Greegoory Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Kupiłem rower crossowo-trekingowy. Mam w nich zamontowane pedały SPD shimano (niestety niewiem jaki dokładnie model). Czy warto inwestowac w buty, czy lepiej zmienic pedały na zwykłe. Musiał bym kupic również bloczki. Mój dystans tygodniowy to około 150-200 km.
JaniszMTB Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Pedały spd ułatwiają jazdę, staje ona się bardziej efektywna, nogi pracują na obrót korby do dołu jak i do góry, przez co łatwiej na podjazdach i jest jazda mniej męcząca.
beardman Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Jeżeli pozwalają Ci na to możliwości finansowe to jak najbardziej warto zainwestować w te spd. Zwłaszcza przy takim dystansie tygodniowym. Ja polecam. Najtańsze buty kupisz już od ok 100zł. Jak zapolujesz na okazje i przeceny to może i taniej. Ja jeżdżę w tych diadorach już trzy lata i jestem bardzo zadowolony: http://allegro.pl/buty-diadora-rove-comfort-super-cena-i1761097896.html bloki kupisz na allegro za ok. 25zł Pozdrawiam
Greegoory Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Napisano 14 Sierpnia 2011 Dzięki za pomoc. Zależy mi na butach wyglądających w miare "normalnie" - jak jakies zwykłe adidasy. Te diadory od kol. Beardman'a są ok, ale możę polecicie cos bardziej budżetowego ?
rzymo Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi Ci też o buty, w których da się w miarę normalnie chodzić, to tańsze modele Shimano będą ok.
beardman Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Z tańszych warto rozejrzeć się za shimano, accent lub northwave. W northwave'ach jeździłem wcześniej i też były wygodne. Na allegro są tańsze ale są to z reguły wyprzedaże pojedynczych sztuk, więc musisz polować na Swój rozmiar. W sklepie stacjonarnym będzie Ci ciężko kupić coś tańszego niż 150zł.
Greegoory Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 Czy te pedały są dobre?? nie wiem jaki to model. na pewno Shimano. fotki u mnie w garażu Kalkhoff Limited (2010)
enduroriderPL Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 @Greegoory,kup buty i bloki a nie będziesz żałował. Różnica jest dramatyczna na korzyść SPD
beardman Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Pedały z jednostronnym mechanizmem spd (wellgo swego czasu też takie robiło). Model raczej podstawowy ale w zupełności wystarczy na początek, żeby się przekonać czy spd Ci będą odpowiadać. Poza tym plus jest taki, że nie musisz kupować zwykłych pedałów bo masz platformę z jednej strony . PS. Gratuluję zakupu. Rowerek na bardzo dobrym osprzęcie.
enduroriderPL Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Ja jestem przeciw takim pedałom hybrydowym. Ani pies ani wydra. Jak spd to normalne pedzie tak aby się zawsze wpiąć a nie celować czy się uda czy nie. Skoro są buty i bloki to po co brać pedzie z jedną zwykłą stroną?
mordorr Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Nie wierze, ze SPD ci "nie siądzie" kupuj buty - mozesz na poczatek kupic sobie turystyczne - troche wygodniejsze, ale z blokami. roznica jest zauwazalna i w/g mnie warta doinwestowania tych paru groszy - szczegolnie, ze wcale malo nie jezdzisz
Greegoory Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Napisano 15 Sierpnia 2011 @ enduroriderPL - Takie już miałem kupując ten rowerek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.