Skocz do zawartości

[Kierownica/Mostek] Truvativ vs Ritchey

darekc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. chciałem sobie odchudzić przód no i co by kolorystycznie też nie raziło. Mostek ma być biały kierownica również ewentualnie czarna z białymi akcentami. Na początku byłem przekonany do białego zestawu Ritchey serii WCS WET White ale wiele opinii jest niepochlebnych o jakości wykonaniu (szybko seria WET się rysuje), alternatywą jest Truvativ Stylo World Cup (biały mostek + kierownica czarna z białoczerwonymi akcentami)

Pytanie do osób posiadających mostek lub kierownice Truvativ Stylo World Cup / Holzfeller World Cup (najlepiej białe) jak to jest w jakością wykonania u tego producenta, czy też tak szybko się rysują jak błyszczące elementy Ritchey?

Oraz gdzie internetowo jest spory wybór zakupu mostków/kierownic/sztyc firmy Truvativ?

Napisano

Szeroki wybór zakupu w internecie jest na Allegro.pl

Pamiętaj o tym, że wszystkie białe komponenty są lakierowane ponieważ nie ma anody w kolorze białym (lub jest trudno wykonalna i się jej nie stosuje), dlatego wszystkie rurki pomalowane na biało są cięższe od anodowanych na czarno i mniej trwałe wizualnie OFC.

Jeśli chodzi o Ritchey'a to jakoś jest BEZNADZIEJNA. Napisy się łatwo wycierają i generalnie używki wyglądają na wyciorane. Technicznie na bardzo przyzwoitym poziomie.

Truvativ moim zdaniem ładniejszy i wizualnie trwalszy(to tylko moje spekulacje, ale od Ritcheya wszystko jest wizualnie trwalsze :thumbsup: ) no i przede wszystkim dużo mniej oklepany od Ritchey'a. Wagowo niestety będzie nieco cięższy

To tak na szybko znalazłem:

http://forums.mtbr.com/singlespeed/truvativ-stylo-world-cup-ss-bars-180-grams-not-quite-516086.html

Napisano

Szeroki wybór zakupu w internecie jest na Allegro.pl

Pamiętaj o tym, że wszystkie białe komponenty są lakierowane ponieważ nie ma anody w kolorze białym (lub jest trudno wykonalna i się jej nie stosuje), dlatego wszystkie rurki pomalowane na biało są cięższe od anodowanych na czarno i mniej trwałe wizualnie OFC.

Jeśli chodzi o Ritchey'a to jakoś jest BEZNADZIEJNA. Napisy się łatwo wycierają i generalnie używki wyglądają na wyciorane. Technicznie na bardzo przyzwoitym poziomie.

Truvativ moim zdaniem ładniejszy i wizualnie trwalszy(to tylko moje spekulacje, ale od Ritcheya wszystko jest wizualnie trwalsze :thumbsup: ) no i przede wszystkim dużo mniej oklepany od Ritchey'a. Wagowo niestety będzie nieco cięższy

To tak na szybko znalazłem:

http://forums.mtbr.com/singlespeed/truvativ-stylo-world-cup-ss-bars-180-grams-not-quite-516086.html

Dziękuję za linka, co do wagi to nie wielka różnica na + dla Ritchey'a, Truvativ za to na 2012 fajne rzeczy wypuści (pytanie tylko kiedy?) może warto poczekać. A mam jeszcze pytanie długość mostka liczy się odkąd dokąd?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...