Tooreck Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 dzięki za opinie- jednak pokusze się o postawienie XP- przyzwyczaiłem się już do niego no i chyba jest nieco lepszym systemem do internetu (na pewno stabilniejszym...). Linux odpada z powodu tego że z kompa korzysta też moja dziewczyna a ją do czegoś nowego przekonać graniczy z cudem :rolleyes2: zresztą komp bedzie wykorzystywany tylko do internetu, winampa i pisania tak więc 128 ramu pewnie starczy...
cann Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 ja instalowalem xp koledze ktory mial 64 mb ramu i bujal normalnie oczywiscie nie pomijajac faktu ze czesciej musial go restartowac bo pamiec sie zawalala :!!: a tak na marginesie wystarczy pogrzebac nieco w opcjach i rejestrze powylaczac kilka glupiutkich udogodnien takich jak cienie pod literkami, efekty wizualne, kolorowe menu itp. i wszystko buja jak trzeba ale niestety i tak windsh*ty to zwykle sh*tyyy :!!: LINUX rulezzzz :!!: p.s turecki zainstalowalbys linuxa nie mowiac nic dziwczynie i nawet by nie wiedziala ze smiga na innym systemie no chyba ze wykonuje inne czynnosci na kompie niz Ty opisales :!!:
Nasti Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Trochę z innej beczki. Jaką byście mi polecili nagrywarke dvd w cenie 100-180 zł????????
thomash Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja odpowiem inaczej - nie polecam na pewno samsunga - nawet mimo tego że w którymś z czaspoism komputerowych dobrze ją ocenili. Do wymiany dawałem 3 razy, teraz mam już 4 nagrywarkę z kolei i ta się na razie nie psuje, ale te samsungi strasznie słąbo nagrywają płytki, na innych napędach często nie chce odczytywac. Przy nagrywaniu dvd i odpalaniu na ps2 slychac dziwne piski czasami czego nie ma na plytkach z innych nagrywarek (a wszystko nagrywane praktycznie minimalna predkoscia). Teraz w grugim komputerze mam jakiegoś zwykłęgo philipsa ale działa lepiej niz samsung.
bialykom Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 samsung od zawsze ma kiepska opinie w dziedzinie napedow
Nasti Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Co to samsunga się zgadzam:p teraz mam zwykłą nagrywarkę tej firmy i już raz dawałem do wymiany bo się spaliła. Więc co będzie dobrego w tej cenie???????
Xanagaz Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 W cenie do 180zł,- można zaproponować naprawdę dużo. Może jeszcze napiszesz coś po co Ci ona? Czy ripujesz muzykę, potrzebna Ci dobra korekcja błędów i takie inne pierdoły? NEC 4571A BENQ DW1650 Lite-On SHW-16H5S PIONEER DVR-111D To tylko niektóre modele, więc wybór jest
Nasti Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Takie super extra funkcje nie są mi potrzebne. na pewno będe nagrywał nią filmy, gry, muzyczke i czasem jakieś programy.
Xanagaz Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Bardzo dobry portal o tej tematyce, mają też forum, na pewno coś znajdziesz tam u nich http://www.cdrinfo.pl/
GZA20 Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o nagrywarkę DVD to bardzo polecam nagrywarkę Lite-on'a --> http://www.gral.pl/preview/LiteOn/Lite-OnS...EMczarny_40.php Sam mam ją zamontowaną w kompie i jestem bardzo zadowolony. Nie ma z nią kompletnie żadnych problemów i używam jej od 1,5 roku. A co do ramu to polecam zainwestować troszke pieniedzy bo róznica jest naprawdę dużżżża . Pare dni temu zakupiłem sobie DDRduallchannel 2x512MB GEIL CL-2. Komputerek śmiga na nich niesamowicie A jak ktoś jest zainteresowany to mam do sprzedania DDRduallchannel 2x256MB Samsung CL-3 Chodzą b. dobrze cały czas miałem w kompie je ale dla mnie to było troszke mało
prawie jak premier Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 LINUX rulezzzz :!!: zeby jeszcze adobe tak myslal i zrobil PS pod linucha, przez ten program musze miec windowsa
Robert Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Mam pytanko, czy ktoś wie jak można pozbyć się ikony kosza z pulpitu?? Chce mieć pulpit bez żadnej ikony i tylko kosz mi został. A jakoś nie moge się go pozbyć
Gryzon Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Katsumoto klikasz prawym przyciskiem myszy na pulpit: "rozmieść ikony na wegług" i odznacz "Pokaż ikony pulpitu" i wszystkie ikonki Ci znikają w trybie ekspresowym
Xanagaz Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Uruchom... | gpedit.msc | Szablony administracyjne | Pulpit |
Robert Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Gryzoń twój sposób znam ale można się tak pozbyć tylko "Mój komputer" i "Moje dokumenty" kosza tak nie można. Xanagaz dzięki za skuteczny sposób
kadargo Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 >>katsumoto tak tez mozna, skoro ci sie juz udalo to juz nie aktualne, ale jak ktos ma HOME a nie PRO to tylko tak: START - > Uruchom -> Regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Desktop\NameSpace\ i usuwamy klucz {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}. Teraz odświerzamy pulpit i juz na pulpicie nie ma kosza
GZA20 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Gryzoń twój sposób znam ale można się tak pozbyć tylko "Mój komputer" i "Moje dokumenty" kosza tak nie można. Xanagaz dzięki za skuteczny sposób Dziwne.. . Jaki masz dokładnie system?? U mnie na XP home tym sposobem przez prawy przycisk wszystkie ikony znikają
Robert Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Ja mam XP Professional i przy właściwościach ekranu moge się pozbyć tylko: -Mój komputer -Moje dokumenty -Internet Explorer -Moje miejsca sieciowe Teraz wszystko wygląda tak: http://img182.imageshack.us/my.php?image=image1en2.jpg jeszcze tylko fajna tapeta A wszystko co potrzebna jest w pasku zadań
jonas Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Jeśli o wymagania WinXP chodzi, to postawiłem takowy na Pentium2 z zegarem 333MHz i 128MB RAMu. Po przestawieniu na "maksymalną wydajność" (taka opcja gdzieś tam w panelu sterowania, wywala niemal wszystko, co czyni XP takim pedalskim ;-) ) działa bardzo dobrze. Rzecz jasna uruchamianie pewnych aplikacji (ambitniejszych niż Pasjans) trwa zauważalnie dłużej niż np. na kompie z Athlonem 1600+ i 512MB RAMu, ale też nie tak źle, by tłuc piąchą w obudowę i pomstować. Bajdełej - czy komuś działa Settlers 3 na WinXP? Kombinuję jak psychiczny w kaftanie bezpieczeństwa i ciągle wyskakuje coś o kernel32.dll. Tryb zgodności próbowałem na wszystkie sposoby, nie bangla. Dziwne tym bardziej, że na Win2000 banglało bez problemu.
