[Firma Kurierska] Jakich kurierów wybieracie?
Started By TylkoSkladak, lis 13 2011 17:55
jaki kurier
52 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 marzec 2012 - 17:01
Tylko i wyłącznie UPS. Z GLS nie miłe wspomnienia a DHL ujdzie w tłoku. Polacam UPS.
Rowery
Napisano 16 marzec 2012 - 23:29
ostatnio bardzo mila wspolpraca z DPD - zawsze dzwonia przed przyjazdem, uprzedzaja o ktorej beda - szok;)
Napisano 17 marzec 2012 - 00:05
Witam,osobiście polecam
1Miejsce : DPD
2Miejsce : UPS
3Miejsce : GLS
4Miejsce : Siódemka
1Miejsce : DPD
2Miejsce : UPS
3Miejsce : GLS
4Miejsce : Siódemka
Napisano 20 marzec 2012 - 08:33
Polecam uslugi brokerow kurierskich, na dziendobry przesylka do 30kg ok 19zl brutto. Brokerzy najczesciej korzystaja z UPS'a
Napisano 25 marzec 2012 - 21:45
Teraz walczę z Siódemką o prostą rzecz - chciałbym usłyszeć od nich zwykłe przepraszam.
Firma wysyłająca mi ramę na moją prośbę podała dwa numery telefonu. Przesyłka pobraniowa.
Kurier nie raczył zadzwonić, a po przyjeździe gdy okazało się że nikt z domowników nie miał przy sobie wystarczającej sumy opieprzył wszystkich od stóp do głów i kazał czekać na siebie następnego dnia ok 15:30. Urwałem się z pracy, czekałem do 18 a gdy już miałem wyjeżdżać zjawił się ten jegomość, wziął ode mnie podpis, kasę, postawił paczkę i czmychnął. Kopara opadła.
Biorę się za paczkę - jest otwarta(tak sprytnie ją ustawił że nie było widać), patrzę z drugiej strony - dziura. Rama nie została uszkodzona tylko dzięki starannemu zapakowaniu przez sklep. Napisałem do firmy i dostałem info że przekazują sprawę do oddziału w Olsztynie. Od tej chwili nic.
No nic, czekam do Świąt a jak nadal nie będzie "nic" to co najmniej dwie firmy(bo zazwyczaj korzystam z grzeczności kolegów którzy mają stałe umowy z firmami kurierskimi) zmienią dostawców
Firma wysyłająca mi ramę na moją prośbę podała dwa numery telefonu. Przesyłka pobraniowa.
Kurier nie raczył zadzwonić, a po przyjeździe gdy okazało się że nikt z domowników nie miał przy sobie wystarczającej sumy opieprzył wszystkich od stóp do głów i kazał czekać na siebie następnego dnia ok 15:30. Urwałem się z pracy, czekałem do 18 a gdy już miałem wyjeżdżać zjawił się ten jegomość, wziął ode mnie podpis, kasę, postawił paczkę i czmychnął. Kopara opadła.
Biorę się za paczkę - jest otwarta(tak sprytnie ją ustawił że nie było widać), patrzę z drugiej strony - dziura. Rama nie została uszkodzona tylko dzięki starannemu zapakowaniu przez sklep. Napisałem do firmy i dostałem info że przekazują sprawę do oddziału w Olsztynie. Od tej chwili nic.
No nic, czekam do Świąt a jak nadal nie będzie "nic" to co najmniej dwie firmy(bo zazwyczaj korzystam z grzeczności kolegów którzy mają stałe umowy z firmami kurierskimi) zmienią dostawców
Rowery
Napisano 26 marzec 2012 - 09:12
Przecież Siódemka to najgorsza firma kurierska - ja osobiście byłem świadkiem pewnego zdarzenia kiedy to kurier siódemki dostarczył paczkę po czym zapomniał sobie zamknąć drzwi od auta i jakby nigdy nic wyjechał na drogę, prawie wszystkie paczki wyleciały mu na zakręcie a on kapnął się dopiero jakieś 200 m dalej. Więc kolego mrmorty nie dziw się że twoja paczka tak wyglądała
.
Napisano 29 marzec 2012 - 14:49
Ja korzystam z usług wysylamytaniej.pl . Korzystam u nich już bardzo długo i muszę przyznać że to bardzo zaufana firma.
Napisano 30 marzec 2012 - 02:21
Niestety, tylko to, co zaoferuje sklep, a najczęściej jest to DPD
Napisano 25 kwiecień 2012 - 10:24
Wow jestem pod wrażeniem jak wiele negatywnych opinii ma 7
To aż zalatuje czarnym PR'em ale aż tyle tego przeczytałem że raczej musieli by mi dopłacić żeby skorzystac z ich usług
Napisano 25 kwiecień 2012 - 11:10
Nikt tu nie pisze ze złośliwości a czystą prawdę.
Ja dostałem ramę w otwartym kartonie a na dodatek karton miał dość dużą dziurę na wylot. Na szczęście sklep owinął dodatkowo rurki ramy kartonami i folią i nic nie zostało uszkodzone. Paczkę kurier na pewno otworzył po to by dziurę jakoś zatkać czy jak... Paczkę odebrała żona (uprzedziła mnie) i myślała że tak ma być.
Czekałem też na odpowiedź z centrali i dostałem lakoniczną odpowiedź że przekazują sprawę do olsztyńskiej filii. Od tej chwili cisza. Ja nie chcę robić nikomu czarnego PR ale dwa razy na nich się przejechałem i odradzę każdemu kto zapyta.
Ja dostałem ramę w otwartym kartonie a na dodatek karton miał dość dużą dziurę na wylot. Na szczęście sklep owinął dodatkowo rurki ramy kartonami i folią i nic nie zostało uszkodzone. Paczkę kurier na pewno otworzył po to by dziurę jakoś zatkać czy jak... Paczkę odebrała żona (uprzedziła mnie) i myślała że tak ma być.
Czekałem też na odpowiedź z centrali i dostałem lakoniczną odpowiedź że przekazują sprawę do olsztyńskiej filii. Od tej chwili cisza. Ja nie chcę robić nikomu czarnego PR ale dwa razy na nich się przejechałem i odradzę każdemu kto zapyta.
Napisano 25 kwiecień 2012 - 12:54
TNT i DHL
Napisano 25 kwiecień 2012 - 12:55
DHL I UPS są dla mnie w pierwszej trójce, pierwsze miejsce ma... uwaga, uwaga... POCZTEX.
Napisano 02 maj 2012 - 09:42
DHL , TNT , DPD - ich najczęściej ( szybko, tanio, dobrze )
Użytkownik ProCombat edytował ten post 02 maj 2012 - 09:42