VolDan Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Chodzi mi o pedały które beda wytrzymałe na dystans, sredni dystans w tyg to 140km. Jezdze w adidasach, zadnych skokow(chyba ze z kraweżników) moje obecne juz nie daja rady jakies teskowe badziewie, co polecacie w sensownej cenie, waga ma jakies znaczenie ackolwiek nie jakies mega ogromne
tobik2010 Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Platformy np: http://allegro.pl/pedaly-rowerowe-bmx-author-apd-f61-dodatkowe-piny-i1800219304.html
CarNeezA Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Platformy tak, ale moim zdaniem lepiej kupić coś z tworzywa. Są lżejsze od metalowych. Mój znajomy ma bardzo podobne(też z policarbonu), jeździmy po lasach, kamieniach, korzeniach itd. Pedały wytrzymują. Myśle, że TAKIE będą fajne
Mod Team Puklus Napisano 15 Września 2011 Mod Team Napisano 15 Września 2011 http://allegro.pl/pedaly-mtb-vp-196-kulka-maszyny-i1810329383.html VP 196, lekkie wytrzymałe i bezproblemowe i całkiem niedrogie. Co jest wazne, sa na maszynach.
bartkos Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Ja konsekwentnie polecam coś w rodzaju tych Jeździłem na takich kilkanaście lat, aż rozleciały się w środku Kolejne kupiłem niemal identyczne. Noga się nie ślizga, a jednocześnie nie dają się we znaki przy przypadkowym uderzeniu czy otarciu tak jak metalowe. Ja po małych przeróbkach dodatkowo zamontowałem sobie do nich noski
progressive Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Ja już jakiś czas jeżdzę na tych wellgo i powiem szczerze że dają radę klik
Delur Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 A dlaczego nie spd? Jeździ się wygodniej, zużywa się mniej siły, poprawia się technika i czujesz się pewniej na zjazdach. To dobra inwestycja
kenjisan Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Ja konsekwentnie polecam coś w rodzaju tych Jeździłem na takich kilkanaście lat, aż rozleciały się w środku Kolejne kupiłem niemal identyczne. Noga się nie ślizga, a jednocześnie nie dają się we znaki przy przypadkowym uderzeniu czy otarciu tak jak metalowe. Ja po małych przeróbkach dodatkowo zamontowałem sobie do nich noski Mam te same, drugi komplet, pierwszy w innym rowerze został. Zaletą jest cena: ok 15zł i jakość za tą kwotę. Moje przejechały już (lub dopiero) 1600km i nic niepokojącego nie zauważyłem. Można od razu kupić 2 komplety jeżeli coś by się (tfu) stało. Jeżeli nie masz zamiaru iść w spd to ja te polecam.
Killer206 Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 A ja polecam jakieś SPD albo Cranki z platformą. Będzie można jeździć w zwykłym obuwiu, a na jakieś wyjazdy cieszyć się z korzyści jakie daje wpięcie
Piksel Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Myśle, że TAKIE będą fajne Te darmoory to straszna tandeta.Łożyska nie wytrzymują więcej niż 500km.Jak kupować platformy to tylko na maszynach.
Artwro Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Ja już jakiś czas jeżdzę na tych wellgo i powiem szczerze że dają radę klik Pwenie tak,tylko mój ośmioletni syn zauważył że trzeba do nich odpowiednie buty założyć bo sie ślizgają.
faststek Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Ja mam coś w ten deseń w swoim miejskim rowerze, a wcześniej w MTB je miałem, po 8000km serwis konusy "nieco" zjechane ale po serwisie żadnych luzów nie ma i pedałuje się wygodnie w adidasach
Sev Napisano 24 Września 2011 Napisano 24 Września 2011 Mi też się pedałowało wygodnie w adidasach na zwykłych ramkach, dopóki nie przesiadłem się na platformy z kolcami. Teraz nie mogę już jeździć na zwykłych, niepewnie się czuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.