Napatos Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 jonas - sprawdź to: ftp://ftp.bluebyte.com/updates/s3.exe
jonas Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Przekroczono limit czasu połączenia Serwer ftp.bluebyte.com odpowiada zbyt powoli. * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. * Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe. * Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę ogniową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Buuu, nie ma tego na http? Mam net tylko w pracy, a tu porobili jakieś niemiłe rzeczy z ftpami. Może to jest przyczyna. A może to, że ostatnia aktualizacja na settlers3.com jest z 2001 roku i tego pliku zwyczajnie się pozbyli jacyś niegodziwi ludzie.
GZA20 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Jeśli o wymagania WinXP chodzi, to postawiłem takowy na Pentium2 z zegarem 333MHz i 128MB RAMu. Po przestawieniu na "maksymalną wydajność" (taka opcja gdzieś tam w panelu sterowania, wywala niemal wszystko, co czyni XP takim pedalskim ;-) ) działa bardzo dobrze. Rzecz jasna uruchamianie pewnych aplikacji (ambitniejszych niż Pasjans) trwa zauważalnie dłużej niż np. na kompie z Athlonem 1600+ i 512MB RAMu, ale też nie tak źle, by tłuc piąchą w obudowę i pomstować. Bajdełej - czy komuś działa Settlers 3 na WinXP? Kombinuję jak psychiczny w kaftanie bezpieczeństwa i ciągle wyskakuje coś o kernel32.dll. Tryb zgodności próbowałem na wszystkie sposoby, nie bangla. Dziwne tym bardziej, że na Win2000 banglało bez problemu. Format lekiem na całe zło......... Czasami sa dziwne rzeczy z kompem i zadne patche nie pomagają. Kiedys miałem zainstalowana jakąs gierke, odpalała sie normalnie itp. pózniej ja odinstalowałem. Po jakims czasie zateskniłem instaluje..a tu bład jakiś smieszny. W ogóle nie dało sie gierki odpalić. Dopiero pełny format dysku spowodował ze zainstalowało sie normalnie i giera działała. A co do tej instalacji Xp na tym P2 to gratuluje . Ja mam u siebie pentium 4 2,6 GHz HT i ponad giga ramu (geil CL-2) i wciaz mam wrazenie ze moj komp jest za wolny
Napatos Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Nie wiem jonas, poszukaj A Settlers 3 nie chodzi na XP bez patch'a, po to jest ten patch wydany przez producenta
jonas Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Formatu też próbowałem (nic wielkiego dla kogoś, kto cztery lata męczył się z Win98 - tam format i nowy system były co miesiąc, zwłaszcza jak jeszcze net miałem w domu), niczewo nie dało. Kwestia przyzwyczajenia jeśli o szybkość komputera chodzi - ja w ogóle mam małe wymagania w wielu dziedzinach życia, a na komputer wydaję jeszcze mniej niż na rower, więc nie oczekuję jakiegoś demona szybkości ;-) Acz mam zagwozdkę z wyborem systemu, bo WinXP ma dużo pożytecznych drobiazgów, których nie ma Win2000 (lepszą obsługę pendrive'a chociażby). Z kolei na tym drugim bangla więcej gierek i jest wyraźnie szybszy na mojej wspaniałej maszynie. Linuxów nie próbowałem jak dotąd, odstraszają mnie nieco problemami z gierczeniem w to, co lubię. Ale i tak nic nie przebije Win95 pod względem szybkości - ładowanie w 20 sekund od wciśnięcia "power" do gotowego do pracy pulpitu. Nie ma animowanych piesków i innych tam fallusików, ze 128MB RAMu nie wie, co robić i w ogóle mknie jak po dobrej amfie. Kozacki system, ale nie obsługuje tylu rzeczy, że dałem sobie spokój ;-)
bartek_1990 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 >jonas, jak potrzebujesz tylko podstawowe rzeczy z winXP, to warto by było zainstalowac sobie PowerXP, czyli okrojona wejsje XPka. Wymagania to 52ramu i P2 266mhz;) Mam ten systemik na celeronie 366 i 128ram. śmiga podobnie jak normalny XP na moim sempronie 2600+ i 512ram. P.S. Postawiłem normalnego XPka Proffesional na celeronie 366 i 64ramu. System o dziwo chodził, i nawet dało sie na nim poniekąd pracowac;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.