Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Narty] Biegówki kontra zjazdówki

45 odpowiedzi w tym temacie

#41 Grand231

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 56
  • 2005 postów
  • Imię:Mateusz
Garaż Rower

Napisano 28 marzec 2012 - 16:30

Ja tam wolę narty zjazdowe, cały tamten sezon przebiegałem w zimie natomiast ten sezon znowu przejeździłem na zjazdówkach - i jednak nie ma porównania narty biegowe są po prostu nudne a poza tym aby komfortowo bez niszczenia narty biegać trzeba biegać po trasach wcześniej przygotowanych a u nas w Polsce nawet w górach takich brakuje.

#42 oldboy

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Imię:edek

Napisano 29 marzec 2012 - 09:01

Wyświetl postUżytkownik Grand231 dnia 28 marzec 2012 - 16:30 napisał

Ja tam wolę narty zjazdowe, cały tamten sezon przebiegałem w zimie natomiast ten sezon znowu przejeździłem na zjazdówkach - i jednak nie ma porównania narty biegowe są po prostu nudne a poza tym aby komfortowo bez niszczenia narty biegać trzeba biegać po trasach wcześniej przygotowanych a u nas w Polsce nawet w górach takich brakuje.
Biegówki nie są nudne , jeżeli narciarz się nudzi to wyłącznie jego wina.Trasy nieprzygotowane są najwspanialsze i są wszędzie gdzie jest trochę śniegu.

#43 Pedziwiatr

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 45 postów
  • Imię:Dariusz

Napisano 29 marzec 2012 - 09:24

Wyświetl postUżytkownik oldboy dnia 29 marzec 2012 - 09:01 napisał

Biegówki nie są nudne , jeżeli narciarz się nudzi to wyłącznie jego wina.Trasy nieprzygotowane są najwspanialsze i są wszędzie gdzie jest trochę śniegu.

Każdy ma coś dla siebie. Ja lubię jedne i drugie narciarstwo. W zjeździe znajduję prędkość, a biegówkach jest typowa praca, rozwijam wydolność bardzo intensywnie. Tego w zjeździe nie ma. Można bardzo fajnie niektóre pagórki zejść - zbiegać na biegówkach. Turystyka na biegówkach jest extra.

#44 Ruba

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Imię:Renata

Napisano 16 kwiecień 2012 - 12:14

Wyświetl postUżytkownik Pedziwiatr dnia 29 marzec 2012 - 09:24 napisał

Każdy ma coś dla siebie. Ja lubię jedne i drugie narciarstwo. W zjeździe znajduję prędkość, a biegówkach jest typowa praca, rozwijam wydolność bardzo intensywnie. Tego w zjeździe nie ma. Można bardzo fajnie niektóre pagórki zejść - zbiegać na biegówkach. Turystyka na biegówkach jest extra.

Ja zdecydowanie wole narty zjazdowe, są extra.

#45 ProCombat

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 305 postów
  • Imię:Dawid
Garaż Rower

Napisano 26 kwiecień 2012 - 13:24

Niestety już koniec sezonu zimowego

#46 Sajmon1243

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 55 postów

Napisano 06 maj 2012 - 10:45

Hm, dziwne pytanie (biegówki czy zjazdówki) - po prostu biegówki idealne jako trening, przy zjazdówkach chyba bardziej liczy się świetna zabawa *(chociaż biegówki też takiej dostarczają, a dla mnie nawet większej)