Ja na oznakowanie nie narzekam, ale parę osób z czołówki pobłądziło także chyba jest co poprawić. Organizacyjnie super, bez kolejek, wszystko tak jak być powinno. Większy pakiet startowy i będzie "cacy"
[maraton] Nowy cykl zawodów w Wielkopolsce "MTB Maraton Cup"
Started By xmaniek, lis 12 2011 19:43
MTB Maraton Cup
47 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:28
No ja wciąż nie wiem jak zrobiłeś dodatkową pętlę na dziewiczej 
Ja na oznakowanie nie narzekam, ale parę osób z czołówki pobłądziło także chyba jest co poprawić. Organizacyjnie super, bez kolejek, wszystko tak jak być powinno. Większy pakiet startowy i będzie "cacy"
Goggle pro active eyewear mtb team
Rowery
Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:32
Podsumuję moje wrażenia.
Zapisy w biurze zawodów OK. Szybko sprawnie i miło. Byłem wcześniej zarejestrowany przez stronkę.
Miasteczko zawodów dobrze położone. Oznaczenie dojazdu do miasteczka również dobre. Było gdzie posiedzieć, dzieci (byłem z malcem) również mogły się czymś zająć po wystartowaniu w maratonie dziecięcym. Dojazd do miasteczka zawodów był czytelny. Szkoda tylko, że plaża była zamknięta, ale to wina chyba właściciela terenu.
Jechałem trasę MEGA. Ogólnie OK. Tego czego się spodziewałem to spotkałem na trasie (piach). Podjazd pod Dziewiczą Górę jak zwykle fajny, ale zjazdy jeszcze fajniejsze. Nie spodziewałem, się jakiegoś wielkiego wyniku bo jechałem po chorobie. Ludzie na trasie kulturalni, nie była jakieś wielkiej spinki. Szkoda tylko, że poza Dziewiczą reszta tras to był piach i równiny, ale tego należy się spodziewać po WLKP.
Minusy jakie warto poprawić to oznakowanie trasy, bo w niektórych momentach miałem wrażenie że jest dużo strzałek, a za chwilę miałem wątpliwości gdzie jechać. Chociaż trasy nie pomyliłem to ze 2 razy nawet zatrzymałem się zastanawiając się gdzie jechać. Wyniki też szybko dostępne, a makaron mi smakował
Podsumowując. Jak na pierwszy raz wystawiam ocenę 4+. Organizacja jak dla mnie lepsza niż u Gogola.
P.S. Jak ktoś ma fotki to niech zapoda linki
Zapisy w biurze zawodów OK. Szybko sprawnie i miło. Byłem wcześniej zarejestrowany przez stronkę.
Miasteczko zawodów dobrze położone. Oznaczenie dojazdu do miasteczka również dobre. Było gdzie posiedzieć, dzieci (byłem z malcem) również mogły się czymś zająć po wystartowaniu w maratonie dziecięcym. Dojazd do miasteczka zawodów był czytelny. Szkoda tylko, że plaża była zamknięta, ale to wina chyba właściciela terenu.
Jechałem trasę MEGA. Ogólnie OK. Tego czego się spodziewałem to spotkałem na trasie (piach). Podjazd pod Dziewiczą Górę jak zwykle fajny, ale zjazdy jeszcze fajniejsze. Nie spodziewałem, się jakiegoś wielkiego wyniku bo jechałem po chorobie. Ludzie na trasie kulturalni, nie była jakieś wielkiej spinki. Szkoda tylko, że poza Dziewiczą reszta tras to był piach i równiny, ale tego należy się spodziewać po WLKP.
Minusy jakie warto poprawić to oznakowanie trasy, bo w niektórych momentach miałem wrażenie że jest dużo strzałek, a za chwilę miałem wątpliwości gdzie jechać. Chociaż trasy nie pomyliłem to ze 2 razy nawet zatrzymałem się zastanawiając się gdzie jechać. Wyniki też szybko dostępne, a makaron mi smakował
Podsumowując. Jak na pierwszy raz wystawiam ocenę 4+. Organizacja jak dla mnie lepsza niż u Gogola.
P.S. Jak ktoś ma fotki to niech zapoda linki
Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:43
Użytkownik miskov17 dnia 28 kwiecień 2012 - 20:28 napisał
No ja wciąż nie wiem jak zrobiłeś dodatkową pętlę na dziewiczej
Użytkownik xmaniek dnia 28 kwiecień 2012 - 20:32 napisał
Miasteczko zawodów dobrze położone. Oznaczenie dojazdu do miasteczka również dobre.
