Skocz do zawartości

[pedały] Do jazdy na co dzień

VolDan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi mi o pedały które beda wytrzymałe na dystans, sredni dystans w tyg to 140km. Jezdze w adidasach, zadnych skokow(chyba ze z kraweżników) moje obecne juz nie daja rady jakies teskowe badziewie, co polecacie w sensownej cenie, waga ma jakies znaczenie ackolwiek nie jakies mega ogromne ;)

Napisano

Platformy tak, ale moim zdaniem lepiej kupić coś z tworzywa. Są lżejsze od metalowych. Mój znajomy ma bardzo podobne(też z policarbonu), jeździmy po lasach, kamieniach, korzeniach itd. Pedały wytrzymują. Myśle, że TAKIE będą fajne ;)

Napisano

Ja konsekwentnie polecam coś w rodzaju tych :) Jeździłem na takich kilkanaście lat, aż rozleciały się w środku :) Kolejne kupiłem niemal identyczne. Noga się nie ślizga, a jednocześnie nie dają się we znaki przy przypadkowym uderzeniu czy otarciu tak jak metalowe. Ja po małych przeróbkach dodatkowo zamontowałem sobie do nich noski :)

Napisano

A dlaczego nie spd? Jeździ się wygodniej, zużywa się mniej siły, poprawia się technika i czujesz się pewniej na zjazdach. To dobra inwestycja :thumbsup:

Napisano

Ja konsekwentnie polecam coś w rodzaju tych :) Jeździłem na takich kilkanaście lat, aż rozleciały się w środku :) Kolejne kupiłem niemal identyczne. Noga się nie ślizga, a jednocześnie nie dają się we znaki przy przypadkowym uderzeniu czy otarciu tak jak metalowe. Ja po małych przeróbkach dodatkowo zamontowałem sobie do nich noski :)

Mam te same, drugi komplet, pierwszy w innym rowerze został. Zaletą jest cena: ok 15zł i jakość za tą kwotę. Moje przejechały już (lub dopiero) 1600km i nic niepokojącego nie zauważyłem. Można od razu kupić 2 komplety jeżeli coś by się (tfu) stało. Jeżeli nie masz zamiaru iść w spd to ja te polecam.

Napisano

A ja polecam jakieś SPD albo Cranki z platformą. Będzie można jeździć w zwykłym obuwiu, a na jakieś wyjazdy cieszyć się z korzyści jakie daje wpięcie :)

Napisano

Ja mam coś w ten deseń w swoim miejskim rowerze, a wcześniej w MTB je miałem, po 8000km serwis konusy "nieco" zjechane ale po serwisie żadnych luzów nie ma i pedałuje się wygodnie w adidasach ;)

Napisano

Mi też się pedałowało wygodnie w adidasach na zwykłych ramkach, dopóki nie przesiadłem się na platformy z kolcami. Teraz nie mogę już jeździć na zwykłych, niepewnie się czuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...