Ja tam wolę narty zjazdowe, cały tamten sezon przebiegałem w zimie natomiast ten sezon znowu przejeździłem na zjazdówkach - i jednak nie ma porównania narty biegowe są po prostu nudne a poza tym aby komfortowo bez niszczenia narty biegać trzeba biegać po trasach wcześniej przygotowanych a u nas w Polsce nawet w górach takich brakuje.
[Narty] Biegówki kontra zjazdówki
Started By thomask7, lis 07 2011 10:37
45 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 marzec 2012 - 16:30
Napisano 29 marzec 2012 - 09:01
Użytkownik Grand231 dnia 28 marzec 2012 - 16:30 napisał
Ja tam wolę narty zjazdowe, cały tamten sezon przebiegałem w zimie natomiast ten sezon znowu przejeździłem na zjazdówkach - i jednak nie ma porównania narty biegowe są po prostu nudne a poza tym aby komfortowo bez niszczenia narty biegać trzeba biegać po trasach wcześniej przygotowanych a u nas w Polsce nawet w górach takich brakuje.
Napisano 29 marzec 2012 - 09:24
Użytkownik oldboy dnia 29 marzec 2012 - 09:01 napisał
Biegówki nie są nudne , jeżeli narciarz się nudzi to wyłącznie jego wina.Trasy nieprzygotowane są najwspanialsze i są wszędzie gdzie jest trochę śniegu.
Każdy ma coś dla siebie. Ja lubię jedne i drugie narciarstwo. W zjeździe znajduję prędkość, a biegówkach jest typowa praca, rozwijam wydolność bardzo intensywnie. Tego w zjeździe nie ma. Można bardzo fajnie niektóre pagórki zejść - zbiegać na biegówkach. Turystyka na biegówkach jest extra.
Napisano 16 kwiecień 2012 - 12:14
Użytkownik Pedziwiatr dnia 29 marzec 2012 - 09:24 napisał
Każdy ma coś dla siebie. Ja lubię jedne i drugie narciarstwo. W zjeździe znajduję prędkość, a biegówkach jest typowa praca, rozwijam wydolność bardzo intensywnie. Tego w zjeździe nie ma. Można bardzo fajnie niektóre pagórki zejść - zbiegać na biegówkach. Turystyka na biegówkach jest extra.
Ja zdecydowanie wole narty zjazdowe, są extra.
Napisano 26 kwiecień 2012 - 13:24
Niestety już koniec sezonu zimowego
Napisano 06 maj 2012 - 10:45
Hm, dziwne pytanie (biegówki czy zjazdówki) - po prostu biegówki idealne jako trening, przy zjazdówkach chyba bardziej liczy się świetna zabawa *(chociaż biegówki też takiej dostarczają, a dla mnie nawet większej)

Rower