Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Możesz zdradzić jakieś szczegóły?

Co do szczegółów to wszystko do ustalenia. Ja we wtorek mogę pojeździ, bo wypocznę. Z chęcią wjechałbym na Ślężę, ale to najlepiej z kimś, kto zna dobrze tamte okolice.

Napisano

Jak byłam na urlopie w Ustroniu, to spotkałam więcej szosowców, którzy śmigali po górach asfaltem niż ludzi z góralami, którzy woleli jednak bezdroża i zjazdy po kamieniach :P

Napisano

Co do szczegółów to wszystko do ustalenia. Ja we wtorek mogę pojeździ, bo wypocznę. Z chęcią wjechałbym na Ślężę, ale to najlepiej z kimś, kto zna dobrze tamte okolice.

Chętnie się wybiorę, bo na Ślęży rowerem nigdy nie byłem (najwyższe "góry" jakie odwiedziłem rowerem to Wzgórza Trzebnickie :) ). Niestety nie znam zbyt dobrze tych okolic (tylko mgliście kilka pieszych szlaków)

Napisano

Też bym się na Ślężę wybrała, ale to wszystko kwestia tego jak szybko by trzeba było jechać, jak za szybko jak na mnie, to ja się nie piszę - nie chcę spowalniać grupy.

Napisano

A w Karpaczu i na Śnieżce pogoda super !!! Nie było palącego słońca, ani deszczu. Podobno wczoraj przez Karpacz przepływała woda :rolleyes: Droga trochę mokra, ale nawet na oponach na suche warunki nie ślizgałem się. Mój czas w uphillu na Śnieżkę to 1h 20 min, 12 miejsce w M1 i 86 w OPEN. Nie jest źle, ale przydałoby się być w pierwszej 10 w kategorii.

Napisano

Paweł, ano od piątku tak lało, że myślałem, że Szklarska odpłynie (tam stacjonowałem)… Zresztą w niedzielę tez rano padało całkiem rześko, dopiero tuż przed startem zrobiło się w miarę pogodnie… Niestety nie widziałem cię ani na podjeździe, ani podczas grupowego zjazdu…

Gratulacje za świetna pozycję...

Napisano

Marazm ogarnął to forum, pora to zmienić.

Cel: Ślęża i Radunia (z Mietkowa)

Termin: sobota

Trasa przez wieżycę z kilkoma ciekawszymi fragmentami + wzgórza oleszeńskie.

Ktoś chętny?

Napisano

Umówiłem się z kolegami na Ślężę w piątek (jedziemy z Wrocławia Zachodniego do Mietkowa pociągiem), ale jeżeli nie wypali to pojadę z wami w sobotę. Ktoś wie, czy niebieski szlak z Sobótki na Ślężę jest przejezdny rowerem? Z tego co pamiętam, żółty to luźne kamienie...

Napisano

Umówiłem się z kolegami na Ślężę w piątek (jedziemy z Wrocławia Zachodniego do Mietkowa pociągiem), ale jeżeli nie wypali to pojadę z wami w sobotę. Ktoś wie, czy niebieski szlak z Sobótki na Ślężę jest przejezdny rowerem? Z tego co pamiętam, żółty to luźne kamienie...

Zapomnij. Od północnej strony najlepiej jest podjechać z Sobótki drogą Piotra Włosta (niebieski częściowo nią prowadzi) do żółtego szlaku prowadzącego z przełęczy Tąpadła na szczyt.

Napisano

Widzę, że w sobotę odbędzie się wyjazd na Ślężę, na którą tak chciałem pojechać. Niestety w sobotę jadę do dziadków na roczek kuzynki i wrócę w niedzielę, więc weekend bez roweru... Szkoda.

Napisano

Ale to w sobotę do mietkowa pociągiem dojechać czy normalnie asfaltem najpierw tam pojechać?

Napisałem z Mietkowa, aby każdy miał wybór czy dojedzie pociągiem, czy rowerem. Ja wolę zostawić sobe więcej sił na teren.

Start byłby o 10.15

Napisano

Również planuję wyjazd na Ślężę, lecz w ten weekend jadę w okolice Tarnowa, niestety nie mam nawet jak zabrać ze sobą roweru, a trasy tam na pewno były by fajne.

Na Ślężę planujemy z kolegą wyjechać z Wrocławia, tylko jeszcze nie ustaliliśmy czy to będzie następny weekend (21-22) czy dopiero kolejny (28-29) Słyszałem że w weekend sporo ludzi się tam kręci i o przyjemnym wjeździe czy szybkim zjeździe można zapomnieć ;) zdajcie relacje jak to będzie teraz będzie wyglądać abyśmy wiedzieli na co się szykować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...