Skocz do zawartości

[Stery] Przejściówka, rura sterowa 11/8"~11/2 na 1 1/8

Adam0148

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Może ktoś z was się orientuje czy do roweru Giant Trance X5 można nabić nowe stary, fabrycznie są one po takie rury sterowe 11/8"~11/2", (amortyzator Tora TK). W domu mam Recona gold i chętnie bym go włożył do tej ramki tyle tylko że ma on rurę sterową 1 1/8 więc nie bardzo pasuje. Pytanie też czy ktoś z was dokonywał już takiego zabiegu i czy to estetycznie wygląda?

Dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam Adam

Napisano

Musisz mieć stery które redukują dolną miskę z 1 1/2" na 1 1/8". W ogóle to jesteś pewien, że ta Tora w rowerze ma rurę stożkową? Bo czasem się zdarza, że producenci wkładają zwykłe rury i właśnie takie stery jak piszę...

Napisano

Pułka (korona) nad goleniami jest szersza niż w Reconie i rura sterowa ma większą średnice jak popatrzę od dołu, więc raczej na 100 % jest to rozmiar 11/8"~11/2". Dziwne rozwiązanie troszeczkę moim zdaniem, ale po tym jak okazało sie suport też jest zintegrowany i nowy z X.0 jest do niczego, nic mnie dziwi.

Pytanie tylko czy znajdę taką redukcje?

Napisano

Zna ktoś redukcje z 11/8"~11/2" na 11/8? - Pozwolę sobie powielić pytanie. Sam szukałem ale nie wiele znalazłem.

Pozdrawiam Adam.

Napisano

Pomęczę jeszcze trochę ten temat, dokonywał już ktoś z was takiej przeróbki?. Pytam bo ciekawi mnie jakie to ma praktyczne odzwierciedlenie w geometrii roweru i jak to wygląda estetycznie. Korona w Reconie jest znacznie mniejsza niż w Torze. W związku z tym czy amortyzator nie będzie się bardziej chował w mufie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...