powwer Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 a teraz mam mały problem z przerzutkami [na tył], nie chcą się zmieniać , żadnych śrubek nie odkręcałem i nic, a po założeniu koła tylnego nie chcą się przełączać, nie wiem co się mogło stać, może jakiś kabelek wyszedł czy co tam innego siedzi post napisałem również tutaj: [opona] Jak wsadzić oponę na obręcz? - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa to właśnie z tego się wziął problem z przerzutkami po wmontowaniu koła
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 wszystko fajnie ale napisz jaka masz przerzutke anetki jakie koło - kasete/wolnobieg, jaki lancuch i daj zdjecia.
powwer Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 przerzutka to shimano acera, manetka to taka, że jednym palcem zmieniasz biegi na wyższe a drugim palcem na niższe [dwie dźwignie góra/dół] nie wiem jak się one nazywają przerzutek z tyłu 8 łańcuch nie wiem jakiej firmy, nie wiem czy znajdę cokolwiek pod smarem zdjęcia później wrzucę, może na podstawie tych w/w danych można coś już myśleć ?
JarmiDH96 Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 zdjęcia później wrzucę, może na podstawie tych w/w danych można coś już myśleć ? W zasadzie nie mamy pojęcia co się mogło stać. Wrzucisz zdjęcia to może pomożemy. Może to wina manetki lub linki .
powwer Napisano 28 Października 2011 Autor Napisano 28 Października 2011 ok, już poradziłem z tym problemem, od montowałem i za montowałem kilkukrotnie koło ale mam teraz inny problem, 1. łańcuch spada jak z przodu jest na najwyższej zębatce i ja kręcę pedałami do tyłu 2. ciężko wrzucić bieg na wyższy, jeśli np jest na najniższej zębatce z przodu i chce wrzucić na dwójkę, to muszę na manetce przejść na trójkę aby na zębatce wskoczyło na dwójkę, tak samo wrzucenie na trójkę graniczy czasami z cudem, aż kciuk czasami boli i często trzeba szybko jechać, aby na trójkę mi wskoczyło :/ czasami denerwuje, już tak szybko jadę, około 30km/h cały czas pedałując i chcę dać na trójkę i nic :/ 3. oraz chyba łańcuch szoruje jak jest z przodu na najwyższej zębatce zdjęcia:
Mod Team Puklus Napisano 28 Października 2011 Mod Team Napisano 28 Października 2011 Matko bosko KOCHANO ! ! ! ty widzisz jaki ty masz chlew w napędzie?? najpierw wyszoruj na błysk nasmaruj a później napisz jak nie będzie działo.
bbaa Napisano 28 Października 2011 Napisano 28 Października 2011 Dobre szorowanie, smarowanie jak i smarowanie linki. Później pewnie czeka cię regulacja przerzutek. Mam taką samą tylną Acera to syf zbiera się na kółkach ale często robię szorowanie i jest ok.
Pavvel Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Obrazowo mówiąc - wsadź do butów kilowe ciężarki, wleź w półmetrowe błoto i spróbuj biec. Wtedy zrozumiesz, jak czuje się Twój łańcuch Wyczyść go najpierw, porządnie, potem wyreguluj. P.
powwer Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 Matko bosko KOCHANO ! ! ! ty widzisz jaki ty masz chlew w napędzie?? najpierw wyszoruj na błysk nasmaruj a później napisz jak nie będzie działo. no dobra, ale to smar jest : smarowałem jakiś czas temu może za dużo go dałem ja już będę czyścić to czym ?? szmatka + woda wystarczy, czy jakiś płyn np do mycia naczyń czy coś innego ?
Fenthin Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Smar ma być tylko W łańcuchu. Wszystko inne ma być suche jak pieprz. A Tu wysmarowane jest po prostu wszystko. Wątpię, że wodą z płynem do mycia naczyń dasz radę to wyczyścić. Benzyna ekstrakcyjna. I zanim weźmiesz się za czyszczenie kasety, zdejmij ją lepiej z bębenka. Już widzę oczyma wyobraźni jak lejesz benzyną po całej pieście...
powwer Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 Smar ma być tylko W łańcuchu. Wszystko inne ma być suche jak pieprz. A Tu wysmarowane jest po prostu wszystko. Wątpię, że wodą z płynem do mycia naczyń dasz radę to wyczyścić. Benzyna ekstrakcyjna. I zanim weźmiesz się za czyszczenie kasety, zdejmij ją lepiej z bębenka. Już widzę oczyma wyobraźni jak lejesz benzyną po całej pieście... to kasety i zębatek nie smarować następnym razem ?? tylko sam łańcuch ? a ten bęben, cóż to takiego ?
kadargo Napisano 29 Października 2011 Napisano 29 Października 2011 Tylko łańcuch i tylko po kropelce na wałeczek w ogniwie. Kasety z bębenka nie musisz ściągać. Wystarczy twardym pędzlem i szmatką. Łańcuch po smarowaniu też wycieramy szmatką żeby nie kapało.
Mod Team Puklus Napisano 30 Października 2011 Mod Team Napisano 30 Października 2011 Wydaje mi sie że najszybciej to wyczyści jak sciagnie wszystko prócz korby, wypłucze z rozpuszczalniku i wysuszy. Po takim syfie na 90% bedzie zgrzytać wiec kąpać trzeba 2-3 razy az do czystości. Jak już to wyczyścisz złóż i reguluj na kompletnie sucho. Jak już zacnie działać w maire poprawnie, wtedy nasmarój ale nie smarem tylko oliwą, najlepiej specjalną jak nie posiadasz, może być od biedy olej silnikowy ale jak już wspominali po kropelce na rolke a najlepiej pod nią. Zwykły olej nie jest najlepszy bo łańcuch znowu sie zasyfi ale nie bedzie tak jak jest jeżeli co jakiś czas będziesz to czyścił i smarował gdy przyjdzie czas. Łatwo to poznać bo łańcuch zacznie znowu głośno pracować. Jak wszystko jest ok napędu ma nie być słychać. Ewentualnie cykanie, kołeczek w przerzutce.
