Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[Góra Św Anny] - jednodniowa wycieczka 29 maj

331 odpowiedzi w tym temacie

#21 krzypchu1993

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 46 postów
  • Imię:Krzysiek

Napisano 13 maj 2011 - 14:03

U mnie może też jedna osoba pojedzie:)

Rowery

• admin

#22 detonator

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 58
  • 1018 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 13 maj 2011 - 14:42

Mody, skąd ruszysz w trasę ??
Bo też mieszkam niedaleko TG, więc dołączyłbym do Ciebie i spotkamy się z resztą np w Toszku.

BESKIDY ALL-MOUNTAIN I NIE TYLKO

Zapraszam do galerii

#23 87dawid87

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 14 postów

Napisano 13 maj 2011 - 19:08

witam wszystkich :icon_lol:

Jak widać jestem z Rudy Śląskiej...na forum trafiłem niby to przypadkiem hehe.. mam 24l. chwilowo przerwa od polibudy..pracuję....

nie wiem czy takie wycieczki na początek będa na moje siły:-)...jeździc lubiłem zawsze, ale tak od tego roku na poważnie... :icon_wink: widze ze jest tu dużo osób z moich okolic..pozdrawiam. i byc może do zobaczenia... :icon_cool:

czas teraz na poczytanie forum :icon_mrgreen:

#24 @lek

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 543 postów
  • Imię:@lek

Napisano 13 maj 2011 - 20:50

Tydzień temu przez Górę Św. Anny przebiegał maraton, a konkretnie BM Zdzieszowice. W sumie płasko, ale w kilku miejscach było trochę podjeżdżania :thumbsup:
Vmax - 79,5 km/h
Dołączona grafika

#25 bajtourka

Amator

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 13 maj 2011 - 22:15

Dobra to zadecydowaliście 28go jadymy:D a 29go będę w pracy więc ładnie się to wszystko potoczyło :) Hm może 9? Może też być 10ta, najlepiej ludziki spoza Gliwic się wypowiedźcie... ale wiadomo im później wyruszmy tym później wrócimy, a tu niektórzy na mecz się śpieszą ;) A co do średniej, myślę, że w sporej grupce (a jeszcze jest parę osób chętnych z innych forów :icon_mrgreen: ) zawsze jest tak, że tworzą się podgrupki, które jadą swoim tempem;)Najwżaniejsza jest droga i miłe wykorzystanie ostatniego majowego weekendu:D

A teraz się tak zastanawiam ile max osób może liczyć taki niezorganizowany peletonik jadący drogą... :blink:

To co sobota 21 trening?

Użytkownik bajtourka edytował ten post 13 maj 2011 - 22:19

Rowery

• admin

#26 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 1471 postów

Napisano 13 maj 2011 - 22:43

No ja 29 też jestem w pracy :)
Więc 28 dla mnie idealnie :P
detonator Jestem z Tworoga, jak masz po drodze,to możemy razem ruszyć z Tworoga już do Toszka, a widzę że tak, bo okolice Lublińca. Kokotek? Czy dalej?

A tak w ogóle jedziemy głównie szlakami? Bo kiedyś jechaliśmy całkowicie tylko asfaltem i chodzi o to, jakie opony założyć, czy slicki czy w teren :)

Co do osób jadących w grupie, to nie wiem ile może być maksymalnie. Ostatnio jechaliśmy w 18 osób :D
21 nie dam rady niestety na wypad, ale nie szkodzi.
Co do godziny to może o 10:00 w Toszku na rynku?
Jak będzie więcej osób,to też większy "tunel" i więcej ludzi do "pociągnięcia" reszty :)

Użytkownik Mody edytował ten post 13 maj 2011 - 22:48

#27 krzypchu1993

Świeżak

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 14 maj 2011 - 12:11

No 21 sobota na trening, można spotkać się na rynku i stamtąd ruszyć, ale jeszcze pytanie o której godzinie??:)

