Funt Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Hej, znalazłem po taniości Foxa Talasa 36 140/120/100. Zeszłoroczny ale ma jedną wadę, draśniętą górną goleń. Wiadomo - sprzedawca nie zawsze prawdę powie: czy to wpływa na pracę amora? Możliwe, że będą wycieki oleju górą? Czy jest możliwa wymiana tej goleni, jeśli tak to mniej więcej ile mnie to szarpnie? pzdr.
Mod Team sznib Napisano 2 Września 2011 Mod Team Napisano 2 Września 2011 Słabo na tym zdjęciu widać. Głębsze zarysowanie spowoduje uszkodzenie uszczelek i olej będzie wyciekał, dodatkowo będzie się dostawał syf do wnętrza goleni. Zapytaj o to sprzedawcy (czy wycieka), jak powie że nie, a będzie ciekło możesz reklamować ze wzgl. na niezgodność towaru z umową. Nowe golenie górne tanie raczej nie będą, biorąc pod uwagę że takie do Marzocchi potrafią kosztować ponad 500pln, a Fox to droższa firma.
bruce95 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Wycieki oleju- nie sądzę, a co do pracy też nie powinno być zauważalnej różnicy. Tylko syf będzie się trochę dostawał tak jak już nadmienił sznib. Chodzi tu chyba głównie o aspekt estetyczny.A wymiana golenia raczej nie opłacalna gdyby tak nie było pewnie wykonałby ją już sprzedawca...
Funt Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Thx, po części potwierdzacie moje domysły. Trza będzie wynegocjować jakiś okres "rozruchu", żeby to posprawdzać.
Schwefel Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Akurat ta rysa to najmniejszy problem w przypadku Talasa. Serwis tego amora jest nieopłacalny dlatego się go sprzedaje po roku czy dwóch i kupuje nowy.
Funt Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 Akurat ta rysa to najmniejszy problem w przypadku Talasa. Serwis tego amora jest nieopłacalny dlatego się go sprzedaje po roku czy dwóch i kupuje nowy. Co takiego sprawia, że nie opłaca się ich robić?
Schwefel Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Nie większość Foxów, bo tylko Talasy są tak drogie i trudne w serwisie. Reszta ma banalną budowę i można je serwisować samemu. Serwis kosztuje 429zł + 20zł wysyłka. Robi się go co roku i tylko w CB, więc sam sobie odpowiedz czy jest sens go serwisować.
Funt Napisano 3 Września 2011 Autor Napisano 3 Września 2011 uhuhu...no to faktycznie - ciągle trudno mi uwierzyć, że Polska mimo że w Europie, to jednak z Foxem u nas gorzej niż w ruskiej tajdze...
Schwefel Napisano 3 Września 2011 Napisano 3 Września 2011 Wątpię czy na zachodzie zapłacisz mniej niż 100€. U Niemców 135€ ~561zł, w Norwegii 950koron ~513zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.