Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[amortyzator] RST - połamany

39 odpowiedzi w tym temacie

#21 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 02 październik 2007 - 08:59

Złe użytkowanie sprzętu przeznaczonego do zupełnie innych celów. Co z tego, że to RST. Ciekawe ile R7 czy też SID by wytrzymał skoków. Myśle, ze podobnie jak nie krócej z racji tego, że są one jeszcze delikatniejsze.
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

Rowery

• admin

#22 WojtasGCE

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 726 postów
  • Imię:Mścibór

Napisano 02 październik 2007 - 20:06

Czytając wszelkie takie tematy, zawsze przypomina mi się temat z któregoś z for komputerowych. Nie pamiętam już którego, ale to akurat jest najmniej istotne. Tam koleś napisał coś w stylu "nie kupujcie laptopów Fujitsu Siemens, ja takiego miałem i zobaczcie co mi się zrobiło". Pod spodem wkleił zdjęcie laptopa z rozbitą matrycą. Było ewidentnie widać, że została ona czym mocno uderzona, może nawet celowo. A pod spodem jeszcze koleś zamieścił komentarz, że FS robi kiepskie matryce, bo się rozlewają i że więcej tego nie kupi.

Analogicznie jest z większością narzekań na RST. Ludzie piszą, że RST jest do dupy, bo im pękła korona albo golenie, a następnie wklejają zdjęcia swoich Dragstarów, Cocaine czy innych Dartmoorów ze złamanymi widelcami.
RST Capa, Gila, Omega to modele do jazdy turystycznej. Sam na takich jakiś czas temu jeździłem i wszystko było OK. Zeskakiwałem z krawężników czy małych uskoków na trasie, ale nie skakałem na skoczniach i nie jeździłem w tzw. streecie. Może i działanie pozostawiało wiele do życzenia, ale nigdy nic nie pękło.

A więc jeszcze raz: RST Capa, Gila i Omega to nie są widelce do skakania! A to że niestety są zakładane do coraz popularniejszych rowerów dirt/street, to nie wina firmy RST lecz nierozgarniętych product managerów firm wypuszczających takie rowery na rynek.
Rock Hard Ride Free!

#23 dabrowskim

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 12 postów

Napisano 02 październik 2007 - 20:56

Wyświetl postUżytkownik WojtasGCE dnia 2.10.2007, 21:06 napisał

Czytając wszelkie takie tematy, zawsze przypomina mi się temat z któregoś z for komputerowych. Nie pamiętam już którego, ale to akurat jest najmniej istotne. Tam koleś napisał coś w stylu "nie kupujcie laptopów Fujitsu Siemens, ja takiego miałem i zobaczcie co mi się zrobiło". Pod spodem wkleił zdjęcie laptopa z rozbitą matrycą. Było ewidentnie widać, że została ona czym mocno uderzona, może nawet celowo. A pod spodem jeszcze koleś zamieścił komentarz, że FS robi kiepskie matryce, bo się rozlewają i że więcej tego nie kupi.

Analogicznie jest z większością narzekań na RST. Ludzie piszą, że RST jest do dupy, bo im pękła korona albo golenie, a następnie wklejają zdjęcia swoich Dragstarów, Cocaine czy innych Dartmoorów ze złamanymi widelcami.
RST Capa, Gila, Omega to modele do jazdy turystycznej. Sam na takich jakiś czas temu jeździłem i wszystko było OK. Zeskakiwałem z krawężników czy małych uskoków na trasie, ale nie skakałem na skoczniach i nie jeździłem w tzw. streecie. Może i działanie pozostawiało wiele do życzenia, ale nigdy nic nie pękło.

A więc jeszcze raz: RST Capa, Gila i Omega to nie są widelce do skakania! A to że niestety są zakładane do coraz popularniejszych rowerów dirt/street, to nie wina firmy RST lecz nierozgarniętych product managerów firm wypuszczających takie rowery na rynek.

Zgadzam się. mam RST Capa (już po służbie), ale nic nigdy mi nie pękło był wykorzystywany tylko i wyłączenie do tego do czego jest przeznaczony. Wiadomo zdarzały się krawężniki, korzenie czy małe delikatne skoki. Nigdy bym się nie odważył z z nim pójść na dirt.

Pozdarwiam

#24 lucek

Maniak

• Użytkownik
  • 327 postów

Napisano 02 październik 2007 - 21:27

chyba lepiej nie mieć całą głowe i pare wybitych zębów niż rozwalony łeb i wybite zęby. jak sie jeździ turystycznie, to trudno zarąbać jakikolwiek amor.

#25 Xsystoff

Stary wyjadacz

• Elita
  • 3252 postów

Napisano 03 październik 2007 - 13:42

Imho glupota uzytkownika i nic wiecej.

