Mango Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Zarejestrowałem się i założyłem nowy temat - w dziale odzieżowym. Po kilku minutach temat został usunięty bez podania powodu. Nie wiem przez kogo, nie wiem dlaczego. Nawet w śmietniku go nie widzę. To jest tutejszy standard?
Mod Team safian Napisano 17 Września 2011 Mod Team Napisano 17 Września 2011 Nie wiem dlaczego się dziwisz, temat został usunięty, ponieważ łamał regulamin (pkt 2b) i tyle.
Mango Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 Najpierw usunięto mój temat bez podania przyczyny. Nie ma go nawet w śmietniku, żeby nie było można dyskutować o tym, czy usunięcie było zasadne czy nie. Moim zdaniem temat był określony na tyle, na ile mógł być. Ktoś tu chyba kasuje na zasadzie - nie podoba mi się. Nie chcę być dłużej użytkownikiem tego forum. Pierwszy raz zdarza mi się taka sytuacja. Na forum związanym z inną tematyką jestem od lat moderatorem i takie zachowanie moda jest nie do pomyślenia. Nawet, jeśli ktoś uznał, że źle określiłem temat, to jest możliwość zwrócenia uwagi, żebym go poprawił. Natomiast sytuacja, w której temat sobie znika bez słowa, a temat z protestem wobec tego zachowania po chwili zostaje zamknięty bym nie mógł odpowiedzieć moderatorowi repliką powoduje u mnie złe skojarzenia. Proszę o usunięcie mojego konta i maila z bazy.
Biera Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 W sprawie usunięcia tematu: temat został usunięty za złamanie pkt 2b regulaminu. W sumie powinien zostać poprawiony, ale taka była wola moderatora. Może miał gorszy dzień, że Cię nie poinformował, albo był zajęty. Nie wiem, przyjdzie to się pewnie wypowie. W każdym razie temat jest w śmietniku. Możesz go stamtąd wyciągnąć i założyć jeszcze raz zgodnie z regulaminem http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ samodzielne poprawianie tematu jest niemożliwe, ze względu na ustawienia forum. Ty masz prawo przez 10 minut ingerować w tekst tematu, natomiast sam tytuł może zostać zmieniony tylko przez obsługę (dlatego też nikt nie poprosi Cię o jego poprawę - moderator za każdym razem musi to robić samodzielnie). w sprawie drugiego tematu, to już go otwieram i łączę z tym. jeśli chcesz się wyrejestrować z forum skontaktuj się z użytkownikiem Mieciu
premier2 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 @Mango, rejestrując się na tym forum, nie mogłeś nie zauważyć regulaminu, który musiałeś zatwierdzić, żeby się zarejestrować. Trzymając się sztywno zasad regulaminu, mógłbym wlepić Ci od razu ostrzeżenie za niepoprawne założenie tematu i poprawić go za Ciebie. Dałem Ci jednak szanse, żebyś zastanowił się, jaki jest powód zniknięcia tematu. Codziennie poprawiamy, kasujemy, edytujemy mnóstwo tematów, do tego często musimy wyjaśniać powody takich a nie innych decyzji niezadowolonym użytkownikom. Ty nie zadałeś sobie nawet tego trudu, żeby przeczytać regulamin, jaki funkcjonuje na forum, a już masz pretensje.