#28 bajtourka

Amator

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 14 maj 2011 - 12:12

Jeśli 10ta w Toszku to start z gliwickiego rynku musi być wcześniej jak o 9tej. Dla mnie może być, ale to muszą się wypowiedzieć osoby z dalszych terenów ;)

Co do pytania jakimi drogami, to ja nie chce się wypowiadać za wszystkich... Jeśli o mnie chodzi to lubię w większości lasami zwłaszcza jak jest upalny dzień, ale też trochę asfaltem zwłaszcza zjazdy :woot: O tutaj: Wirtualna Polska - www.wp.pl Widać, że można jechać cały czas do Toszka drogami rowerowymi, ale często one po prostu są poprowadzone drogami samochodowymi. Czyli slicki ;) Natomiast za Toszkiem będzie trochę pól, lasów tylko, że tam mnie jeszcze nie było i nie wiem jak to nam wyjdzie ;) Z powrotem szczególnie początek proponuję drogami co by nacieszyć się zjazdem :teehee: ja mam crossa... i slicki i jak jechałąm lasami choćby z Kato do Pszczyny to dał radę, ale oprócz mnie wszyscy mieli MTB ;D

A to myślę 10ta rynek 21go maja ?

Użytkownik bajtourka edytował ten post 14 maj 2011 - 12:21

#29 krzypchu1993

Świeżak

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 14 maj 2011 - 12:27

No 9 może być byle by była pogoda:)

No ok to 10 na rynku w sobotę.:)

#30 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 14 maj 2011 - 13:19

Jeśli wrócimy do 17:00 w sobotę 21, to też jadę ;)
Tylko nie wiem, czy zdążę na 10, bo będę po pracy, ale postaram się

Użytkownik Mody edytował ten post 14 maj 2011 - 13:20

#31 bajtourka

Amator

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 14 maj 2011 - 15:02

Jeszcze rozpiska trasy z Gliwic do Toszka-> dostać się do Rzeczyc, następnie zółtym na Taciszów stąd drogą do Pławniowic, wziąć jeziorko od lewej i czarnym wybić na Niewiesze, Poniszowice, Boguszyce, Toszek:D

#32 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 14 maj 2011 - 15:43

To ja będę w Toszku już czekał, powiedzmy na rynku, ok? Na którą będziecie w Toszku?

#33 sssbus

Pro

• Użytkownik
  • 131 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 15 maj 2011 - 10:29

No spoko 28 ja z Wami jadę. mogę być przed 9 w Gliwicach. Jakiś pociąg znajdę pewnie :) Tylko może ktoś po mnie może na dworcu czekać bo ja Gliwic to nie znam za bardzo a wstyd będzie jak nie znajdę tego rynku hehe. Mam następujące pociągi: odj. 07:04(Dąbr. Górn.) przyj. 08:10 (Gliwice) bądź; 07:04 --> 08:10. Więc mogę być albo przed przed 9 albo tak po ale że koleżanka pisała że lepiej umówić się przed 9 żeby do Toszka dojechać na 10 więc chyba ta pierwsza opcja będzie pasowała bardziej. Mi to w sumie lotto jakimi trasami jedziemy czy szosa czy las czy woda czy śnieg, no może woda nie, ja jeżdżę na XC opony mam z traktora (2.25) :D ale i szosą lubię i lasem byle by trasa i atmosfera była spoko. Więc czekam na Wasze ustalenia i myślę że widzimy się 28 i jedziemy :P
Pozdrawiam Seba

#34 PsychoticArchitect

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 129 postów
  • Imię:Jakub

Napisano 15 maj 2011 - 12:37

z dworca pkp w Gliwicach wychodzisz głównym wyjściem z holu, wsiadasz na rower. Widzisz przed sobą biurowiec z napisem Biprohut ;) Pod biurowcem wpadasz na światła, grzecznie zsiadasz z roweru i przechodzisz, dalej walisz prosto ulicą Zwycięstwa do samego końca i jesteś na rynku w Gliwicach :)
Dołączona grafika

