i z tyłu, katuje wszedzie w górach, na hopkach czasami i sa prosciutkie, powinny byc dobre i sa tansze od xm317

Napisano

Rowniez mam xm117 wygladaja na solidne :) Niestety nie jezdzilem na nich (jeszcze). Skoro to ma byc do spokojnej jazdy xc bez zadnych dropow :P to smialo moge ci je polecic :]

Napisano

Rozumiem, że w grę wchodzą tylko te 2 obręczę Mavic'a? Bo jeśli nie to przyjrzyj się obręczom Alex Rims'a. Polecam szczególnie model XT16 lub obecne nowsze odpowiedniki tego modelu. Są bardzo lekkie i zadziwiająco wytrzymałe w stosunku do swojej masy :)

Napisano

XM317, to X-221 ze zmienionymi naklejkami, a ze ja X-221 ma, to i bardzo polecam - wytrzymała i lekka obręcz. Nie znam Real Weight, ale Mavic mało co oszukuje, za to Alex owszem.....XT16 na wadze - 47x gram było, czyli ciut więcej niż w katalogu :)

Napisano

XM317, to X-221 ze zmienionymi naklejkami, a ze ja X-221 ma, to i bardzo polecam - wytrzymała i lekka obręcz. Nie znam Real Weight

434g na Light-bike, ale wszystko zalezy od egzemlparza - z tego co widzę po X-517 różnice potrafią sięgać 30g.

Też bym tą brał - w miarę lekka i sprawdzona, z pozostałymi nie miałem styczności.

Napisano

ja mam z przodu juz druga x221 waze ponad 85kg,pierwsza przetarla sie po okolo 10000km i nigdy nie byla centrowana druga ma na raize jakies 2000km przebiegu i nawet szprych dociagac nie musialem-dalej jest prosciutka :rolleyes:

Napisano

Ostatnio kupilem 2 obrecze XM317 i wagowo wygladaly tak: 457g oraz 459g, co niestety ma sie nijak do katalogowych 440g :( Chyba ze w katalogu podana jest masa srebrnych, a czarne z powodu anodowania waza wiecej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...