Mango Napisano 19 Września 2011 Autor Napisano 19 Września 2011 W sprawie usunięcia tematu: temat został usunięty za złamanie pkt 2b regulaminu. W sumie powinien zostać poprawiony, ale taka była wola moderatora. Może miał gorszy dzień, że Cię nie poinformował, albo był zajęty. Nie wiem, przyjdzie to się pewnie wypowie. W każdym razie temat jest w śmietniku. Możesz go stamtąd wyciągnąć i założyć jeszcze raz Być może to forum jest dla mnie nowe, ale ja tego tematu w śmietniku nie widzę. Czy mógłby Pan wskazać mi link do niego? Użyłem CRTL+F -> z opcją Mango z mojego nicka oraz z wyrazem z tematu - bez rezultatu. W temacie brakowało nawiasu kwadratowego, ale uznałem, że w tym przypadku nie jest on konieczny, bo moje pytanie było maksymalnie ogólne. W regulaminie, który przeczytałem znalazłem takie przykłady poprawnie założonych tematów: [rower] Giant Iguana za 1700zł - czy będzie dobry do XC? - Dobrze[spd] Ritchey Comp - problem z regulacją - Dobrze. Temat: [przerzutka] Shimano XTR - regulacja Opis tematu: Model 2003, krótki wózek - Dobrze. Innych przykładów nie ma. Żaden z przykładów nie przypomina mojego pytania, więc nie miałem wzoru, do którego mógłbym się zastosować. Zapytałem o leginsy ogólnie, a nie o konkretne leginsy jakiejś firmy. Moje pytanie jest zapewne banałem i sprowadza się do kilku słów: Leginsy rowerowe czy powinny być nieco ciasne? (Nie mam backupu, ale moderator powinien potwierdzić, że mniej więcej tak brzmiało pytanie, które wywalił poza śmietnik bez słowa wyjaśnienia nowemu użytkownikowi, dla którego był to pierwszy post tutaj.) Jak się ma takie pytanie do podanych w regulaminie przykładów? Ono wprost nie wynika z nich. Mogłem wziąć słowo leginsy w nawias kwadratowy, ale skoro nie pytam o konkretny model, to uznałem, że nie jest to konieczne. Czy to jest powód by moderator rzucał tekstami w stylu: mógłbym wlepić Ci od razu ostrzeżenie za niepoprawne założenie tematu lub: Dałem Ci jednak szanse, żebyś zastanowił się, jaki jest powód zniknięcia tematu. Jako, że ów moderator ma w nicku "premier", to zróbmy eksperyment myślowy i przełóżmy to rozumowanie na sferę publiczną. Wyobraźmy sobie, że policja zawija ludzi z ulicy w biały dzień, bez postawienia zarzutów wsadza do aresztu, żeby dać im szansę... domyślić się za co siedzą. Jak Pan nazwałby taki system? PS. Dlaczego pytanie było aż tak ogólne? Daleko mi do rowerowego wyczynowca. Nigdy nie używałem leginsów. Jesienią jeździłem w spodniach dresowych. Teraz jednak chciałem kupić sobie coś bardziej rowerowego. Niemniej kilka przymierzonych par nie chciało na mnie wejść. Największe weszły ciężkawo. Obawiałem się o krążenie w nogach. Nie wiem zatem czy producenci zakładają, że każdy rowerzysta ma nogi jak patyki, czy też leginsy kupuje się przyciasne i to się rozciąga. Reasumując: Jak sformułować tak ogólne pytanie? Czy zachowanie moderatora było prawidłowe (proporcjonalne) i czy sam nie złamał on reguł przy tej interwencji? Pozdrawiam
Biera Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 temat powinien brzmiec [leginsy] czy powinny być za ciasne? Moderator postąpił słusznie wywalając temat. Mógł go wprawdzie poprawić, ale w obliczu nawału źle założonych tematów w okresie letnim nie zawsze mamy na to czas. tutaj jest link do tematu w śmietniku klik Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości co do tego, w jaki sposób zakładać nowe tematy. jeśli masz jeszcze jakieś pytania to wal na priv do ludzi z obsługi. Temat uważam za zamknięty, a Ciebie zapraszam do korzystania z forum. Jeśli stosujesz się do panujących tutaj zasad możesz dowiedzieć się wielu rzeczy o jeździe na rowerze. pozdrawiam
Mango Napisano 19 Września 2011 Autor Napisano 19 Września 2011 OK, założę temat jeszcze raz. Teraz to i ja widzę ten temat z poziomu śmietnika. Dziwne, bo przeglądałem wcześniej parę razy i go nie widziałem.
Mod Team mrmorty Napisano 20 Września 2011 Mod Team Napisano 20 Września 2011 Nie wiem tylko po co tyle krzyku... Wlazłeś między wrony - to i kracz jak i one.
ulvgar Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Jako, że ów moderator ma w nicku "premier", to zróbmy eksperyment myślowy i przełóżmy to rozumowanie na sferę publiczną. Wyobraźmy sobie, że policja zawija ludzi z ulicy w biały dzień, bez postawienia zarzutów wsadza do aresztu, żeby dać im szansę... domyślić się za co siedzą. Jak Pan nazwałby taki system? Radzę najpierw spojrzeć na swoje nicki i pomyśleć z czym się kojarzą, a dopiero potem wysuwać wnioski co do innych userów. Wycieczki osobiste nie są wskazane ze względu na netykietę i kulturę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.