#35 ursusek

Maniak

• Banned
  • Reputacja: 3
  • 382 postów

Napisano 15 maj 2011 - 13:27

Ja i pięciu moich kolegów wczoraj wstepnie ustaliliśmy że również wybierzemy się na górę Św.Anny :).Ustalił ktoś dokładnie trasę którą pojedziemy ?,czy raczej będzie to żywioł ? :laugh: .Wyrażam również ochotę na wypadzik 21-go maja,tutaj również mam pytanie - jest jakiś cel sobotniego "treningu" ?,jakieś miejsce docelowe itp ?.

#36 sssbus

Pro

• Użytkownik
  • 131 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 15 maj 2011 - 13:33

Ok, dobra na rynek powinienem trafić ze wskazówki kolegi wyżej

[ Dzięki ] :)

#37 krzypchu1993

Świeżak

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 15 maj 2011 - 17:31

Trening 10 na rynku w sobotę 21.:)

A cel Jezioro Pławniowice:). Sorry za pomyłkę.

#38 detonator

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 58
  • 1018 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 15 maj 2011 - 18:00

Mody jestem z Koszęcina, więc dołączę do Ciebie w Tworogu i pojedziemy razem do Toszka. tam dołączymy do reszty ekipy.

Mój wyjazd stoi pod znakiem zapytania ale dokładnie okaże się za tydzień :thumbsup:

BESKIDY ALL-MOUNTAIN I NIE TYLKO

Zapraszam do galerii

#39 bajtourka

Amator

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 15 maj 2011 - 19:33

Hej,

Ursusek pisałam już wstępny zarys trasy:) jedyne co jeszcze muszę zrobić to wydrukować mapki, czasami może zdarzyć się, że nie od razu coś się znajdzie no, ale pozwólmy, żeby było trochę w tym też spontana a nie Ordnung muss sein:P

skoro ssbus będzie mniej więcej 8.10 w Gliwicach to umówmy się, że koło 8:20 do 8:30 start z Gliwic, czyli w Toszku myślę, żeby było na spokojno to umówmy się tak 10.30? Matko coś czuję, że jakaś masówka się szykuje :icon_mrgreen:

Jeszcze mogę tylko napisać, że dowiedziałam się, że podjazd to jest taki, że niektórzy podobno schodzą pod koniec z rowerów ;) i że lepiej zostawić sobie Zdzieszowice na zjazd i że rozpędzić idzie się do 70km/h. Droga taka serpentyniasta, jednak w weekend przy ładnej pogodzie należy spodziewać się ruchu samochodowego i sporo może być rowerzystów, więc będzie kogo pozdrawiać:)

Co do 21go to możecie podawać pomysły ...Na razie ustalone jest, że 21go o 10tej start z rynku!

#40 Mody

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 15 maj 2011 - 20:52

Na Górę Św. Anny zawsze jest masówka, każdemu się to widocznie podoba.
Moim zdaniem żadnych mapek nie trzeba, zawsze możemy pojechać na orientację, a jakbyśmy się zgubili,to można wyjechać na asfalt i pojechać drogą.
Jeśli mówisz o podjeździe tym z serpentyn, to bez obaw, moim zdaniem każdy wjedzie :)
Ostatnio nawet wyścigi sobie urządzaliśmy w tamtym miejscu :)
Co do 21, to jeśli na 10:30 w Toszku, to powinienem zdążyć.

@detonator
Czy Ty czasem nie jesteś jednym z organizatorów wyścigu w Koszęcinie? Jeśli tak, to wiesz coś na temat tego roku? Czy w ogóle się odbędzie? Przepraszam za OT ;)

Użytkownik Mody edytował ten post 15 maj 2011 - 20:54