Rowery

• admin

#26 Yah0o_121

Maniak

• Użytkownik
  • 281 postów
  • Imię:Jasiek

Napisano 04 październik 2007 - 10:38

Zgadzam się. W drugim rowerze miałem RST Omegę i jakoś się nie połamała B) Teraz leży na szafie bo zmieniłem ją na stalowego sztywniaka :D

#27 PrzYm

Pro

• Użytkownik
  • 185 postów

Napisano 05 październik 2007 - 18:45

ja mam rst i trochę na nim skacze ale zamierzam go wymienić może na dj'a

#28 Gość_BarteX88_*

• Gość

Napisano 06 październik 2007 - 15:52

Nieźle rozbity amor :D Mój kumpel też skakał na RST (z racji małego portfela) aż wybiło mu te korki od regulacji. Później pozaklej to taśmą i jeździł jeszcze tydzień, ale już nie skakał <_<

#29 susi33

Pro

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 06 październik 2007 - 18:46

O kurcze ;) Ja sam jezdze na RST Gila i powiem ze go nie oszczadzam. Wychodzilem z zalozenia ze skoro kupilem clay rower a nie skladalem i jest on preznacozny do dirtu to ten rst tez musi miec jako taka wytrzymalosc, ale teraz widze ze nie koniecznie. Mam nadzieje ze mi nie peknie i nie strace zębów

#30 PrzYm

Pro

• Użytkownik
  • 185 postów

Napisano 06 październik 2007 - 19:12

Ja narazie nie straciłem ;)

#31 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 22 październik 2007 - 18:05

Mi po łódzkim maratonie RST dostał tak potężnych luzów, ponad to zatarł się i już jest w stanie agonii. Tylko czekać aż zobaczycie następne zdjęcie mojego RST'ka.
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

#32 Mathieo

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 824 postów
  • Imię:Mateusz

Napisano 22 październik 2007 - 19:15

szłyszałem od kumpla że Rst sie złamał na łągodnym zjeździe taki metrowy ką nachylenia (trochy mniejszy) jak to -> "\"
podkowa pękła jakoś sie wywalił i przeżył mówił że nigdy nie pojedzie na RST
Ja, moja szosa i droga ... hallo girl's ziuum ziuum

#33 Biera

Emeryt

• Admin
  • Reputacja: 31
  • 5131 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 11 listopad 2007 - 18:43

temat przeniesiony. pozdrawiam

#34 Kuba003

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 40 postów

Napisano 26 listopad 2007 - 22:30

ojej ludzie.... jak macie zamiar skakac RST to tylko space jump, albo jakas delta dwupółkowa z 2000roku.... inne RST służą nawet nie do Xc.... na asfalt sie nadaja jedynie..... i do lagodnej polnej drogi..;) wiem bo sam mam doświadczenie z rst gila tl ktore sobie do streetu uzylem;) skonczylo sie na spuchnietych obu łokciach, kolanie i obdartym policzkiem:) wiec nieradze:D

#35 Shogun

Maniak

• Użytkownik
  • 690 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 27 listopad 2007 - 13:18

Kurde, nie straszcie bo się będę bał jeździć. Ja mam RST CT-COM II T5 (40 mm) i do tej pory raczej go nie oszczędzałem. Na razie działa całkiem dobrze i nie ma luzów, mimo, że zjeżdżałem na nim z Baraniej Góry i innych fajnych zjazdów.
Dołączona grafika

#36 Kuba003

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 40 postów

Napisano 27 listopad 2007 - 17:22

no Shogun, zjazd jak zjazd ale jak masz zamiar na nim skakac dropy miejskie po schodac czy napierac jakieś bunny hopy powyzej 0,5metra to nieradze heh ja i tak mialem szczescie bo 30minut przed polamaniem robilem dropa 2metry hehe ale caleszczescie pekl mi tylko przy bunnym pod kraweznik heh
I też niemiał żadnych loozów ni nic, pękł bez pozornie;)

#37 Biera

Emeryt

• Admin
  • Reputacja: 31
  • 5131 postów

Napisano 27 listopad 2007 - 17:57

Kubie gratulujemy wyobraźni
czekamy na następnego chętnego do zębowej wróżki.

#38 Kellysbicycles

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 276 postów
  • Imię:Krzysztof
Garaż Rower

Napisano 02 grudzień 2010 - 17:34

Ludzie, nie zakładajcie takich tematów. Ktoś tylko kątem oka spojrzy i kolejna osoba skazująca RST na porażkę. Gdyby pękł przy jeździe typu MTB XC, czyli taki typ jazdy jaki proponuje dla tych amorów producent, to wtedy był by to słuszny temat. Ale myślę, że po to amortyzatory są robione osobno do MTB xc, all mountain, FR, DH ...... żeby do odpowiedniego stylu jazdy, wybrać odpowiedni amortyzator. Jak już ktoś wyżej wymienił z SID'em, Rebą, R7 itp. stało by się to samo.

Użytkownik Kellysbicycles edytował ten post 02 grudzień 2010 - 17:35

#39 senjiro

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 47
  • 1288 postów

Napisano 22 grudzień 2010 - 11:34

Tyle że jak ktoś już kupuje SIDa czy R7 to ma tyle oleju w głowie że wie do czego amor służy. A jak ktoś kupi sobie rower za więcej niż 1000zł i oglądnie parę filmów typu Kranked czy NWD to myśli że jest niezniszczalny i może walić hopy jak Bender :)

#40 wojtekkrakow

Stały bywalec

• Mod Team
  • Reputacja: 52
  • 1494 postów
  • Imię:Wojtek
Garaż Rower

Napisano 22 grudzień 2010 - 11:53

Panowie, to temat z 2007r, prosze nie spamować bez sensu.