Skocz do zawartości

[słuchawki] jakie wybrać ?

michalmad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napisano

Posiadałem takie lecz niestety zgubiłem. :( Fajnie grały nie izolowały od otoczenia co jest ważne na rowerze bo wolę słyszeć co się wokół mnie dzieje niż wylądować na masce jakiegoś samochodu, a w przypadku dokanałowych nic nie usłyszysz... Te philipsy mają też pałąki dzięki czemu nie spadają z uszu nawet jak w terenie jeździsz.

Napisano

Od siebie polecę MEE XC21 - http://filaudio.pl/pl/meelectronics-cx21.html?partner=3267 W tej cenie bezkonkurencyjne, te Philips'y czy Epki wymiękają przy nich. Te KOSSy może i ok, ale nie na rower.. chyba że na asfalt bo przy szybkiej jeździe w lesie czy na większych nierównościach nie będą zbyt komfortowe i mogą nawet spaść z ucha, a z tymi MEE już dosyć długo jeżdżę i nawet się nie poluzowały (w niektórych przypadkach dokanałowe mogą być niebezpieczne, choć ja nigdy nie miałem problemów)

Jeszcze powiedział byś czym będą napędzane ;)

Napisano

taka sugestia...przyzwoicie grajace sluchawki tego typu kosztuja 250+

Ale Ty mówisz o słuchawkach do słuchania a nie o słuchawkach do jeżdżenia na rowerze ;) Mam od paru lat EP-630 i są spoko jeśli rozważyć takie sytuacje jak słuchanie w tramwaju po drodze do szkoły. Jestem bardzo zadowolony z tej inwestycji. Grają moim zdaniem całkiem dobrze i dobrze izolują hałasy otoczenia - do tramwaju polecam ale na rower zdecydowanie nie. Nie wiem jak można w ogóle jeździć w słuchawkach, niektórzy najwyraźniej muszą się nauczyć "the hard way", tylko że to już może być za późno na refleksje...

Napisano

moze mam spore wymagania, ktore podkrecil m.in fakt, ze na rower mam kosy porta pro, ale fakty sa takie, ze jak mialbym sluchac muzyki na byle czym, czyli wlasnie takich pchlach, to wole sam sobie spiewac :) a skoro w cenie do 100zl rowniez mozna otrzymac dobry dzwiek i nie niszczyc sobie tak sluchu, o ryzykowaniu zyciem nie wspomne, to dlaczego isc z nurtem i kupowac...ekhm

takie sluchawki z zausznikami nie spadaja podczas jazdy...poza tym kabel jest dociskany i stabilizowany paskami z kasku, wiec...a jesli smigasz bez, to porta pro i po temacie

• Mod Team
Napisano

a Epki maja dobry bass oraz cos takiego ze slychac "kazdy drobny ton" :D ? nie wiem jak to inaczej ująć :icon_mrgreen:

Po prostu są bardzo szczegółowe, A jak grają dobrze zarówno na wysokich tonach i niskich, to odznaczają się dobrą dynamika. Dla mnie nie ma lepszych słuchawek niż Koss porta pro i takie bym właśnie wybierał.

Napisano

Sam jeżdżę w Porta Pro i szczerze mówiąc gdy się człowiek intensywniej poci to robi się średnio apetycznie : P no i kask też odpada w takiej konfiguracji.

• Mod Team
Napisano

Ale kto mówi o jeździe w słuchawkach na rowerze :P ?

Słuchałem muzyki na tych creative ep630, grało to nawet nieźle zważywszy na tak mały głośnik, co najlepsze nawet mi nie wypadały z uszu. Jednak jak ktoś chce posłuchać dobrego dźwięku to tylko porta pro (meloman :D)

Napisano

miałem te creativy ep-630 a mam obecnie Sennheiser CX300 o i jakby porównywać je do siebie to te drugie maja szersze pasmo przenoszenia. Słychać w nich więcej dźwięków. W creativach strasznie dudni samym bassem a vocal gdzieś tak jest z tyłu. A w Sennheiserach jest dynamika ale i vocal jest na swoim miejscu. No ale w cenie też jest różnica.

sennheiser_cx-300_2_5mm_earphones.jpg

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...