Hmm, no jak by to powiedzieć, chłopaki we Wrocku znani są generalnie, i są autoryzowanym serwisem Foxa...
No więc dzwonię Ci ja do nich z zapytaniem ile za zalanie i odpowietrzenie tłumika w Foxie 40 2008r... A oni że tam komora azotowa jest
Zapytuję więc nieśmiało jak to komora azotowa... gość brnie dalej
I że generalnie bardzo dużo "piniędzy" chcieli, a dokładnie to nie wiedzą bo mają stary cennik, ale z 5 stówek "wsiorbną" jak nic (no błagam bez jaj, nikt do nich nic nie zanosił? Chociaż w sumie się nie dziwię
Sugeruję więc że taniej i przede wszystkim bezpieczniej jednak wysłać do Cultu, lub zrobić sobie serwis z bardziej obeznanym kumplem... Przynajmniej obędzie się bez naciągania, i nie koniecznie lepszej jakości usługi (co mi z tego że papierek autoryzowanego serwisu dostanę)
Okej, polityka cenowa u jednych jest taka u innych taka, ja wiele zrozumiem... ale skąd ta komora azotowa w 40stkach i próba przegadania mnie?, koleś gadał ile to Foxów ma, ile robił, a jakoś mnie nie przekonał by oddać Mu moje 40stki
Poza tym wiem że gadałem bezpośrednio z serwisantem (z resztą wiem z którym to majstrem), bo słuchawka została przekazana do serwisu...
Nie pierwsze to wybryki sklepu, jednak pierwsze które mnie na tyle uraziły, że puściłem to w świat.
PODSUMOWUJĄC:
Jeśli autoryzowanym serwisom zależy na tym by ludzie oddawali im amortyzatory itp, to niech chociaż zadbają o rzetelną rozmowę z klientem, popartą faktami w usługach, a nie żeby to była rozmowa na zasadzie: pan do nas oddasz a my się nauczymy robić na twoim sprzęcie, a jak się nie uda to zapłacisz pan więcej za nowe części, a i tak nie dają pewności że będzie git
Mam też parę customowych rozwiązań w swoim Foxie, i nie mam gwarancji że oddadzą mi w tym samym stanie (sprężyna Ti), skoro kombinują już przez tel.
Na dzień dzisiejszy, bardziej przekonuje mnie, kupić olej, smar i uszczelki i iść do kumpla który już to parę razy robił, i przy okazji nauczyć się samemu. Dziękuję dobranoc.
Zapytacie mnie pewnie po co robię taki dym? Ponieważ do tej pory wierzyłem że przedrostek "autoryzowany" coś daje...
http://www.cult-bike...staSerwisow.htm
Użytkownik RychuBiker edytował ten post 24 listopad 2011 - 11:29

Rower