Ilośc ruchomych docisków : 2
Zakupiony w : bikestacja.pl
Hamulce doszly do mnie w paczce razem ze sterami :] gdy zamontowałem stery potarłem rekami i mowie no teraz tarcza :] Tarcza i klamka z zaciskiem były w innych opakowaniach. tarcze dokrecilem bez problemu w instrukcji jest fajny rysunek jak załozyc podkładki wiec niebylo zadnego problemu.
Gorzej z zaciskiem :] Shimano niedalo zadnych podkładek.. po zamontowaniu wszystkiego do kupy okazalo sie ze tarcza trze. Zalozylem podkladki z nadziej ze juz jest dobrze i.. tarło z drugiej strony eeehhh... wiec poszedlem z podkładkami pod szlifierke, kombinerki i wycieniowałem podkładki tak, ze teraz tarcza lezy idealnie miedzy klockami. Tak wiec cały radości wyszedłem na rower iii.. no wlasnie ii.. ;]
Wsiadam na rower a tu cos no zonk nie hamuje O_o. mam górke koło domu rozpedzilem sie pare razy do 40km/h i hamowalem potem, to coraz bardziej rosła siła hamowania. Z aktóryms razem zastanowilem sie jak bardzo sie grzeje :] cała górke zjechalem na hamulcu stanalem na dole złapałem za tarcze i nic :eek: i po 1 sekundzie AAAAAAAA!!!! i kuku.. poparzylem sie :wink: :razz: zrobilem na tym hamulcu 11km i jak narazie jednym palcem stawia mnie na przednim kole :] co jakis czas dziwny dzwiek sie wydobywa podczas hamowania.. nie tarcie kloka o tarcze, nie pisk, nie szuranie, tylko takie wibrujące coś
P.s. zastanawia mnie tylko ile moj amorek pociągnie .. (Suntour XCP 75 L.O. 100mm)
Ogólnie warte swojej ceny (410zł).
A tu zdjecia :

Użytkownik jo_jacek edytował ten post 05 czerwiec 2006 - 21:03

Rower