Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie ma chętnych w takim razie wjadę sam na Ślęże. Bede jeszcze ok 11.00 na pętli tramwajowej na oporowie jakby ktoś chciał w ostatniej chwili dołączyć.

Pozdrawiam

Napisano

Dzisiaj pozostaje mi życzyć Wam dobrej pogody a tymczasem EKIPA NIEDZIELNA !!

Bardzo prosze wszystkich chętnych na 100% o propozycje godziny wyjazdu, ew. kto może zabrać dobrą mapę (ja nie posiadam), miejsca zbiórki itp.

Napisano

OK, godzina bardzo mi odpowiada. Tylko o jaką pętlę chodzi?? - na Krzykach??

Bardzo bym Cie prosił o wydrukowanie mapy. Pozdrówy

Napisano

Chodziło mi o pętle na Grabiszynku, pod górką gdzie jest cmentarz Żołnierzy Polskich. Mapkę wydrukuję. Pozdrawiam.

Kto jeszcze jedzie?

Niedziela

godz 9.30

Pętla - Grabiszynek

Napisano

w ktorym miejscu zamierzacie wyjechać z wrocka? to bym kogoś z was złapał przy wyjeżdzie, bo rowerem szosowym oto ciężko będzie mi tam dojechać :huh:

Napisano

Witam :) więc był ktoś dzisiaj na ślęży bo ja byłem z dwoma koleżankami ;) jedna miala typową damke z niemiec z popsuta manetką przerutki tyl a rower ważył dobre 20 kg ;/ druga miala tam "jakiegos" górala ;) a najfajneijsze było to że jechaliśmy niebieskim szlakiem i się zgubiliśmy ;) to troche szlismy jak sie puzno okazalo niedzwiedzim szlakiem ale bylo extra ;D i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich rowerzystów któych mijałem, a w szczególności kolege który łatał dętke ;)

Napisano

Witam! wlaśnie wróciłem z wypadu na Ślęże. Wycieczka bardzo udana :) Pozdrowienia dla Chaozza i Sandry :) Dzięki za wspólny wypad :)

Adam Mistrz: widziłem cię dwa razy :) raz podczas podjazdu na przełeczy i później gdy Chaozz wymieniał dętke :) Zdaje się, że twoja koleżanka miała mała "kraksę" ?

Pozdrawiam

Napisano

Witam :) więc był ktoś dzisiaj na ślęży bo ja byłem z dwoma koleżankami :) jedna miala typową damke z niemiec z popsuta manetką przerutki tyl a rower ważył dobre 20 kg ;/ druga miala tam "jakiegos" górala :) a najfajneijsze było to że jechaliśmy niebieskim szlakiem i się zgubiliśmy :) to troche szlismy jak sie puzno okazalo niedzwiedzim szlakiem ale bylo extra ;D i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich rowerzystów któych mijałem, a w szczególności kolege który łatał dętke ;)

Poadrawiam również!!!!

Kolego tylko pogratulować takich dzielnych kobiet na rowerach i to dwóch!!!

Może kiedyś razem pośmigamy???

Podziękowania śle za wyprawe mojej dzielnej dziewczynie oraz Rivovi, który zawsze jest wybornym towarzyszem wypraw :)

Napisano

te dwie koleżanki do wypraw to są swietne jedna to juz prawie na smym dole przez kierownice przeleciala bo nie wyczuła przedniego hamulca :P myślalem ze będa mialy wyrzuty że je wziąłem i prawie sie nie pozabijały ;/ a jak wracaliśmy to jeszcze dziękowały ze dzieki mnie miło spedzily dzien i umówiliśmy sie razem na kolejny wypad tylko że tym razem na Gromnik :P

a i jeszcze jedno wiecie coś o Rajdzie po Wzgórzach Strzelińskich 2 Września w Białym Kościele ??

nie ??!! to wam podpowiem http://bialykosciol.pl/index.php?dzial=rajd&strona=o_rajdzie ;D

Napisano

witam

moze ktos ma ochote na wypadzik do Wojnowic? Trasa ok.20 km

Leśnica-Krępice-Mrozów-Wojnowice

Początek trasy dziś godz 11 Shell ul.Mińska

pzdr.

Napisano

witam

pzdr.

w jedną stronę :confused:

Napisano

A my już wrócilismy :D Widze że pierwszy sie do kompa dorwałem. Wypad to dla mnie czyta rewelacja.

Pozdrówy dla Dexa za prowadzenie do Wrocławia ze śrędnią powyżej 30km/h i dla Condora bo w jego wieku...:D

Napisano

Dzięki za wyjazd, było extra, przetarliśmy kilka nowych szlaków :D No i ta predkosc Dexa - chłop ma kondychę, przyciągnął Nas z Sobótki do Bielan w ok 45 minut :-)

Co do wieku - to mężczyźni są jak wino - im starsi tym lepsi :-)

Napisano

Chciałem zobaczyć ile Maszy wytrzyma na tych swoich śmiesznych 26 calach :biggrin: . Ja tu cisne a ten się dzielnie trzyma ;) . Jest jeszcze inny plus tego - mniej samochodów miało okazje zepchać nas do rowu.

Pozdro dla uczestników wycieczki, było super!

Napisano

witam

pzdr.

Ja do Wojnowic najczęściej jeździłem zielonym szlakiem z Leśnicy, cały czas przez las, zero asfaltu (17km z Kuźnik). Wariantów dojazdu jest z resztą kilka i każdy ciekawy. Na okolicznych pagórkach można zaliczyć całkiem przyjemne zjazdy i podjazdy.

Chyba wybiore się tam w tym tygodniu. Może ktoś jeszcze chce? Traska w sam raz na 2-godzinny popołudniowy wypadzik.

Napisano

Ja do Wojnowic najczęściej jeździłem zielonym szlakiem z Leśnicy, cały czas przez las, zero asfaltu (17km z Kuźnik). Wariantów dojazdu jest z resztą kilka i każdy ciekawy. Na okolicznych pagórkach można zaliczyć całkiem przyjemne zjazdy i podjazdy.

no i to jest chyba najciekawsza droga do zamku z dala od miejskich spalin ;)

Napisano

A na szczyt wjechaliście???

Ja znaszej wyprawy najbardziej wspominam cieżki podjazd po tych kamieniach (trzeba stracić trochę potu żeby tam wjechać), trudny zjazd (kamienie i piesi!!!) oraz widok ze szczytu Ślęży na rysujące się wyrażnie na horyzoncie Sudety!!!!

Sama droga w tamtą i z powrotem to tylko ślepe nabijanie kilometrów.

Takiej adrenaliny na zjeżdzie i wysiłku na podjeździe nie zamienił bym na nic!

Górale rullezzz!!!!!! Asfalt dle szosowców!!!!

Mam racje Riv???

Napisano

To może ja sie wypowiem bo akurat tu wlazłem:) Wjechalismy na szczyt z trzema krótkimi odpoczynkami. Rzeczywiście, kamienie wytrącały z rytmu ale jakoś przyjemniej mi się po nich podjeżdżało niż asfaltem. Zjazd pokonaliśmy bardzo szybko, z mała przerwą na wystudzenie mojego układu hamulcowego gdyż dysponowałem tylko tylną tarczą. Piesi uciekali na dźwięk spadających kamieni więc kłopotu z nimi nie było:) Potem jeździliśmy troche interwałowo po okolicy - w sumie 40km po górkach. Ja zamknałem wypad z dorobkiem 100,25km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...