ProCombat Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 A co to jest za rower ?? Chodzi mi o markę . Niezły syf masz w napędzie . Wszystko ściągnie i później tego nie będzie tego umiał złożyć .
powwer Napisano 30 Października 2011 Autor Napisano 30 Października 2011 A co to jest za rower ?? Chodzi mi o markę . Niezły syf masz w napędzie . Wszystko ściągnie i później tego nie będzie tego umiał złożyć . Rockerider 2010
kudlatty Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Dokładniej Rockrider 6.3. Syf masz niezły, umyj wszystko (ja używam benzyny, pędzelka, i strzykawki z olejem pilarol ) , a potem wszystko wyreguluj.
beardman Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Lektura: http://www.forumrowerowe.org/topic/53628-konserwacja-czyszczenie-acucha-sposoby/ Odnosi się to też do kasety i zębatek w korbie. Mój sposób (wzorem większości użytkowników i wg mnie najlepszy ): benzynka, najlepiej ekstrakcyjna. Ja używam zwykłej i też działa. Trzeba tylko robić to na powietrzu i uważać na opary. No i wysuszyć dobrze napęd po czyszczeniu, a przed smarowaniem. Łańcuch zwykle rozpinam i wrzucam do słoika z benzynką i robię delikatnego "szejka". Kasetę najlepiej ściągnąć jeśli masz klucz do odkręcenia (łatwiej wtedy wyczyścić) ale nie jest to konieczne. Podobnie z przerzutką. Ja sobie kupiłem szczotkę z plastikowym, dość sztywnym włosiem (taką, jak się dywany pierze zwykle). I w połączeniu z benzyną świetnie i szybko czyści się tym kasetę, łańcuch i korbę. Dwie uwagi jeśli czyścisz bez ściągania kasety i łańcucha: - trzeba uważać, żeby sobie nie upaćkać roweru lub co gorsza tarczy hamulcowej, - trzeba uważać, żeby nie zalać piasty za mocno benzyną czy też wodą z płynem (w zależności czym czyścisz). A konkretnie, żeby się to nie dostało do bębenka bo dojdzie Ci też serwis łożysk
powwer Napisano 31 Października 2011 Autor Napisano 31 Października 2011 Lektura: http://www.forumrowe...acucha-sposoby/ Odnosi się to też do kasety i zębatek w korbie. Mój sposób (wzorem większości użytkowników i wg mnie najlepszy ): benzynka, najlepiej ekstrakcyjna. Ja używam zwykłej i też działa. Trzeba tylko robić to na powietrzu i uważać na opary. No i wysuszyć dobrze napęd po czyszczeniu, a przed smarowaniem. Łańcuch zwykle rozpinam i wrzucam do słoika z benzynką i robię delikatnego "szejka". Kasetę najlepiej ściągnąć jeśli masz klucz do odkręcenia (łatwiej wtedy wyczyścić) ale nie jest to konieczne. Podobnie z przerzutką. Ja sobie kupiłem szczotkę z plastikowym, dość sztywnym włosiem (taką, jak się dywany pierze zwykle). I w połączeniu z benzyną świetnie i szybko czyści się tym kasetę, łańcuch i korbę. Dwie uwagi jeśli czyścisz bez ściągania kasety i łańcucha: - trzeba uważać, żeby sobie nie upaćkać roweru lub co gorsza tarczy hamulcowej, - trzeba uważać, żeby nie zalać piasty za mocno benzyną czy też wodą z płynem (w zależności czym czyścisz). A konkretnie, żeby się to nie dostało do bębenka bo dojdzie Ci też serwis łożysk dzięki 1, co to jest piasta i bęben ? 2. czy koło trzeba wyjąć z zawiasów ? 3. jak łańcuch odczepić ?
Fenthin Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 1. Piasta to... piasta. Tego nie da się prościej wytłumaczyć. Jeżeli jednak nadal potrzebujesz wyjaśnienia, wpisz w Google "piasta rowerowa" i zajrzyj na grafikę. Bębenek to element piasty, na który nakłada się kasetę i przykręca ją 2. Z haków jak już. I tak, żeby wszystko rozebrać, trzeba. 3. Jeśli jest spięty, wystarczy rozpiąć spinkę. Jeśli jej nie ma, trzeba rozkuć. I na przyszłość założyć spinkę, ułatwia serwis.
beardman Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Ad. 1. Na chłopski rozum piasta to jest cały środek koła razem z łożyskami, na których się to koło kręci i do którego przyczepione są szprychy. Bębenek to jest element piasty w tylnym kole, na którym nałożone są zębatki (mówimy o kasecie ze zintegrowanym wolnobiegiem bo taki masz). http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/7303-piasta-tyl-kaseta/ Ad.2. Żeby wyczyścić nie musisz zrzucać koła (choć tak jest dużo łatwiej i pewniej). Jeśli chcesz zdemontować kasetę to musisz ściągnąć koło. Ad.3. Dodam tylko, że jeśli nie masz w łańcuchu spinki (takie ogniwo wyróżniające się wyglądem od pozostałych) to do rozkucia będziesz potrzebował skuwacz. Coś takiego np: http://allegro.pl/skuwacz-rozkuwacz-klucz-do-lancucha-i1876160340.html Jeśli nie masz to w każdym rowerowym Ci łańcuch rozkują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.