GZA20 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Rodzaj pamięci zastosowanej w karcie graficznej nie ma nic wspólnego z pamięcią RAM. Pamięć w grafice jest tylko na użytek GPU i jest również przez jego układy sterowana, płyta główna tutaj nie ma nic do gadania. Pamięc im nowsza, wyżej taktowana i z krótkim czasem dostępu tym lepsza. Bierz wersję 128MB bo 256MB nie wykorzysta GPU, nawet w wyższych rozdziałkach bo wąskim gardłem będzie procesor+pamięć. Czyli moge włożyć karte z pamiecia DDR2 albo GDDR2 ???
GZA20 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 No to SIII ..tylko to tez nie jest taka dobra wiadomość..bo w tym momencie zdecydowanie zwiększył mi się wybór karty w określonym przedziale cenowym . I powstaje pytanie..czy zamiast GF 6600 dopłacić pare złociszy do radeona X1300 lub 1600 Tak czy siak dzieki wielkie Myszek :wink:
Schwefel Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 X1300 sobie odpuść bo 4 potoki to były w zamierzchłych czasach. Tak naprawdę różnica między 6600 a X1600 będzie widoczna tylko w wysokich rozdziałkach i przy włączeniu upiększaczy. Pomimo, że 6600 ma tylko 8 potoków wciąż daje radę. X1600 pokaże klasę w grach które wyjdą za pół roku. Myślę że jak X1600 to tylko pro.
GZA20 Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 No jak już to myślałem tylko o wersji PRO. Ale ostatecznie się zdecyduje prawdopodobnie na GeRorce 7600 GS. To jest z tego co znajomy mówił najlepsza grafa do 500 zł.
Robert Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Mam pytanko i prosze o jak najszybszą odpowiedź jak robicie format dysku? Bo mam mały problem...
Schwefel Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Dyskietka startowa, dos, wpisuj komende A:\>format c: , później wpisuj t i czekaj... To wszystko tyczy się formatowania partycji systemowej, a jeżeli chcesz sformatować inną partycję to możesz to zrobić z poziomu Windy.
GZA20 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Jesli masz XP to dajesz bootowanie na CD-rom i odpalasz z płyty. Będziesz miał rózne polecenia i jedno z nich to formatuj partycje C. Formatuje się automatycznie i od razu instaluje na nowo system
Robert Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Już sobie poradziłem. Zapomniałem zmienić kolejność bootowania w biosie Dalej jest już banalnie teraz tyko zabawa z instalacją programów itp
topol Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 HELP Szukam,/a ze laik ze mnie wiec nie moge znależć/ programu ,który umozliwi mi zmiane pliku WAV na MP3.Dobrze by było jak by był po polsku. ps: jak ktos mi nabazgra,ze takie rzeczy tylko w erze............brr
Robert Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 Topol takie rzeczy to tylko w erze A tak na serio jest program nazywający się Easy CD-DA Extractor 6. Z tego co pamiętam dało się tak wykonywać takie rzeczy, ale nie mam pewności. Sprawdziłem i da się wykonywać zmiany plików, jest to w zakładce "Audio File Format Converter"
bialykom Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 Free CD-DA Extractor 4.8 Easy CD-DA Extractor 10.0.2_pl
Badb Catha Napisano 1 Listopada 2006 Napisano 1 Listopada 2006 BlazeMediaPro, również. Tak poza tym: wav to mp3
Sixer Napisano 3 Grudnia 2006 Napisano 3 Grudnia 2006 Dobra to mpja kolej, za niedługo zmieniam kompa i sie zastanawiam jaki wtbrać podkreślam, nie znam sie zabardzo na kompach Kwota jaką dysponuje to 1500 zł na samego kompa bez monitora myszki, klawiatury itp. Kopueterk ma służyć do siedzenia na necie dużo piosenek i gier troche Myśle nad takim czymś, ale jeszcze nie wiem Geo-PC Venus Prime Prosze o odpwoiedz z góry dziękuje Pozdrawiam
GZA20 Napisano 3 Grudnia 2006 Napisano 3 Grudnia 2006 Dobra to mpja kolej, za niedługo zmieniam kompa i sie zastanawiam jaki wtbrać podkreślam, nie znam sie zabardzo na kompach Kwota jaką dysponuje to 1500 zł na samego kompa bez monitora myszki, klawiatury itp. Kopueterk ma służyć do siedzenia na necie dużo piosenek i gier troche Myśle nad takim czymś, ale jeszcze nie wiem Geo-PC Venus Prime Prosze o odpwoiedz z góry dziękuje Pozdrawiam Taniej i lepiej Cie wyjdzie jeśli sam złożysz kompa, a niektóre podzespoły takie jak grafa czy ram kup na allegro. Za tą samą cene będziesz miał wyższej klasy komputer.
Sixer Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 Dobra tylko mi powiedz z jakich ''komponentów'' to złożyć ??
pavlitto Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 siema. wreszcie przyszedł czas na nowego kompa. wstępnie mam w planach płyta główna: Asus M2N4-SLI nForce4 SLI Socket AM2 procesor: AMD Athlon 3500 + BOX (AM2) pamięć ram: DDR2 1024 MB (2 X 512) PC533 karta graf. : GeForce 7300 GS 128 MB DDR2 dysk twardy: Segate 200 GB ST3200820AS SATA II nagrywarka: Liteon SMH - 165P6S mysz i klawiaturka są gratis + Windows XP SP2 300 zł (no chyba że od kolegi załatwię pirata) czy może coś zmienić w tych ustawieniach (kwota to max 2000 zł)
kantele Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 yea, zmien winde na linuxa, zaoszczedzisz 300 zl na cos fajnego do roweru pozdrowko ubuntowate
Sixer Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Jednak składak nie wchodzi w gre Tylko gotowiec więc co możci polecacie w cenie no dobra 1500 zł Może być coś takiego tylko nie weim, czy to używka czy nie, ale chyba nie http://www.allegro.pl/item146240038_komput...l_buissnes.html
bialykom Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 dlaczego ma byc gotowiec? wg. mnie ten komp jest uzywany, do tego beznadziejny OS i niepotrzebny office, niebezpieczny zasilacz, strasznie malo ramu. absolutnie go nie bierz.
thomash Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 A ten ram RIMM to nie jest przypadkiem do serwerów ? Tego kompa na pewno bym nie brał bo nie jest warty nawet dużo mniejszych pieniędzy.
Sixer Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 aha ok czyli tamten odpada... no składak nie może być z pewnych problemów A co myślicie o tym
bialykom Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 napisz z jakich "problemow" ;] zestawy na zamowienie mozesz kupic w kazdym komputerowym. opis koma, do ktorego dajesz link jest kiepski. zasilacz, ktory kupuja samobojcy (komputerowi), malo wydajny procesor, nie wiadomo jakiej firmy jest grafika, pamiec, dysk... pozatym nie ufam ludziom, ktorzy pisza "originalny" ;]
Sixer Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Aaha rozumiem Dobra już moge jednak składać kompa Więc teraz wy sie możecie popisać waszą wiedzą do 1500 zł Ja nie mam pojecia o ramach kartach itp. itd. więc pomózcie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.