dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam Ostatnio wyczyściłem klocki jak i obręcz benzyną ekstrakcyjną i pojawił się problem mianowicie denerwujące piszczenie, jak się tego pozbyć ?
beskid Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Przeczyść klocki drobno-ziarnistym papierem ściernym oraz tak samo jeszcze raz wszystko tylko nie benzyną a rozpuszczalnikiem uniwersalnym. Tak z ciekawości co się działo, że zabrałeś się za czyszczenie klocków??
dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 Po prostu cały rower rozłożyłem na części i wszystko czyściłem i smarowałem od nowa i gdzieś wyczytałem by klocki od v-brake/tarczówki odtłuścić benzyną ekstrakcyjną jak i obręcz i tarcze. Nie mam aktualnie rozpuszczalnika a jakbym przeczyścił te klocki papierem ściernym i benzyną znowu to coś pomoże ? albo papierem wodnym ? przy tarczówce nic nie piszczy a też czyściłem benzynką.
Grendel Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 u mnie piszczą od wypadku - notorycznie muszę ustawiać właściwe skosy klocków, bo ścierają się tylko w połowie...
dawid9999 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 U mnie są dobrze ustawione i równomiernie się ścierają, ale chodzi tu o piszczenie, prosze o szybką odpowiedź bo za niedługo wyruszam w trase.
iwan1245 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 potrzyj klocki o beton i bierznie przetrzyj czymś czyszczącym
Thunderbird25 Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Ja załatwiłem sobie pastę miedzianą i przesmarowałem tylną cześć stykająca się z tłoczkiem. Następnie przeczyściłem tarcze płynem do naczyń i pisków nie ma. Nie wiem jak długo ten patent podziała, ale na razie jest super. Nie budzę połowy miasta przy hamowaniu.
bobiik Napisano 1 Października 2011 Napisano 1 Października 2011 Ja załatwiłem sobie pastę miedzianą i przesmarowałem tylną cześć stykająca się z tłoczkiem. Następnie przeczyściłem tarcze płynem do naczyń i pisków nie ma. Nie wiem jak długo ten patent podziała, ale na razie jest super. Nie budzę połowy miasta przy hamowaniu. Trza czytać ze zrozumieniem(-: Rzecz dotyczy hamulca V-brake
Mod Team Puklus Napisano 3 Października 2011 Mod Team Napisano 3 Października 2011 Sam sobie winien nie wyraznie napisał temat dostał - niewyraźne odpowiedzi Pisanie w nawiasie hamulce w samym dziale hamulce jest ... troche nie powazne bo wiadomo ze piszemy tu o hamulcach i to różnych a nie podanie jaki to hamulec tylko wywołuje zamiesznaie, kto czytał szybko mogł faktu obreczy nie zauważyć, reszta zaczeła pisać o tarczach bo to najczęstsze tematy i juz sie problem zrobił
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.