ponerek Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Witam, Mam amortyzator SR SUNTOR XCM powoli widzę zaczyna się on zacierać, co zrobić by go oczyścić i naoliwić czy są jakieś domowe sposoby? czy lepiej oddać do serwisu? i ile taka naprawa może kosztować?
iwan1245 Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 rozebrać wymienić olej w kadridżu nasmarować sprężynę i zobaczyć co z uszczelkami jak zużyte to wymień
sp0q Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Nie ma sensu oddawać takich rzeczy do sklepu, szkoda pieniędzy. W przypadku tak tanich amortyzatorów naprawdę ciężko gdziekolwiek popełnić błąd. Najprostszą instrukcją serwisu amora tej klasy jest 'odkręć co się da, rozłóż, wyczyść, nasmaruj, skręć w odwrotnej kolejności' : P tam w środku naprawdę nie ma co się popsuć. edit. obrazek z tego przekroju wynika, że tam nawet nie ma w czym oleju wymieniać. Poza tym z tego co pamiętam to np. w starych RST kartridże z olejem były nierozbieralne.
ponerek Napisano 9 Września 2011 Autor Napisano 9 Września 2011 dziękuje bardzo za pomoc, , a jescze zapytam amortyzator rozbierać od góry przez te korki wraz z regulacja wstepna? a i jescze w kartidżu wymienić olej tzn. gdzie? i na jaki olej? i czym nasmarować sprężyny ?
iwan1245 Napisano 10 Września 2011 Napisano 10 Września 2011 na dole masz takie śrubki najpierw je odkręć , potem góra , kdridż znajduje się w prawej goleni ,wylej całość do miski i wlej nowy olej ,i tu odegra role waga , jak ważysz powyżej 75kg wlej 7,5W m, jak poniżej 5W . Jdz do sklepu i kup jakiś smar do rowerów i nasmaruj . i ważne jest stosowanie brunoxa a zresztą masz tu wszystkohttp://www.forumrowerowe.org/topic/47367-amortyzatorsr-suntour-xcm/
ponerek Napisano 10 Września 2011 Autor Napisano 10 Września 2011 hm? brunoxem od srodka wypsikac? czy na zaewnatrz golenie?
rzezniol Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Jedyny znany mi fabryczny Suntour XCM który ma olej to XCM z hydrauliczną blokadą skoku ... i tego oleju nie da sie wymienić ... Kazdy inny XCM to sprezyna, elastomer, slizgi i smar ... olej to tylko w wypadku gdy ktoś na własną rękę sobie amorek nim zalał. Rysunki złożeniowe amorkow są na stronie Suntour`a, jak dobrze poszperasz w dziale suport sa tez filmiki co i jak ... amorki sa w wielu wypadkach do siebie podobne. Do rozebrania na detale pierwsze amorka odkecamy śrubki na dole, zdejmujemy golenie dolne ... a reszta wychodzi po odkręceniu górnych korków. Pozdro
iwan1245 Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 a tłumienie to co , chyba kadridż nie ? a tam się znajduje olej który się wymienia
PoleK Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 iwan... a od kiedy w XCm jest tlumik jak w duro? bo mi sie wydawalo ze jest hermetycznie zamkniety jak w XCR... ale skoro wiesz lepiej:>
ponerek Napisano 11 Września 2011 Autor Napisano 11 Września 2011 heh no dobra, sluchajcie rozkrecilem go zdjelem golenie i te górne korki z tym plus minus, ale mam problem nie ma siły abym wyciagnął go dalej? na dole wystaja mi prowadnice tzn. te szpile, a na górze pod korkami jest dziura widac kawalek takiego jakby no tej szpili ale nie wiem co dalej jak wyciagnac to aby dojść do sprężyny ? dziekuje dotychczasowym forumowiczom za pomoc
PoleK Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 sory, pękła mi Gumka pod spacja i nie zawsze łapie Wiec: jak wyjales lagi gorne z dolnych, i odkreciles korki, to po co chcesz dalej rozbierac? sprezyny negatywne Ci do czegos potrzebne? nasmaruj sprezyny ktore wyjales, wyszysc lagi dolne i nasmaruj, zloz, i bedzie jakis czas lepiej. chyba ze wykreciles pokretla z korkow zamiast korkow... wtedy wroc dopostow wyzej i dowiedz sie co miales wykrecic:P
ponerek Napisano 11 Września 2011 Autor Napisano 11 Września 2011 zaraz zejde do piewnicy zrobię fotke jak to wygląda tu macie fotki jak to wygląda : http://zapodaj.net/ceaed7bed838.jpg.html http://zapodaj.net/6fd9c2eceaf4.jpg.html
sebaxgh Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 No wykręciłeś pokrętła z korków musisz wykręcić korek (to z ząbkami)
rzezniol Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 PoleK ...kolega ponerek jeszcze nie dobrał sie do sprezyn ... W XCM`ie sprezyny i sa w gornych lagach demontuje sie je przez gorne korki ... iwan1245 XCM to uginacz za sto kilkadziesiat zlotowek ... uwierz mi tam nie ma tłumienia ... tam sa gołe sprezyny i elastomer. "Wyzsze" modele XCM`a z bajerow maja tylko mechaniczna (MLO) lub hydrauliczna (HLO) blokade skoku. Całkowicie powaznie polecam zawitac na na strone Suntour`a i poszukac dokumentacji w dziale SERVICE ... tam jest praktycznie wszystko co potrzeba do serwisowania tych amorkow. Pozdro
ponerek Napisano 13 Września 2011 Autor Napisano 13 Września 2011 dobrałem sie wyczyscilem,nasmarowalem,! Amorki dzialaja lepiej niz jak je kupilem, dziekuje wszystkim za pomocą,co udzielali się na tym forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.