Zacznijmy więc od początku.
Z racji na dobrą znajomość z osobą pracującą na co dzień przy maszynach CNC i swoim zamiłowaniem do śrubkowania zleciłem kiedyś wykonanie testowo klucza do misek h2. Pierwsza wersja wyszła dość dobrze, tzn. wkręcała i odkręcała. Klucz wyglądał jednak zbyt surowo, "kanciaście". Okazał się, że wymiary też należałoby skorygować. Projekt został poprawiony, przetestowany, znowu poprawiony. Oferowana tutaj wersja to trzecia czy czwarta z kolei.
Między czasie dostępne były również klucze o grubości 4,5 i 6mm, malowane, polerowane, ze stali nierdzewnej (w całości oraz z okrągłym uchwytem), z uchwytem w kolorze niebieskim, czerwonym, baciki do kaset na wzór Park Toola etc. Trochę tego się przewinęło.
W tym momencie mogę zaoferować:
1. KLUCZ ZWYKŁY do zewnętrznych misek suportowych (shimano,truvativ,accent,token,itp.), gr. 5mm (ocynkowany, uchwyt niebieski)- 19zł plus 6/7zł wysyłka,
2. KLUCZ 2w1 "zintegrowany", z gwiazdką do śrub w lewym ramieniu korby shimano (odpowiednik tl-fc16), gr. 5mm (ocynkowany, uchwyt niebieski)- 24zł plus 6/7zł wysyłka,
3. BACIK do unieruchomienia kasety w celu jej demontażu, konstrukcja wzorowana na najwyższym modelu park toola, długi (ok 30cm) przez co łatwiej odkręcić kasetę), razem z łańcuchem, 15zł plus wysyłka 6/7zł
4. KLUCZ DO OSI PEDAŁÓW zatrzaskowych shimano sh-m520 (odpowiednik tl-pd40), wykonany z 5mm stali, ścięte krawędzie aby złapać w imadło, klucz płaski 32mm, żabkę, francuza czy szczypce Morsa, cena 5zł plus wysyłka 4zł/4.5zł
* ADAPTER- REDUKCJA, do plastikowej śruby w lewym ramieniu korby shimano (hollowtech 2/zintegrowana oś), po zamontowaniu (wciśnięciu) adaptera śrubę można obsługiwać zarówno kluczem dedykowanym (tl-fc16 oraz odpowiedniki) a także zwykłym imbusowym 8mm, na życzenie dołączę jako "gratis" do któregoś z kluczy do suportu
Zdjęcia kluczy zwykłych: KLIK
Zdjęcia kluczy zintegrowanych: KILK
Zdjęcia bacików, kluczy do pedałów oraz adapterów: KLIK
Adapter do śruby gwiazdki w lewym ramieniu korby shimano- krótka instrukcja.
Adapter-redukcję (czarny- gr5mm lub przezroczysty-gr10mm) wkładamy (wciskamy) od strony wewnętrznej do momentu aż przestanie wchodzić. Cały adapter ma formę stożka, zarówno zewnętrzna część (obrys) jak i wewnętrzna (pod imbus 8mm).
Od tego momentu śrubę do kasowania luzu można obsługiwać nie tylko dedykowanym kluczem (tl-fc16 i odpowiedniki). Również zwykły klucz imbusowy 8mm nadawać się będzie do tej czynności- szczególnie przydatne w awaryjnych sytuacjach. Operacja jest odwracalna, czyli adapter można wyjąć.
Czarny adapter można też zamontować od wewnętrznej strony plastikowej śruby. Wtedy korzystać możemy jednocześnie i z klucza shimano tl-fc16 i imbusa 8mm (do wyboru).
Mam jeszcze kilkanaście sztuk takich adapterów, na życzenie dołączę do przesyłki z kluczem, jako "gratis".
Klucze dobrze spełniają swoje zadania. Są wysokiej jakości i trwałe o czym myślę zaświadczy wielu forumowiczów-użytkowników.
Koszty wysyłki.
Do każdej z tych pozycji doliczyć należy koszt wysyłki. Przesyłka listowa polecona ekonomiczna 6zł/szt, priorytetowa 7zł/szt (gabaryt "A" lub "B", w zależności od humoru osoby przyjmującej list). Wysyłam w białej kopercie formatu B5, adresuję odręcznie, środek usztywniony jest kawałkiem grubej tektury. Krawędzie koperty zabezpieczam dodatkowo szeroką taśmą bezbarwną.
Klucze są dobrej jakości o czym świadczą chociażby poprzednie wpisy czy komentarze na allegro (login M_333). Zdjęcia rzeczywiste nie upiększane.
Przesyłki wysyłam szybko. Dla wyjątkowo ostrożnych, czy też dla osób potrzebujących komentarzy na koncie, możliwe wystawienie aukcji na allegro. Finalna cena będzie wtedy nieco wyższa (o 1-2zł/szt z racji na koszty allegro).
W razie chęci zakupu kilku przedmiotów koszt wysyłki może wzrosnąć (z racji na inny przedział wagowy). Dla przykładu bacik i klucz h2 w jednej przesyłce to koszt 8/9zł. Co najmniej jeden raz dziennie jestem na forum, proszę śmiało pytać.
* Czasami posiadam klucze z wadą wizualną, z dużą rysą, czy jakimś ubytkiem przy cynkowaniu. Własności użytkowe bez zmian. Cena w takiej sytuacji będzie inna- mniejsza.
* Osobom, którym szczególnie zależy na zminimalizowaniu kosztu dostawy, mogę wysłać jako list zwykły, nierejestrowany (nie-polecony). Kosz byłby wtedy niższy o jakieś 2-3zł. Nie daję jednak gwarancji na dostarczenie takiej przesyłki, gdyż nie ma możliwości jej zareklamowania w razie zaginięcia.
Kontakt przez PW.
Użytkownik M333 edytował ten post 25 sierpień 2011 - 21:52

Temat jest zamknięty
Rower