kamis1987 Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Pytanko jak w temacie. Mam w tej chwili zamontowanego BAR'a 2.1 ale brakuje mi w nim blokady skoku. Opłaca się go zmienić na epicona LOD? Czy jest on może gorszej klasy od RS? http://allegro.pl/su...1784758868.html
c1ach Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Nie jest gorszej klasy, ale czy o wiele lepszej to też kwestia dyskusyjna. Jesteś pewien, że potrzebna Ci blokada ? Mi przydaje się praktycznie tylko wtedy gdy jadę jakąś ruchliwą, dobrej jakości trasą asfaltową (czyli minimum wojewódzka lub krajowa, i to zaraz po remoncie ). W terenie to już chyba straciło sens, no i tuleje dostają po tyłku. Podsumowując - kupowanie Epicona dla samej blokady moim zdaniem nie jest w tym wypadku opłacalne, chyba że dużo jeździsz po szosie.
kamis1987 Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie tylko o blokadę mi chodziło. Miałem nadzieję że będzie znacznie lepiej pracować od RS'a, ale jeśli nie odczuję znaczącej różnicy to wstrzymam się z kupnem.
BBlacki Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 Miałem Rock Shoxa 2.1 w treku fuel 70. Zamieniłem na Rock Shoxa MC 3.1. Poza większą ilością regulacji i blokadą amor pracował bardzo podobnie jak poprzedni 2.1. Jeśli - tak jak piszesz - nie potrzebujesz blokady chyba nie odczujesz obiektywnej różnicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.