Felt Q800 by Crazyk:
http://www.forumrowe...q800-by-crazyk/
Napisano 29 kwiecień 2012 - 08:42
ja trasy nie zgubilem ale momentami mialem chwile zawahania
upal i trasa giga daly mi niezle w kosc
upal i trasa giga daly mi niezle w kosc
Napisano 29 kwiecień 2012 - 19:06
Słabo oznakowana trasa od dziewiczej do mety (ani jednej strzałki), mało osób pilnujących trasę (wydaje mi sie ze nikt nie stał żeby kierowac megowców gigowców na 2 pętlę po dziewiczej ), przy rozjeździe mega giga nie było żadnych widocznych transparentów.
ZACZNIJCIE DRUKOWAĆ WIĘKSZE STRZAŁKI + NIE BÓJCIE SIĘ ICH ROZWIESZAĆ
ZACZNIJCIE DRUKOWAĆ WIĘKSZE STRZAŁKI + NIE BÓJCIE SIĘ ICH ROZWIESZAĆ
Rowery
Napisano 29 kwiecień 2012 - 20:44
Według mnie trasa była oznakowana tragicznie. Zwykle się nie gubię na maratonach (żeby nie było, że gapa jestem
), tu się zgubiłem trzy razy na giga i dwa razy krzyczałem za źle skręcającymi żeby zawracali. Kilkanaście minut w plecy. Tak jak ktoś napisał, w niektórych miejcach strzałek aż za dużo, a za chwilę człowiek się zastanawial czy dobrze jedzie, bo niczego nie było przez długi czas. A jak przede mną przejechało tylko kilkanaście rowerów, to śladów praktycznie nie było na trasie.
Poprzedniego dnia faktycznie też błądziłem po Owińskach szukając biura, zero oznaczeń dojazdu. Trasa nieciekawa, choć tu akurat nie ma winy organizatora - z tych terenów już się wiele nowego nie wyciągnie. Ogólnie, jeśli trasa będzie nadal tak znakowana, to nie ma sensu dla mnie tu startować, nie po to płacę kasę, żeby się wk... kilka razy gubiąc trasę i wyprzedzając tych samych ludzi.
Poprzedniego dnia faktycznie też błądziłem po Owińskach szukając biura, zero oznaczeń dojazdu. Trasa nieciekawa, choć tu akurat nie ma winy organizatora - z tych terenów już się wiele nowego nie wyciągnie. Ogólnie, jeśli trasa będzie nadal tak znakowana, to nie ma sensu dla mnie tu startować, nie po to płacę kasę, żeby się wk... kilka razy gubiąc trasę i wyprzedzając tych samych ludzi.

The faster you are, the slower life goes by.
Napisano 29 kwiecień 2012 - 22:33
a może miejscowi pościągali ?? Klosiu piszesz o trasie giga, ja jechałem mini i jak dla mnie oznakowanie było takie jak powinno być. Minus dla jednego strażaka, który to oparł się o drzewo ze strzałką i ją zasłonił. Ostatecznie jednak obrałem dobry kierunek. Ktoś wspomniał też o oznakowaniu rozjazdów mini - mega - giga.Osobiście mijałem taki rozjazd i w mojej opinii wszystko było ok. Chwilę przed rozjazdem wspomnienie o nim, później już większe i bardziej widoczne znaki. Ciężko było nie zauważyć.
Moje starty póki co są amatorskie i jeśli tak miałyby wyglądać inne maratony to dla mnie oznakowanie było w 95% wystarczające.
W pozostałych 5% widziałbym tabliczki z informacją ile zostało km do mety.
Moje starty póki co są amatorskie i jeśli tak miałyby wyglądać inne maratony to dla mnie oznakowanie było w 95% wystarczające.
W pozostałych 5% widziałbym tabliczki z informacją ile zostało km do mety.
Użytkownik widzim edytował ten post 29 kwiecień 2012 - 22:34
SUPERIOR lightbike project
Napisano 29 kwiecień 2012 - 22:58
Oznakowanie mini faktycznie było dość dobre. Rozjazd Mini -mega/giga? Rewelacyjnie oznaczony - lepiej być nie mogło. Ale już na przykład jeden rozjazd mega-giga wyglądał tak, że po prawej była droga i po lewej była droga. Na obu drogach widać było strzałki pokazujące kierunek jazdy na wprost i przed tym rozjazdem stał gościu, który mówił "lewo mega, prawo giga". Jechałem z 2 osobami, dopiero po wjechaniu w giga dotarło do mnie co on mówił i się cofnąłem. Kurde, nie można było jakoś tego oznaczyć? Później też były różne nie ciekawe miejsca.
Felt Q800 by Crazyk: