Skocz do zawartości

[amortyzator] taki czy moze inny?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam amortyzatora do roweru xc, nie jezdzony a maratonach, ani nic z tych rzeczy, 3-4 razy w tyg przejazdzka, czasami po lesie, wiadamo korzenie itp. mam max 250zł i znalazłem taki http://allegro.pl/rock-shox-judy-c-2001-super-stan-tanio-okazja-i1795465310.html czy bedzie dobry? nie rozleci sie, bo z tego co wiem, to amor świetny, chodzi mi oczywiscie o wytrzymałosc, zeby nie złapał luzów, i żeby praca była dobra. jesli nie ten, moze polecacie coś lepszego w tym przedziale cenowym? musi być mocowanie na v-ki i najlepiej czarny. pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedz!

Napisano

Patrząc na stan tego Judy (przynajmniej z zewnątrz) mogę się założyć, że w momencie gdy złapie minimalne luzy, XCR byłby już do wyrzucenia. Najlepiej byłoby napisać do sprzedawcy z prośbą o jeszcze kilka zdjęć, wtedy można by więcej ocenić.

Napisano

no właśnie w suntoury sie nie chce pchac, bo to marketowy szajs, wole 10 letni judy, niz suntour. myslalem jeszcze naj jakims manitou, ale nie znalazlem nic ciekawego,. napisze do sprzedawcy, i jak bede miał fotki to tutaj rzuce

Napisano

Suntoury to nie makro, tylko po prostu u suntoura prawdziwe amory zaczynają się na poziomie duro, zresztą jak prawie wszędzie, a ten judy można powiedzieć że klasyk.

Napisano

Ja ważę 85 kg, jeżdże na rock shox-ie jett z 1999 i jestem z niego bardzo zadowolony;) jest on w rowerze treningowym moim od 2 lat i nie ma luzów mimo ze wiadomo co sie dzieje z treningowymi rowerami;) kiedyś jeździłem na sr XCR i naprawde polecam:) bawiłem się na nim w dirt później xc. Zrobiłem 10k km i mi pękł. Ale mysle że w tym przedziale nie bedzie nic lepszego od XCR-a

Napisano

Również polecam XCR LO, możliwość blokady skoku przydaje się po mieście, oraz ma sporą możliwość przeróbek typu zwiększenie skoku czy zmiana twardości, oraz duża wytrzymałość, aż sam jestem zdziwiony.

Napisano

gazowego XCR-a się nie spodziewałem, ale może być ciekawe;) Ja z mojego byłem bardzo zadowolony. Mysle ze nie ma sensu wydawać kasy na np. RC REBE, jak za duzo mniej jest porównywalny axon. suntoury moim zdaniem są nie doceniane.

Napisano

długo mnie nie było. nie bede sie pchał w 11 amor, kupie xcr lo, mam nadzieje ze zda egzamin, i bedzie chociaz jakos pracował na dołach ;) dzięki wszystkim za rady!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...