wymiennik Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Witam. Mam pytanie dotyczące współpracy manetki gripshift Rocket Sram'u i przerzutki XT lub XTR (tylna i przednia). Czy ktoś posiada może taki komplet lub słyszał jakieś opinie na ten temat. Teoretytcznie Rocket jest dedykowany do przerzutek Shimano (system 1:2), ale nie znam nikogo kto posiada taki sprzęt. Dodam, że chodzi mi o krótki Rocket, a nie długi (kiedyś takie były w sklepach). I jeszcze przy okazji jedno pytanie dla upewnienia się. Czy prawdą jest, że gripshift Atack odpowiada Sram 4.0 lub 5.0 a Rocket 7.0? Gdzieś ktoś mi coś takiego powiedział ale nie jestem pewien swojej pamięci. Czym te dwa modele się różnią, czy tylko materiałem, gumą? Dzięki za odpowiedź i pomoc.
adii22 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Nie wiem jak Rakietki mają się do grup Siamano, jednak miałem styczność z wieloma użytkownikami zestawu Rocket + LX/SLX/XT/XTR i muszę powiedzieć, że to świetny zestaw, jeśli ktoś lubi 'grajpszifty'
marsman Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Rockety to okolice bardziej X.9. podobno średnio działają z shadowami. te przerzutki mają za mocne sprężyny czy coś. sam nie zamierzam sprawdzać-pozostanę przy 1:1
Mod Team Franio Napisano 11 Listopada 2011 Mod Team Napisano 11 Listopada 2011 Zagadaj do kolegi miskov17. On miał Rockety w swoim rowerze (którego rozpiska jest na forum).
macias95 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Manetki sram attack, to odpowiednik x.7, a rocket x.9. Różnią się tylko gumami (w rocketach są trwalsze, wolniej się ścierają), mechanizm jest taki sam. Pozdrawiam
tobo Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Od czasów mamutów używam gs różnej maści, w tym także rocketów. Kombinacja z shimano sprawdza się bardzo dobrze. Odpowiedniki są właściwie tylko po to by zaszufladkowwać gripy, x-0 także ma ten sam mechanizm co rockety i nowsze attacki. Z punktu widzienia długowieczności wybrałbym rockety.
miskov17 Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Moje Rockety chodziły z LX/SLX/XTR, w każdym przypadku bez zastrzeżeń. Jednak...system 1:1 to inna bajka i poważnie zastanowiłbym się na Twoim miejscu czy jest sens zostawać przy Shimano. Swoją drogą długie Rocket tzw. halfpipe, możesz dociąć do dowolnej długości i będą działały nie gorzej od standardowo krótkich.
wymiennik Napisano 13 Listopada 2011 Autor Napisano 13 Listopada 2011 Miskov17 a czy rzeczywiście spotkałeś się z problemami przy współpracy z Shadow'ami?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.