Bullety używam od niespełna dwoch lat i są to moje pierwsze SPD.
Kupiłem tylko dlatego że za nówki dałem 150zl

, wcześniej z racji ceny butów nawet się im nie przyglądałem więc był to troche zakup w ciemno.
Testy praktyczne rozpoczełem od dopasowania buta. Było to dość łatwe ponieważ SIDI są raczej butami wąskimi co mi wybitnie przypasowało.
Już przy pierwszych próbach zapięcia/odpięcia stwierdziłem że rzep trzyma cholernie mocno i jeżeli nie przetrze się na szlufkach posłuży długo. No i się nie przetarł.
Podeszwa jak dla mnie sztywna ale nie mam stycznosci z innymi więc to nieco subiektywna ocena.
Wytrzymałość ogólna bardzo dobra. Pewne zastrzeżenia mam co do czubków które łatwo zarysować ponieważ nie są niczym chronione. W górach przy kilku krokach po kamieniach na moich zostały niestety ślady. Buty były już kilka razy prane w pralce :)i nie zaszkodziło to im w żaden sposób. Po praniu jedynie podeszwa zwineła się w precelek ale po włożeniu stopy zagięcia były nie odczuwalne i stopa idealnie rozkładała wkładkę. Podeszwa bardzo trwała. Mimo sporej trasy którą musiałem pokonać pieszo buty spisały się świetnie mimo bardzo sztywnej podeszwy. Protektor podczas chodzenia nieco rekompensował niewygody sztywnej podeszwy.
I ostatnia rzecz to wentylacja. W jesienno-zimowych temperaturach jest w nich poprostu cholernie zimno. Zakładam 2pary grubych skarpet jednak często i to jest mało. Czuje się jakbym do czubków butów miał przyczepione wentylatory. Co jest negatywnym zjawiskiem w niskich temperaturach jest niezmiernie pozytywnym w temperaturach wysokich, poprostu nie ma szans zeby noga się spociła.
Pozdrawiam!
Marcin